Voordelen Sri Lanka met privécauffeur

Trek je eigen plan
Ontdek bijzondere plekken
Huurauto's zijn hybride
Je hoeft niet zelf te rijden
Beter plannen

Je kunt helemaal je eigen plan trekken

Het fijne van een auto met chauffeur is dat je volledige vrijheid hebt. Je kunt zelf bepalen waar je naartoe gaat, wanneer je wilt stoppen en hoe laat je wilt vertrekken. Je bent helemaal flexibel en dat zorgt ervoor dat je het meeste uit je reis kunt halen. Bespreek elke dag met je chauffeur waar je allemaal wilt stoppen en of hij nog leuke ideeën heeft voor extra stops. Wie weet kom je zo op plekken waar je zelf nog niet aan gedacht had.

Je chauffeur kent de meest bijzondere plekken

Je chauffeur is natuurlijk zelf een Sri Lankaan en dat is handig. Hij kent bijvoorbeeld de beste lokale restaurants om te eten. Hij weet bij welke kraampjes langs de weg ze het lekkerste fruit verkopen en kan daar ook nog eens een goede prijs voor bedingen. Hij weet het ook als er ergens festivals zijn en vindt het geen probleem om daar even langs te rijden. Zo leer je Sri Lanka op een heel andere manier kennen.

Met deze Sri Lanka tips ga je goed voorbereid op reis en voorkom je zoveel mogelijk onnodige problemen en onveilige situaties.

De huurauto’s in Sri Lanka zijn meestal hybrides

Een auto huren is niet de meest duurzame manier van reizen, maar in Sri Lanka zijn de meeste huurauto’s hybrides. Je reist vaak met een Toyota Prius, die zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor heeft. Dat is een milieuvriendelijkere optie dan een gewone auto.

Sri Lanka met privéchauffeur: Je hoeft niet zelf te rijden

Dit lijkt nogal logisch, maar echt: zelf rijden in Sri Lanka is geen optie. Het verkeer is chaotisch en auto’s, bussen, vrachtwagens, brommers, tuktuks rijden kriskras door elkaar. De bewegwijzering is ook verre van goed. In Sri Lanka is zelf rijden niet prettig en een ongeluk zit er in een klein hoekje. Je voorkomt veel stress en eventuele problemen als je met een local reist die de wegen en de (ongeschreven) verkeersregels kent.

Je kunt je reis beter plannen en verliest geen tijd

Heb je een eigen auto tot je beschikking, dan is het makkelijker om je reis goed te plannen. Je hoeft geen tijd te reserveren om bus- en treinkaartjes te regelen en je hoeft ook niet bang te zijn dat kaartjes zijn uitverkocht. Dat komt op sommige treintrajecten in Sri Lanka regelmatig voor. Je kunt zo zelf precies de reis samenstellen die je graag wilt maken.

Op zoek naar nog meer Sri Lanka tips? Wat dacht je van dit overzicht met mooiste stranden van het land?

Neem ook af en toe de trein en de tuktuk

Bovenstaande voordelen zijn allemaal waar, maar in Sri Lanka moet je in elk geval één keer met de trein reizen. De routes zijn vaak prachtig, je ontmoet er makkelijk locals en het treinleven is erg ontspannen. Neem bijvoorbeeld de trein voor het stuk tussen Kandy en Ella, een route die bekend staat als de mooiste treinreis van Sri Lanka. De route loopt dwars door de theeplantages en groene bergen en de uitzichten zijn vaak spectaculair. Je chauffeur kun je eventueel vragen om je in Ella weer op te pikken. Wil je wat kleinere afstanden afleggen, bijvoorbeeld aan de zuidkust? Neem dan een tuktuk. De wind door je haren, een mooi ritje langs de kust, met zicht op een zee vol surfers: ideaal voor het echte Sri Lanka-gevoel.

Plan jouw reis naar Sri Lanka

Ben je op zoek naar een bijzondere Sri Lanka reis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Lea, de reisexpert in Sri Lanka. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Lea.

Meer inspiratie voor je Sri Lanka rondreis

Wil je meer lezen over Sri Lanka en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de beste lokale ervaringen van onze lokale reisexpert of over de mooiste stranden in dit land. Reisblogger Karlijn reist de hele wereld rond en heeft ook in Sri Lanka veel gezien. Lees meer over haar geweldige avonturen.