Indonesië is één van de meest veelzijdige bestemmingen van Azië. Elk eiland is totaal anders. Op Sumatra vind je dichte jungle, wilde dieren en oude culturen. Tijdens je Bali vakantie ontdek je Hindoe-tempels en wandel je door groene rijstvelden. Op Sulawesi maak je kennis met het traditionele Toraja-volk en op Flores klim je naar gekleurde kratermeren. Een rondreis Indonesië heeft elke reiziger iets bijzonders te bieden, of je nu een echte avonturier bent of liever voor meer comfort gaat.

logo Travelife

Met de eerlijke reiswijzer willen we op een transparante en positieve manier duidelijk maken dat we niet per se minder, maar vooral anders moeten reizen. 

Ik ben benieuwd

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Indonesie maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Voorkom overtoerisme en kies voor minder bekende bestemmingen

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Maak van kinderen geen bedelaars en laat snoep, pennen en cadeaus thuis

Reisadvies Indonesië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Indonesië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Indonesië

rondreis-indonesie

Beste reistijd Indonesië

Rondreizen in Indonesië

Bali met kinderen

Wil je een rondreis door Bali met kinderen maken? Geen probleem! Kinderen zijn in heel Indonesië meer dan welkom. Geniet van de stranden aan de zuidkust van Bali, ga fietsen in het groene binnenland en maak een wandeling door de rijstvelden bij Ubud of Sidemen. Zijn jullie avontuurlijk ingesteld, dan kun je gaan raften of zwemmen bij de watervallen rond Munduk. Op zoek naar een kindvriendelijk hotel op Bali? Onze lokale reisspecialisten in Indonesië, Emile en Nettert, kennen de leukste gastvrije en kleinschalige accommodaties in Indonesië.

Luxe vakantie Indonesië

Wil je reizen in stijl? Kies dan voor een luxe rondreis naar Indonesië. Tijdens een luxe rondreis worden er bijzondere accommodaties uitgekozen die net wat comfort en ontspanning bieden. Zo heb je bijvoorbeeld een privé zwembad, is de accommodatie extra duurzaam ingericht en heb je vanuit je kamer een top uitzicht. Zo kun je heerlijk ontspannen, de leukste plaatsen bezoeken én in de watten worden gelegd. Onze voorbeeld luxe reis gaat naar Bali en Lombok. Op deze twee eilanden heb je de meeste opties voor een luxe vakantie. Tijdens deze bijzondere reis kom je niets te kort.

Lekker eten in Indonesië

Je hebt vast al eens geproefd van een Indonesische rijsttafel. Maar de gerechten in het land zelf zijn een heel andere ervaring. Het eten in Indonesië is heel gevarieerd en barst van de smaken. Tijdens één van de vele excursies voor foodies geniet je maximaal van de Indonesische keuken.

Duurzaam Reizen Indonesië

Fietsen door de binnenlanden van Bali of Flores, slapen in ecolodges en meedoen aan kookworkshops: duurzaam reizen hoeft in Indonesië niet moeilijk te zijn. Indonesië beschikt over een groot aantal goede homestays, een mooie manier voor de locals om in hun levensonderhoud te voorzien. Wil je eten bij een lokaal gezin? Dat kan! Bovendien werkt Better Places samen met goede lokale gidsen. Zij kunnen je alles vertellen over hun land. Wil je duurzaam reizen, probeer dan ook plekken te bezoeken waar niet zoveel reizigers komen. Zo kunnen ook locals in minder bezochte gebieden profiteren van het toerisme en wordt het aantal reizigers wat meer gespreid over het land.

Rondreis Indonesië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Indonesië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Emile en Nettert, de reisexperts ter plaatse, en zij sturen je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Indonesië

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Indonesië?

Is Indonesië geschikt voor een vakantie met kinderen?

Hoeveel eilanden van Indonesië kan ik het beste combineren?