Een greep uit de leukste excursies volgens Mari

Verschillende kookworkshops
Bezoek de lokale markten
Breng een dag door op een thee-boerderij
Doe mee aan een wijnproeverij
Ga vogelspotten in Batumi
Raften op de mooie rivieren

Een unieke kookworkshop

Ontdek de Georgische keuken door tijdens je rondreis mee te doen aan een kookworkshop. Samen met de lokale gids en kok zal je de fijne kneepjes van de lokale keuken onder de knie krijgen! De kookworkshop gaat gepaard met een bezoek aan de markt om de verse ingrediënten in te slaan. Er zijn tijdens je reis door Georgië verschillende mogelijkheden voor een kookworkshop. Zo kan je in Tbilisi, Kutaisi, Guria of Tvishi deze leuke ervaring boeken. Elke kookworkshop richt zich op bepaalde, typische gerechten. Vraag de lokale reisspecialist voor advies op maat.

Bezoek de Farmer's bazaar in Telavi

Je ontmoet je lokale gids in het oude deel van Telavi, waar die je mee neemt naar het nabijgelegen 'boerenbazaar'. Dit is een leuke en levendige markt waar de lokale boeren hun lekkerste producten verkopen. Ga op zoek naar lokaal fruit, zelfgemaakte wijn of Georgische Wodka. De lokale gids zal je meer vertellen over de producten en boeren. Deze markt heeft ook een bijzonder goede selectie aan verschillende kazen. Je gaat zeker soorten kaas vinden die je nog niet eerder hebt geprobeerd!

Excursies in Georgië - Vismarkt in Batumi

Als je Batumi wilt ervaren vanuit het perspectief van de lokale bevolking, dan is een bezoek aan de vismarkt goed aan te raden! Deze markt is exotisch, goedkoop en lekker! Hier kun je de meest verse vis van de stad vinden die dezelfde ochtend nog gevangen is. Met een lokale gids ga je op pad om wat goede vis te scoren! Ook zijn er zat restaurants hier in de buurt voor lekkere maaltijden.

Een dag op een lokale thee-boerderij

Je krijgt de mogelijkheid om een dagdeel door te brengen bij de Tsitelmta familie, die een traditionele boerderij beheert. Maak een wandeling langs de verschillende plantages en leer meer over de lokale theetradities. Je proeft verschillende soorten zelfgemaakte thee met traditionele lekkernijen. Ook geniet je van een kookworkshop met lokale gerechten op een open vuur. Sluit je dag hier af met een glas goede wijn en breng wat tijd door met de locals.

Naast de vele excursies die je in Georgië kan doen heeft onze lokale reisexpert ook wat tips voor de mooiste bezienswaardigheden in het land.

Bezoek een zijde-boerderij

In het dorp Magharo kan je op bezoek gaan naar een lokale boerderij dat zijde produceert. De boerderij heeft unieke eigenaren die de zijde nog steeds op traditionele wijze oogsten. Ook onderwijzen ze de lokale dorpelingen over de werkwijze. Ga mee met de gids en help een handje mee!

Excursies in Georgië: Mee met de boer

Met deze excursie kun je jezelf in de schoenen van een lokale boer verplaatsen en de traditionele gerechten helpen bereiden. Je gaat het maïs malen, en wordt meegenomen door de boer om mee te helpen op de boerderij. Later ga je genieten van een lokale lunch waar je zojuist aan hebt gewerkt!

Wijnproeverij in Kakheti

In het prachtige Kakheti gebied (een wijnregio van Georgië) ga je op bezoek naar de Chubini Wine Cellar. Deze wijnmakerij is van een lokaal gezin en is gelegen aan de voet van de Kaukasus. De eigenaren vertellen je dolgraag over alle wijnen en waarom er een lokale wijntraditie heerst in Georgië. Gedurende de dag ga je verschillende wijnen proeven en leer je meer over het hele process.

