Tips voor een duurzame Zweden reis

Er zijn vele manieren waarop ook jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Bekijk al onze tips voor duurzaam reizen. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden voor je verzameld om te laten zien hoe je tijdens je reis door Zweden prachtige duurzame ervaringen kan opdoen. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Duurzaam reizen in Zweden is makkelijk

Zweden is koploper als het gaat om duurzaam toerisme. Het is dan ook niet zo vreemd dat de term 'vliegschaamte' daar vandaan komt. In Zweden zorgen ze ervoor dat je als reiziger gemakkelijk duurzame keuzes kunt maken. Zo zijn er tal van ecolodges en andere groene accommodaties. Maar ook de excursies die je reis door Zweden extra bijzonder maken, blinken uit in duurzaamheid. Want wandelen en fietsen in de natuur kost weinig meer dan jouw eigen inspanning. In het bruisende Stockholm kun je heerlijk vegetarisch en veganistisch eten. Sowieso is het land bekend vanwege haar culinaire hoogstandjes van verse en vooral lokale ingrediënten. Met lokaal eten zonder vlees verklein je de voetafdruk van jouw rondreis aanzienlijk. 

Met je eigen (elektrische) auto of met de trein naar Zweden

De grootste negatieve impact van je duurzame reis naar Zweden is natuurlijk de vlucht van en naar Stockholm. Wil je echt duurzaam reizen? Dan zorg je ervoor dat de CO2-uitstoot van je reis zo klein mogelijk is. Dat is niet moeilijk en zelfs heel erg leuk. Reis bijvoorbeeld met je eigen (elektrische) auto of met de trein naar Zweden. Je kunt met de dag- of nachttrein naar Stockholm. Het treinnetwerk in Zweden zelf is perfect, waardoor je comfortabel verplaatsen tijdens je rondreis geen enkel probleem is. Ga je liever voor de vrijheid van je eigen auto? Perfect! Er zijn talloze routes te bedenken, waarbij je onderweg de mooiste stops maakt. Maak je reis naar Zweden helemaal duurzaam door met een elektrische auto te reizen. Het land heeft bijna tienduizend laadpalen, dus geen zorgen over een lege batterij.

Daisy - locals

"Reizen met een sociale onderneming betekent niet alleen een bijzondere ervaring, je mag je er ook nog eens goed bij voelen. Jouw geld wordt namelijk gebruikt om het leven van de gemeenschap die je bezoekt een beetje beter te maken."

Daisy - Impact Manager Better Places
Daisy