Ga je op reis naar Zweden, dan hoef je geen vliegticket te boeken. Het is namelijk heel makkelijk -én leuk!- om met de trein naar Zweden te reizen. Je kunt kiezen tussen dag- en nachtverbindingen en je kunt om onderweg stops te maken in gezellige steden als Hamburg en Kopenhagen. Of je reist in één keer door en neemt alle tijd om Zweden te ontdekken. We vertellen je graag hoe je het beste met de trein naar Zweden reist. 

Waarom met de trein naar Zweden

  • Goed voor het klimaat: reizen met de trein
  • Reizen met de trein is een avontuur
  • Onderweg zie je meer én reis je comfortabeler

Met de trein naar Stockholm in Zweden (dagtreinen)

Reis je naar de Zweedse hoofdstad Stockholm, dan kun je kiezen tussen dagtreinen en nachttreinen. Kies je de dagtrein, dan vertrek je om 15.00 uur ’s middags uit Amsterdam naar Hamburg. Daar overnacht je. Zeker geen straf, want Hamburg is een leuke stad waar genoeg te zien is. De volgende ochtend neem je de trein naar Kopenhagen, een rit van 4,5 uur. In Kopenhagen stap je over op de trein naar Stockholm, waar je rond 19.30 uur arriveert. 

Neem de tijd om ergens echt te zijn, een plek te ervaren en kennis te maken met de bewoners. Lees meer over de voordelen van slow travel.

Met de nachttrein naar Stockholm in Zweden

Reis je liever ’s nachts met de trein naar Zweden? Dan vertrek je ook om 15.00 uur naar Hamburg. Je slaapt daar niet, maar neemt om 23.30 uur de nachttrein naar Stockholm. Deze trein is comfortabel en je kunt er lunchen en ontbijten. Rond 14.15 uur kom je in Stockholm aan. Zo sta je binnen 24 uur midden in de Zweedse hoofdstad.

Met trein en boot naar Göteburg of Stockholm in Zweden

Vind je reizen met de boot een mooi avontuur, combineer je treinreis dan met een ferry-overtocht. In dat geval neem je rond 09.00 uur de trein naar Hamburg, waar je overstapt op de trein naar Kiel. Rond 18.45 uur vertrekt vanuit Kiel de nachtferry van Stena Line naar Göteburg. Je kunt een fijne slaaphut reserveren en kiezen uit verschillende restaurants. In Göteburg kom je om 09.15 uur aan. Je blijft dan in deze stad om hier je rondreis te starten of je neemt de trein naar Stockholm, die er drie uur over doet. 

Ben je niet zo’n fan van de nachtboot? Dan kun je deze route ook overdag afleggen. Je overnacht dan niet op de boot, maar in Hamburg, Kopenhagen of Malmö.
 

Als je op zoek bent naar een duurzaam avontuur, dan is reizen met de trein het antwoord.  Lees over alle voordelen van reizen met de trein op onze blog.

Interrailen

Interrailen is een mooie manier om te reizen naar je bestemming. Met een Interrail Pass reis je onbeperkt over alle grenzen in Europa heen met slechts één ticket. Er is keuze genoeg met meer dan 40.000 bestemmingen in zeker 30 landen. Je reist rond zonder lange incheckprocedures of wachtrijen en kan genieten van meer beenruimte, geen bagagebeperkingen, wifi en een geweldig uitzicht. Daarnaast kan je ook gebruik maken van nachttreinen, zodat je sneller lange stukken kunt overbruggen. Neem een kijkje welke treinpas het beste bij jouw plannen past.

Met de trein naar Zweeds Lapland

Wil je helemaal doorreizen naar het noorden en Zweeds Lapland verkennen? Dan is de dagelijkse nachttrein vanuit Stockholm de beste optie. In dit geval reis je eerst met de trein naar Stockholm, zoals we bovenaan dit artikel beschrijven. Je kunt onderweg stops maken in Kopenhagen of Malmö, allebei de moeite van een bezoek waard. Natuurlijk kun je ook eerst een stedentripje Stockholm doen en ’s avonds de nachttrein nemen. 

De trein naar Lapland vertrekt rond 18.00 uur uit Stockholm. Je kunt slapen in couchettes voor maximaal zes personen of in slaaprijtuigen voor maximaal drie personen. Aan boord kun je eten. De trein arriveert de volgende ochtend om 08.00 uur in Gällivare, maar je kunt ook blijven zitten en doorreizen naar Kiruna of Abisko Turiststation. Je komt dan rond 11.00 uur in Abisko aan.
 

Lees meer over de mooiste plekken in Zweden op Naturescanner.

Reizen in Zweden: de natuur in

In Zweden maak je prachtige rondreizen met je eigen huurauto. Je ontdekt de mooiste natuur en slaapt in duurzame accommodaties op unieke plekken. Onze lokale reisexpert stelt graag je ideale rondreis voor je samen.

Plan jouw reis naar Zweden

Ben je op zoek naar een bijzondere Zweden rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met je reisexpert in Zweden. Sylvia of Elsbeth maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij een van onze Zweden specialisten.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Wil je met de trein naar Zweden, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.

Veelgestelde vragen met de trein naar Zweden

Hoe lang duurt een treinreis naar Zweden?

Hoeveel klimaatvriendelijker is een treinreis dan een vlucht?

Wat is de beste reistijd voor een treinreis naar Zweden?