Excursies Georgië: Wijnproeverijen

Georgië is een wijnland. Het is tijdens je rondreis dan ook erg leuk om mee te doen aan verschillende wijnproeverijen om meer te leren van het proces, en de beste wijnen te proeven! Er zijn meerdere opties om dit te doen. We hebben je al verteld over de proeverij in Kakheti, maar de wijnboerderijen in Tsinandali en Martvili zijn ook de moeite waard. Vraag de lokale reisspecialist Mari om meer informatie.

Georgië is een fantastisch wijnland, maar heeft ook een hele lekkere lokale keuken! Ben je op zoek naar vegetarische opties in Georgië?

Vogelspotten in Georgië

Georgië heeft een aantal mooie bestemmingen om vogels te spotten. Door de grote diversiteit aan habitats, variërend van moerassen en vijvers tot kiezelstranden en van slikken tot rietvelden, zijn er veel verschillende vogels te spotten! Onze lokale reisspecialist Mari adviseert je graag over de mogelijkheden om vogels te spotten! Zo is een dag rondom de Chorokhi rivierdelta, of de Eagles Canyon een uitgelezen excursie om verschillende soorten vogels te spotten!

Paardrijden in Kakheti of Borjomi

Een leuke manier om de mooie natuur van Georgië te aanschouwen is door middel van een paardrij-excursie. Ook voor deze excursie zijn er verschillende mogelijkheden die ook voor de onervaren rijder goed te doen zijn! Via een korte route geniet je van de panoramische uitzichten van Kakheti of Borjomi.

Excursies in Georgië - Raften

Op zoek naar een avontuurlijke activiteit door de natuur van Georgië? Er zijn een aantal rivieren die zich uitstekend uitlenen voor een gave raft-excursie. Zowel de Rioni rivier als de Aragvi rivier zijn mooie gebieden om te gaan raften. Laat je adviseren door Mari om te zien of dit aansluit op jouw route! Na een briefing ga je het water op en raft je langs prachtige plekken in de spectaculaire natuur. Je hebt ook de mogelijkheid om even te zwemmen en kunt genieten van een lekkere picknick! 

Canyoning bij de Okatse Canyon

De Okatse Canyon is een diepe kloof met mooie bossen. Door het water dat hier al jaren stroomt heeft deze indrukwekkende kloof zich gevormd. Met een gave canyoning-excursie ga je langs de verschillende watervallen en kloven. De tour is niet heel moeilijk, maar wel avontuurlijk! Laat je adviseren door Mari als je meer wilt weten over deze tour.

Georgië is een uitstekend land voor de avontuurlijke reiziger. Ervaar wandelend de afwisseling van het Georgische landschap tijdens deze Georgië wandelvakantie

Fietstour in Truso Vallei

Een fietstoch door de prachtige Truso Vallei! Eenmaal aangekomen stap je op de mountainbike en ga je met de lokale gids door het park. De rit is zo'n 21 kilometer en stijgt gelukkig niet heel veel. Onderbreek de tocht met een kleine wandeling naar het Abano-meer waar je nog een duik kan nemen! 

Plan jouw reis naar Georgië

Ben je op zoek naar een bijzondere Georgië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Mari, de reisexpert Georgië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Mari. 

Meer reistips Georgië?

Wil je na het lezen van deze bezienswaardigheden in Vardzia nog meer reistips? Yvonne van der Laan reist met haar gezin en camera naar bijzondere plekken en schrijft daar prachtige verhalen over. In de zomer van 2017 reisde zij door Georgië. Lees hier haar verhalen.

Georgië met kinderen

Ook een reis door Georgië met de kinderen maken behoort tot de mogelijkheden. De afstanden zijn relatief klein en de mix van prachtige natuur met indrukwekkende forten en kerken en ook strand zal kinderen zeker aanspreken. Je reist bovendien comfortabel met eigen vervoer. Kies voor de door Better Places samengestelde Georgië reis met kinderen of laat Mari, onze lokale reisspecialist, een mooie familiereis Georgië op maat samenstellen.