Indonesië is één van de meest veelzijdige bestemmingen van Azië. Elk eiland is totaal anders. Op Sumatra vind je dichte jungle, wilde dieren en oude culturen. Tijdens je Bali vakantie ontdek je Hindoe-tempels en wandel je door groene rijstvelden. Op Sulawesi maak je kennis met het traditionele Toraja-volk en op Flores klim je naar gekleurde kratermeren. Een rondreis Indonesië heeft elke reiziger iets bijzonders te bieden, of je nu een echte avonturier bent of liever voor meer comfort gaat.

Hoe is het nu in Indonesië?

Voorkom overtoerisme en kies voor minder bekende bestemmingen

Ontvang een voorstel op maat

Geef Emile en Nettert je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat. 

Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Weet je al welke eilanden je wilt bezoeken?
Een combinatie van onderstaande eilanden is uiteraard ook mogelijk

Boeken zonder zorgen

Als je een reis boekt in coronatijd, wil je natuurlijk weten wat de stand van zaken is op je reisbestemming.  Daarom geven je tips om veilig op vakantie naar Indonesië te gaan. Ook hanteren we tijdelijk soepele boekingsvoorwaarden

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Indonesie maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Maak van kinderen geen bedelaars en laat snoep, pennen en cadeaus thuis

Reisadvies Indonesië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Indonesië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Indonesië

rondreis-indonesie

Beste reistijd Indonesië

Rondreizen in Indonesië

Relaxen op de Gili eilanden

Ben je vooral op zoek naar rust tijdens je rondreis Indonesië? Ga dan naar de prachtige Gili eilanden tussen Bali en Lombok in. Hier vind je de mooiste witte stranden, kleinschalige hotels en prachtige snorkelplekken met zeeschildpadden.

Bali met kinderen

Wil je een rondreis door Bali met kinderen maken? Geen probleem! Kinderen zijn in heel Indonesië meer dan welkom. Geniet van de stranden aan de zuidkust van Bali, ga fietsen in het groene binnenland en maak een wandeling door de rijstvelden bij Ubud of Sidemen. Zijn jullie avontuurlijk ingesteld, dan kun je gaan raften of zwemmen bij de watervallen rond Munduk. Op zoek naar een kindvriendelijk hotel op Bali? Onze lokale reisspecialisten in Indonesië, Emile en Nettert, kennen de leukste gastvrije en kleinschalige accommodaties in Indonesië.

Lekker eten in Indonesië

Je hebt vast al eens geproefd van een Indonesische rijsttafel. Maar de gerechten in het land zelf zijn een heel andere ervaring. Het eten in Indonesië is heel gevarieerd en barst van de smaken. Tijdens één van de vele excursies voor foodies geniet je maximaal van de Indonesische keuken.

Duurzaam Reizen Indonesië

Fietsen door de binnenlanden van Bali of Flores, slapen in ecolodges en meedoen aan kookworkshops: duurzaam reizen hoeft in Indonesië niet moeilijk te zijn. Indonesië beschikt over een groot aantal goede homestays, een mooie manier voor de locals om in hun levensonderhoud te voorzien. Wil je eten bij een lokaal gezin? Dat kan! Bovendien werkt Better Places samen met goede lokale gidsen. Zij kunnen je alles vertellen over hun land. Wil je duurzaam reizen, probeer dan ook plekken te bezoeken waar niet zoveel reizigers komen. Zo kunnen ook locals in minder bezochte gebieden profiteren van het toerisme en wordt het aantal reizigers wat meer gespreid over het land.

Rondreis Indonesië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je reis door Indonesië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Emile en Nettert, de reisexperts ter plaatse, en zij sturen je een voorstel op maat.