Carola deelt haar ervaring

  • Fijne samenwerking met lokale reisexpert
  • Fietsen in Bangkok
  • Goede lokale gidsen
  • Veelzijdig land

Een bestemming waar je makkelijk kunt reizen

Carola, haar man en hun drie kinderen van 14, 17 en 18 jaar hadden dit jaar Azië op hun verlanglijst staan. Omdat hun twee dochters lastige eters zijn, wilden ze naar een land met wat meer Westerse invloeden. “We zochten bovendien een bestemming waar je makkelijk rond kunt reizen,”, vertelt Carola. “Thailand was voor ons ideaal. Ik ben gaan Googlen en toen kwam ik Better Places tegen. De manier waarop zij hun reizen regelen sprak me meteen aan. Ik vind het een fijn idee dat er gewerkt wordt met lokale reisexperts, die het land zelf goed kennen.”

Thailand met kids

Carola mailde reisexpert Seb, met daarin een paar randvoorwaarden voor hun Thailand met kids rondreis. “We reizen natuurlijk met drie pubers, dus daar moest de reis op afgestemd worden”, vertelt ze. “We wilden ter plekke best zelf wat dingen regelen, maar de accommodaties moesten goed georganiseerd zijn. Tot slot wilden we graag veel zien en doen. Ik kreeg meteen een heel leuk mailtje terug met Seb en ik was direct verkocht. We kregen een goed reisvoorstel, waar we nog wat dingen in hebben aangepast, en toen was het snel rond. Het contact verliep heel fijn. Seb begreep precies wat ik wilde en hij luisterde goed naar onze wensen.”

Wij geven je vijf redenen waarom Thailand de ideale bestemming is voor een rondreis met kinderen.

Fietsen in Bangkok

Het gezin reisde drie weken door Thailand. Ze begonnen in Bangkok, waar ze onder andere een fietstocht maakten. Dat was één van de hoogtepunten van de reis. “We hadden een hele leuke gids”, zegt Carola. “Ze kwam met leuke verhalen die goed aansloten bij de kinderen. Bovendien zagen we vanaf de fiets een hele andere kant van Bangkok. Seb heeft ons ook allerlei goede eettips gegeven, dus in Bangkok hebben we ons prima vermaakt.”

Goede lokale gidsen

De tweede stop was de River Kwai. Daar sliepen ze in het prachtige drijvende Floatel en hadden ze weer een uitstekende gids. “Onze lokale gidsen waren steeds erg goed en heel aardig”, zegt Carola. “Mede door hun verhalen hebben we Thailand goed leren kennen.” Na de River Kwai stond de oude tempelstad Ayutthaya op het programma en vervolgens reisde het gezin door naar het noorden, één van de highlights van de reis. Ze gingen onder andere ziplinen in de bergen en maakten een tweedaagse jungletrekking vanuit Chiang Mai, waarbij ze in een klein bergdorp logeerden. “Dat was een heel bijzondere ervaring, want we waren daar de enige gasten.”

Veelzijdig land

De laatste bestemming was het eiland Ko Chang. Een prachtig eiland, maar helaas troffen ze het niet met het weer. “We hebben Seb gevraagd of we een dag eerder terug konden naar Bangkok en dat had hij zo geregeld”, zegt Carola. “Het was heel fijn dat we zo flexibel konden zijn. Ik vond Thailand geweldig en een goede eerste kennismaking met Azië. De mensen zijn er ontzettend aardig en gastvrij en het land is heel veelzijdig. Er is zoveel te zien en te doen. Kijk alleen maar naar de soorten vervoer die we hebben gehad. Van treinen tot tuktuks en van bussen tot boten: het was in alle opzichten een mooie mix.” Een geslaagde Thailand met kids rondreis.

Plan jouw reis naar Thailand

Ben je op zoek naar een bijzondere Thailand rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Seb, de reisexpert in Thailand. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Seb.

Familiereis Thailand

Wil je nog meer ervaringen lezen over reizen naar Thailand met kinderen? Reisblogger Denise is met haar kinderen naar Thailand gereisd en verteld er over in haar blog!

Beste reistijd Thailand

De beste reistijd Thailand wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Thailand. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Thailand.

Duurzaam reizen Thailand

Thailand is een populair vakantieland. Om te zorgen dat er niet teveel druk op bekende plaatsen komt te staan, is het belangrijk dat het toerisme in het land gespreid wordt. Je kunt daar je steentje aan bijdragen door ook minder beroemde plaatsen aan te doen. Ontdek bijvoorbeeld het weinig bezochte oosten van Thailand, met haar schitterende tempels en natuurparken. Kies één van de kleinere eilanden en slaap daar in een kleinschalige, lokaal gerunde accommodatie. Nog een tip: neem de trein in plaats van binnenlandse vluchten. Door overland te reizen leer je Thailand echt kennen en kom je makkelijk op plaatsen die andere reizigers niet weten te vinden.