Het is natuurlijk fijn als het goed weer is tijdens je Georgië vakantie. Wellicht vind je het daarnaast ook belangrijk dat het niet te druk is tijdens je reis. Het is voor de bestemming zelf ook beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij voor beste reistijd Georgië niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Reisexpert Mari, onze lokale specialist, geeft je graag advies over de beste reistijd voor je Georgië vakantie. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, kijkt hij naar het klimaat en naar de drukte in de verschillende maanden. Zo kun je een goede afweging maken bij de keuze van je vakantieperiode. Hieronder lees je meer over de beste reistijd Georgië.

De beste reistijd Georgië is in de maanden april t/m september, maar een rondreis Georgië is het hele jaar door te maken.

Georgië Klimaat

beste-reistijd-georgie

Mede dankzij de grote hoogteverschillen heeft Georgië drie verschillende klimaatzones. Zo heerst er aan de kust van de Zwarte Zee een subtropisch klimaat met het hele jaar door veel regen en hoge temperaturen. In Tbilisi wordt het is de zomer maximaal rond de 30 graden Celsius en in de winter daalt de temperatuur tot onder de 10 graden, maar blijft boven het vriespunt. De plateaus en hellingen van de Kleine Kaukasus zijn droger en hebben een steppeklimaat. Dit is een overgangsklimaat tussen een subtropisch klimaat en een woestijnklimaat. Het weer is hier over het algemeen wat stabieler dan bijvoorbeeld in de Alpen. Juli en augustus zijn de beste tijden om dit gebied te bezoeken. In de bergen heerst een hooggebergteklimaat. Hier kan het in de winter zeer koud zijn, -30 graden Celsius, en ook in de zomers wordt het nooit echt warm met maximum temperaturen van 20 graden Celsius. Op de hoogste bergtoppen ligt het hele jaar sneeuw.

Over het algemeen is de beste reistijd Georgië in de maanden april t/m september, maar een rondreis Georgië is het hele jaar door te maken. Het weer Tbilisi is door het jaar heen prima om te reizen. In de winterperiode is het wel koud en van van oktober t/m maart/april zijn sommige plaatsen niet bereikbaar. De minste kans op neerslag heb je in de maanden april, mei en september.

Drukte

beste-reistijd-georgie

Het hoogseizoen Georgië is tijdens de maanden mei t/m september. April en oktober kunnen worden gezien als tussenseizoen en het is het rustigst in de maanden november t/m maart. In deze periode is een rondreis Georgië eveneens goed mogelijk, kijk alleen dan wel goed naar welk gebied je gaat. Mari kan je precies vertellen welke gebieden wanneer wel en niet open zijn en wat de beste reistijd Georgië is qua drukte.

Speciale Evenementen

beste-reistijd-georgie

  • Juli: Art Gene folk festival
  • Dit festival heeft voor ieder wat wils, met muziek, dans, kunst en gerechten uit de Georgische keuken.
  • Oktober: Tbilisi city fest
  • Dit tweedaagse evenement viert de diversiteit en geschiedenis van Tbilisi en trekt mensen vanuit heel Georgië en daarbuiten. Met optredens, veel wijn, eten en volksdansen.

Plan jouw reis naar Georgië

Ben je op zoek naar een bijzondere Georgië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Mari, de reisexpert Georgië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Mari. 

Meer weten over Georgië?

Lees hier meer over praktische info Georgië of het reisadvies voor Georgië.

Reiservaringen Georgië

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Georgië op TrustpilotRondreis of Reviews.