Vijf redenen voor een verblijf op Cuba in casas particulares

  • Volop contact met locals
  • Inkomsten voor de lokale bevolking
  • De beste tips ontvang je van locals
  • Je eet nergens zo lekker
  • Casas in alle soorten en maten

Je hebt volop contact met locals

Je kunt ervoor kiezen om op Cuba in staatshotels te overnachten. Maar dan mis je één belangrijk onderdeel van je reis: het contact met de Cubanen zelf. In de casas particulares slaap je bij Cubanen thuis en zo zie je zelf hoe zij leven. Wil je Cuba echt leren kennen, dan is contact met locals heel belangrijk. De geschiedenis, cultuur en manier van leven op Cuba zijn uniek. Als reiziger begrijp je vaak niet hoe dingen geregeld zijn en waarom dat zo is. Verblijf op Cuba bij de mensen thuis en je kunt je gastfamilie al je vragen stellen en zij helpen je graag om hun land beter te begrijpen.

Casas particulares in Cuba zijn een inkomstenbron voor de lokale bevolking

Verblijf op Cuba in een casa, dan weet je zeker dat je geld bij de lokale bevolking terecht komt. De casa’s zijn een extra inkomstenbron voor de locals en dat geld hebben ze hard nodig. Als de casa goed loopt, kunnen ze het geld bovendien gebruiken om het aantal kamers uit te breiden en de faciliteiten te verbeteren. Soms nemen gezinnen ook medewerkers in dienst, bijvoorbeeld om te koken of schoon te maken. De casa-eigenaren helpen op die manier ook mensen in hun directe omgeving aan extra inkomsten.

De locals geven je graag de beste tips

De casas particulares fungeren tegelijk ook als mini-toeristenbureautjes. De eigenaren kennen hun eigen woonomgeving door en door en kunnen je van de beste tips voorzien. Heb je een taxi of een lokale gids nodig? Zij weten precies bij wie je moet zijn. Ze kennen bovendien de leukste plekken en geven je graag advies.

Je eet nergens zo lekker als in de casas particulares

Reizigers klagen wel eens over het eten op Cuba, maar dat is niet altijd terecht. Eet je in je casa, dan is de kans groot dat je een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgt. Je gastvrouw kan meestal heerlijk koken en zet ook nog eens een uitgebreid scala aan gerechten op tafel. Heb je specifieke dieetwensen? Ook daar houden de Cubanen graag rekening mee. Als vegetariër kun je in veel casa’s dan ook prima terecht.

Van basic tot luxe: verblijf op Cuba is er in alle soorten en maten

Sommige reizigers twijfelen of ze bij mensen thuis willen overnachten en kiezen daarom liever voor een hotel. Maar op Cuba zijn de casas particulares vaak van betere kwaliteit dan de gemiddelde hotels, die vaak ook nog eens een stuk duurder zijn. De sfeer is beter en de voorzieningen zijn vaak uitstekend. Je hebt eenvoudige casa’s, maar ook prachtige casa’s in koloniale huizen. Het is maar net wat je zoekt. Je hebt altijd een eigen kamer en altijd ook een eigen badkamer en airconditioning. Je slaapt dus wel bij mensen thuis, maar het voelt als een bed & breakfast of guesthouse. Verblijf op Cuba in casas particulares, en voeg echt iets toe aan je Cuba reis. Zo wordt je trip extra bijzonder.

Plan jouw reis naar Cuba

Ben je op zoek naar een bijzondere Cuba rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Julio, de lokale Cuba specialist. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Julio.

Laat je inspireren over casas particulares in Cuba

Laat je inspireren door het blog van stop and stare en je wilt meteen naar Cuba. Ook zij raden aan om te verblijven in casas particulares om zo het échte Cuba te ervaren.