Veiligheid Bulgarije: tips van Sirma

  • Bulgarije is een veilig vakantieland
  • Let goed op in het verkeer
  • De reisexpert is 24/7 bereikbaar

Tips voor veilig autorijden in Bulgarije

De verkeersveiligheid in Bulgarije is een belangrijk aandachtspunt voor reizigers die een auto huren in het land. Sirma heeft verschillende tips die ervoor zorgen dat je veilig door Bulgarije kunt rijden.

  • Wees extra voorzichtig als je een auto huurt in Bulgarije. Zelf rijden is geen enkel probleem, maar je moet wel op een aantal zaken letten. De wegen in Bulgarije zijn bijvoorbeeld vaak minder goed onderhouden, zeker op het platteland. Kijk goed uit voor gaten in de weg en zorg dat je langzaam rijdt. 
  • Kijk ook uit voor andere automobilisten, want Bulgaren houden er een wat fanatiekere rijstijl op na dan wij gewend zijn. Geef hen zoveel mogelijk de ruimte om te passeren.
  • Houd rekening met langzaam landbouwverkeer op de weg, zoals paardenkarren. 
  • Houd je goed aan de snelheidslimieten. Bulgarije heeft veel snelheidscamera’s en de boetes voor snelheidsovertredingen zijn hoog. 
  • De verkeerspolitie in Bulgarije kan je aanhouden voor een controle, ook als je geen verkeersregels hebt overtreden. Probeer de politie zeker niet om te kopen!
  • Rijd niet ’s nachts en zo min mogelijk in het donker. De wegen zijn slecht verlicht en hobbels en kuilen zijn daardoor niet goed te zien. 
  • Let op: je moet in Bulgarije verplicht een gevarendriehoek, veiligheidshesjes voor alle inzittenden, een brandblusser en een verbanddoos in je auto hebben.

Parkeren in Bulgarije

Rijd je een grotere Bulgaarse stad in en wil je je auto parkeren? Kijk van tevoren even goed waar je het beste kunt parkeren en wat de eventuele parkeerregels zijn.  Als je die overtreedt kun je een flinke boete krijgen en bovendien bestaat de kans dat je auto wordt weggesleept. Zorg verder dat je auto op een veilige plek staat, doe hem goed op slot en laat geen waardevolle spullen achter. Zo voorkom je autodiefstal.

Reisadvies Bulgarije van het ministerie 

Reisadvies Griekenland van het ministerie Het is aan te raden om voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te checken. Zo weet je wat de actuele stand van zaken in Bulgarije is en of er ontwikkelingen zijn waar je rekening mee moet houden. Het reisadvies voor Bulgarije vind je hier.

COVID-19 in Bulgarije

Net als overal ter wereld kan ook de situatie rond COVID-19 in Bulgarije snel veranderen. Kijk op de website van het ministerie Buitenlandse Zaken voor de laatste stand van zaken en check het meest actuele reisadvies. Houd je aan alle regels die de Bulgaarse regering stelt. In het algemeen geldt: meld het bij de lokale gezondheidsautoriteiten als je symptomen van het coronavirus vertoont. Laat je testen en vermijd contact met anderen tot je de testuitslag hebt. Is die positief, volg dan de adviezen van de lokale gezondheidsautoriteiten op.

Plan je reis naar Bulgarije

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sirma, onze Bulgarije specialist. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Bulgarije reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Bulgarije of de beste reistijd Bulgarije.

Beste reistijd Bulgarije

De beste reistijd in Bulgarije wordt uiteraard met name bepaald door het klimaat van Bulgarije. Maar misschien speelt voor jou ook de vraag hoe druk het is in de verschillende maanden een rol. Voor de bestemming zelf is het eveneens beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden. Lees hier meer over de beste reistijd Bulgarije.