1. In Thailand kun je makkelijk (én leuk!) rondreizen

Ben je nog nooit in Azië geweest, dan is een gezinsvakantie in Thailand de perfecte eerste kennismaking met dit continent. De toeristeninfrastructuur in Thailand is prima ontwikkeld en dat betekent dat reizen er heel makkelijk is. Heel fijn als je Thailand met kinderen bezoekt. Reizen is er bovendien erg leuk, want je gaat elke dag met een ander vervoersmiddel op pad. De ene dag race je in een tuktuk door Bangkok, de volgende dag neem je de nachttrein naar Chiang Mai. De prachtige Thaise eilanden bezoek je natuurlijk per boot en als je wilt kun je ook met een privéchauffeur op reis. Dat houdt je Thailand-reis lekker afwisselend.

Reisblogger Tikva neemt haar kinderen graag mee op reis naar Thailand en deelt haar tips en inspiratie.

2. Veel te doen tijdens je gezinsvakantie in Thailand

Thailand heeft het allemaal: kleurrijke tempels, levendige steden, drukke markten, mooie natuur, witte stranden…Dat maakt een reis door Thailand heel gevarieerd. Elke reisdag is anders en dat betekent dat het land elk gezinslid iets te bieden heeft. Of je nu lekker op het strand wilt liggen of juist ontdekkingsreiziger wilt spelen tussen de oude Thaise tempels. Zijn je kinderen graag actief? Dan kun je mooie trekkings maken in het noorden, snorkelen bij de eilanden of fietsen in Bangkok. In Bangkok zijn er ook volop speeltuinen en parken voor als je met jonge kinderen reist. En nog een voordeel van Thailand: je kunt overal heerlijk eten. Er zijn ook veel Westerse keuzes als je kinderen eens willen afwisselen.

3. Je kunt je reis zo avontuurlijk maken als je maar wilt

Thailand is een populaire bestemming voor reizigers en dat heeft veel voordelen. Zo zijn er volop mooie accommodaties (vaak met zwembad), is het vervoer goed geregeld en spreken veel mensen voldoende Engels. Maar wissel je comfortabele reisdagen graag af met wat meer avontuur, dan is dat ook mogelijk. Slaap bijvoorbeeld in een drijvend hotel op de River Kwai of maak een meerdaagse trekking in de bergen. Je kunt dan overnachten bij mensen thuis, zodat je het dagelijkse leven in Thailand van dichtbij leert kennen. Zo wordt je gezinsvakantie in Thailand een stuk avontuurlijker!

Enthousiast over een rondreis met kinderen? Dit is de ideale route voor een familiereis in Thailand volgens onze lokale specialist.

4. De Thai zijn gek op kinderen

De Thai staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid en dat maakt reizen door Thailand een fijne ervaring. Reis je met kinderen, dan ontdek je al snel hoe gek de Thai op kinderen zijn. Overal zijn ze van harte welkom en de Thai maken graag contact. De kans is groot dat je kinderen zo Thaise vriendjes maken. Dat maakt reizen door Thailand heel toegankelijk. Voor kinderen is het bovendien erg leerzaam om te zien hoe leeftijdsgenoten in een land als Thailand leven.

5. Je kunt de reis helemaal op je kinderen afstemmen

Reis je met kinderen, dan is het extra fijn als je af en toe wat rust in kunt bouwen. In Thailand is dat geen probleem. Langere reisdagen met veel activiteiten wissel je bijvoorbeeld makkelijk af met een rustdagje in een fijn hotel met zwembad. Natuurlijk sluit je je reis af op een tropisch eiland met witte bountystranden, waar je helemaal tot rust kunt komen. Seb, de lokale reisspecialist van Better Places in Thailand, heeft veel ervaring met het organiseren van familiereizen en kan je dan ook van goed advies voorzien. Zo zorg je dat je Thailand reis voor het hele gezin een geweldige ervaring wordt.

Enthousiast over een gezinsvakantie in Thailand

Better Places-reiziger Carola reisde met haar man en drie kinderen van 14, 17 en 18 naar Thailand en is heel enthousiast over hun reis. “Thailand was voor ons ideaal”, zegt ze. “We reisden met drie pubers, dus daar moest onze reis op afgestemd worden. Reisspecialist Seb maakte onze reis helemaal op maat. We vonden Thailand geweldig en een goede eerste kennismaking met Azië. De mensen zijn er ontzettend aardig en gastvrij en het land is heel veelzijdig.”

Plan jouw reis naar Thailand

Ben je op zoek naar een bijzondere Thailand rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Seb, de reisexpert in Thailand. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Seb.

Beste reistijd Thailand

De beste reistijd Thailand wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Thailand. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Thailand.

Duurzaam reizen Thailand

Thailand is een populair vakantieland. Om te zorgen dat er niet teveel druk op bekende plaatsen komt te staan, is het belangrijk dat het toerisme in het land gespreid wordt. Je kunt daar je steentje aan bijdragen door ook minder beroemde plaatsen aan te doen. Ontdek bijvoorbeeld het weinig bezochte oosten van Thailand, met haar schitterende tempels en natuurparken. Kies één van de kleinere eilanden en slaap daar in een kleinschalige, lokaal gerunde accommodatie. Nog een tip: neem de trein in plaats van binnenlandse vluchten. Door overland te reizen leer je Thailand echt kennen en kom je makkelijk op plaatsen die andere reizigers niet weten te vinden.

De impact van je vakantie op het klimaat 

Een verre vliegreis veroorzaakt veel CO2e-uitstoot. Dat is niet goed voor het klimaat. Tegelijkertijd is het geen goed idee om helemaal niet meer te reizen naar verre bestemmingen. Op veel bestemmingen is één op de tien mensen afhankelijk van hun inkomsten uit het toerisme.  

Daarom adviseren we je om niet elk jaar een verre reis te maken. Als je toch gaat, ga dan zo lang mogelijk en zorg ervoor dat je een zo groot mogelijke positieve impact maakt met jouw vakantie. Onze lokale reisexperts helpen je daar graag bij.