Paspoort en visum

Voor onze reizen naar Georgië hoef je geen visum aan te vragen als je korter dan 90 dagen in Georgië blijft.

Zelfs een ID-kaart is al voldoende voor een reis naar Georgië. Je paspoort of ID-kaart moet nog geldig zijn op de dag van vertrek uit Georgië.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

Gezondheid en vaccinaties

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Geld en pinnen

In Georgië betaal je met de Georgische Lari (GEL). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Georgische Lari eens te bekijken. Een zogenaamde ‘converter’ kan je hierbij helpen.

In grotere steden als Tbilisi, Batoemi en Kutaisi zijn pinautomaten bij de grotere banken. In Georgië kun je dollars en lari pinnen. Houd er wel rekening mee dat pinautomaten niet altijd werken, neem als reserve voldoende contante euro’s of Amerikaanse dollars mee, In sommige zaken kun je met creditcard betalen, maar dit is niet gebruikelijk.

Alle bankpassen zijn tegenwoordig standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Verander dit voor vertrek naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Tijdsverschil

In Georgië is het gedurende de zomertijd 2 uur later dan in Nederland. In de wintertijd is het 3 uur later.

Elektriciteit

In Georgië worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland. Je hebt dus geen wereldstekker nodig.

Kleding

Omdat de temperaturen in Georgië per plaats nogal kunnen verschillen, is het handig om laagjeskleding mee te nemen. Dit wil zeggen dat je kledingstukken meeneemt die je, als het afkoelt, over elkaar heen kunt aantrekken en bij warmer weer snel weer uit kan trekken. Zo heb je voor de kuststreek genoeg aan een T-shirt en korte broek, terwijl je in de bergen toch wel dikke kleding nodig hebt. Neem ook een paar wandelschoenen mee.

Duurzaam reizen naar Georgië

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.