Peaks of the Balkan wandelroute

  • Wandel langs de mooiste plekken van Albanië, Montenegro en Kosovo
  • Wissel lange etappes af met rustdagen
  • Zelfstandig of met een lokale gids
  • Slaap bij de lokale bevolking
  • Vaak minimaal 4 personen

NIEUW! Kleinschalige groepsreis over de Balkan Trail

Ben je echte wandelfanaat en ben je nieuwsgierig naar de ongerepte Peaks of the Balkans? Boek dan een plekje tijdens deze bijzondere wandelreis. Tijdens deze groepsreis loop je in een gezelschap van minimaal 6 en maximaal 8 actieve reizigers. De groep wordt begeleid door een Nederlandse en een lokale gids, die de regio op zijn duimpje kent. De tocht voert je langs adembenemende valleien en spectaculaire uitzichten door Montenegro, Albanië en Theth. Je slaapt in kleinschalige accommodaties in afgelegen herdersdorpen en maakt kennis met oude stammen en fascinerende culturen. Wist je dit misschien wel het laatste stukje ongerepte wildernis van Europa is? Het zal je elke dag weer verbazen dat je deze schoonheid gewoon in Europa vindt.

De Balkan Trail groepsreis vindt plaats in van 25 augustus t/m 3 september 2023.

Het mooiste van Albanië, Montenegro en Kosovo 

Letterlijk de grenzen doorbreken, dat is wat de Peaks of the Balkans Trek doet. Deze circulaire route bevindt zich op het drielandenpunt van Albanië, Montenegro en Kosovo en is te beginnen en eindigen in elk van de drie landen. De Peaks of the Balkans Trek is niet alleen een rolmodel voor het openen van de grenzen in de Balkan, maar ook voor het stimuleren van duurzaam toerisme in dit deel van Europa. Voor veel wandelliefhebbers is deze route een ware droom. De tocht neemt je namelijk mee door een van de mooiste natuurgebieden van Europa en geeft je tegelijkertijd een uniek kijkje in het leven in dit geïsoleerde gebied waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Massatoerisme is hier iets uit een andere wereld en je reiservaring is dan ook gegarandeerd authentiek.

Peaks of the Balkans Trek: Wissel lange etappes af met rustdagen

Je kunt er voor kiezen om de Peaks of the Balkans dag in dag uit te wandelen, maar wij adviseren om een paar lange wandeldagen te onderbreken met een rustdag waarbij je twee nachten op dezelfde locatie overnacht. Je lichaam krijgt zo de kans om even op te laden en je kunt de dag natuurlijk goed gebruiken om de omgeving te verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld een rustdag opnemen in Theth (Albanië), waar je zelf de optie hebt om een laagdrempelige wandeling te maken door de indrukwekkende vallei van Theth. Na een tweede nacht in je guesthouse kan je er de volgende dag weer tegenaan voor een nieuwe etappe!

Zelfstandig of met een lokale gids

De Peaks of the Balkans Trek is een uitdagende wandelroute door ongerept berggebied. Mits je goed voorbereid bent kun je de route zelfstandig afleggen, maar je kunt er ook voor kiezen om met een gids op pad te gaan. Bij al onze reizen over de Peaks of the Balkans bieden we de mogelijkheid om een Engelssprekende gids bij te boeken voor de hele wandeltocht of een specifieke etappe. Een gids maakt je Peaks of the Balkans Trek  een stukje comfortabeler door praktische zaken op zich te nemen en vormt daarnaast vooral een schat aan informatie. Onderweg zal hij of zij talloze verhalen delen over het lokale leven en kom je van alles te weten over dit onherbergzame stuk Europese natuur. Kies je ervoor om de route zelfstandig af te leggen, dan ontvang je voor vertrek uitgebreide wandelbeschrijvingen en GPS coördinaten. Je zware bagage kan per ezel worden vervoerd, of op de etappes waar dat mogelijk is, per auto.

Trek jij graag je wandelschoenen aan op vakantie? Wij bieden nog veel meer onvergetelijke wandelreizen. Hier vind je een overzicht.

Overnachtingen bij de lokale bevolking

Wij geloven dat contact met de lokale bevolking een onmisbaar onderdeel is van elke reis. Ook tijdens het afleggen van de Peaks of the Balkans Trek zal je kennismaken met locals die in dit ongerepte deel van Oost-Europa wonen. Je slaapt onderweg in kleinschalige guesthouses die zeer eenvoudig zijn, maar waar het na een lange dag in de buitenlucht wel fijn aankomen is. De eigenaren van de accommodaties maken het je graag zo comfortabel mogelijk en geven je door middel van hun gastvrijheid en de huisgemaakte maaltijden een bijzonder kijkje in het leven in de bergen. Voorafgaand en na afloop van de wandeltocht heb je de optie om te overnachten in een goed hotel in de stad.

Moeilijkheidsgraad van de Peaks of the Balkans

Wil je de Peaks of the Balkans gaan wandelen, dan is het belangrijk dat je in goede conditie bent en al de nodige ervaring hebt met wandelen in de bergen. De zwaarte van de etappes wordt over het algemeen gecategoriseerd als ‘gemiddeld’ tot ‘zwaar’. Je maakt lange dagen waarbij je 6 tot 8 uur loopt. Je kunt de route wel enigszins aanpassen op je niveau; zo zijn er onderweg diverse bergtoppen die je kunt beklimmen, maar deze zijn volledig optioneel. 

De beste reistijd 

De beste reistijd voor de Peaks of the Balkans trek is juni t/m september, als de temperatuur aangenaam is en de meeste sneeuw verdwenen. Maar ook in deze periode kan het wisselvallig blijven. Houd er rekening mee dat de temperatuur op de hoogstgelegen paden het hele jaar door flink kan zakken en er aan het begin van het wandelseizoen mogelijk nog sneeuw ligt.

Groepsgrootte Peaks of the Balkan

De Peaks of the Balkan is een prachtige wandeltocht, die drie landen doorkruist. Dat zorgt voor een goede logistieke planning. Wij raden je aan om de wandeltocht te maken met minimaal vier personen. Ben je met een kleiner gezelschap? Kijk dan of je kunt aansluiten bij onze wandelreis in kleine groep over de Balkan Trail.

 

Plan jouw reis naar Montenegro

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Montenegro? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Hayley, de reisexpert in Montenegro. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Hayley.

Peaks of the Balkans – laat je inspireren

Bekijk meer info over de Peaks of the Balkans trek op de website van Peaks of the Balkans.