Fietsen in Bangkok met een lokale gids

Vanaf de fiets leer je de stad op heel ander niveau kennen en het is aan te raden om met een lokale fietsgids op pad te gaan. Zij kennen de omgeving en kunnen je bovendien wijzen op bijzondere plekken en bezienswaardigheden. In Bangkok heb je keus uit een heleboel organisaties die fietstochten aanbieden, soms zelfs met een Nederlandse gids. Zelf ga ik een middagje fietsen in Bangkok met Bamboo Bicycle Tours Thailand, dat zich heeft gespecialiseerd in fietsen van bamboe.

Fietsen in Bangkok op een fiets van bamboe

Bamboo Bicycle Tours Thailand werd opgericht door de Nederlander Axel Lukassen, die op zoek was naar een manier om duurzaam ondernemen te combineren met lokale werkgelegenheid. Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld, groeit volop in Azië en is bovendien enorm sterk en schokabsorberend. Op papier de perfecte grondstof voor een fietsframe en zo ontstond het idee voor een bamboefiets. Het resultaat is een bijzonder mooie fiets, die ook nog eens verrassend lekker rijdt.

Met deze tips gebruik je ook op reis in Thailand zo min mogelijk wegwerpplastic.

Bang Krachao, de groene oase van Bangkok

Tijdens mijn fietstocht word ik door gids Bo meegenomen op een tour door de groene long van Bangkok: het schiereiland Bang Krachao. Dit serene stukje Bangkok is autoluw en bestaat grotendeels uit jungle, waterwegen en smalle fietspaadjes. Je fiets er in de schaduw van de palmbomen en je komt onderweg vrijwel niemand tegen. Een ongerept en onbekend deel van Bangkok, en een heerlijke afwisseling op de warme dagen in de stad. Het is een populaire weekendbestemming voor de lokale Thai, maar ik kan het je ook zeker aanraden om als toerist een kijkje te nemen.

Een ontmoeting met de locals

De fietstocht begint in de ochtend en duurt tot halverwege de middag. In die tijd zien we een heel groot deel van het gebied en worden we gewezen op bijzondere lokale initiatieven waar je zelf aan voorbij zou zijn gereden. Zo bezoeken we een paddenstoelenboerderij en een klein museum met antieke kookattributen. Ik schud handen met de locals en mag Bo ondertussen alles vragen over Thailand, Bangkok en het leven hier. Een memorabele ervaring, want op stap met een local is wat mij betreft de beste en leukste manier om een cultuur beter te leren kennen. Fietsen in Bangkok belooft een middag om nooit meer te vergeten!

Hier vind je nog veel meer voorbeelden van bijzondere ontmoetingen met de locals op reis.

Hoogtepunt: het Sri Nakhon Khuen Khan Park

De fietstocht leidt ons langs kleine tempels, eethuisjes en de leukste hoogtepunten van Bang Krachao. Zo maken we een korte stop in het Sri Nakhon Khuen Khan Park. Dit is een van de grootste parken van heel Bangkok en een heerlijke plek om lekker rond te lopen of te fietsen. Ik voer de meervallen in de vijver en klim er naar het uitzichtpunt. Vanwege de hoge bomen valt er niet heel veel te zien, maar zo met mijn hoofd tussen het bladerdak waan ik me even in de jungle. Hier hoor je vogels fluiten en bladeren ruisen, en lijkt het grootstedelijke Bangkok heel erg ver weg.

Hoogtepunt: de Floating Market

De Floating Market is een begrip in Bangkok en een bezoek aan deze drijvende markten wordt in veel reisprogramma’s opgenomen. Ook op de kanalen in Bang Krachao is elk weekend een markt te vinden waar marktkooplieden hun spullen verkopen, al zijn de kraampjes hier opgesteld langs het water. Het is de laatste halte in dit groene gebied en een waardige afsluiter van mijn fietstocht. Hier kun je bijzondere handgemaakte souvenirs op de kop te tikken en lokale gerechten proeven bij de kraampjes met street food. Wat het meest opvalt? Ondanks de drukte kom je er maar weinig andere toeristen tegen, een verstopte parel die je moet weten te vinden. Het is de beste reden om op pad te gaan met iemand die de omgeving goed kent: je komt op heel veel nieuwe plekken.

Plan jouw reis naar Thailand

Ben je op zoek naar een bijzondere Thailand rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Seb, de reisexpert in Thailand. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Seb.

Meer inspiratie voor een rondreis

Wil je nog meer inspiratie opdoen over een mooie reis, of zoek je verder dan de deze leuke fietstocht in Thailand? Lees het blog van Stéphanie en haar reizen over de hele wereld en geniet van haar verhalen.