Op vakantie in oktober, waar ga je heen?

In Nederland is het herfst. Het wordt koud en er valt veel regen. Dat is reden genoeg om in oktober op vakantie te gaan. Op veel bestemmingen is het prachtig weer én relatief rustig. Voor jou, maar ook voor je bestemming is het beter om het toerisme over het jaar te verspreiden en zo overtoerisme te voorkomen. Voor de beste reisperiode kijken we daarom niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in verschillende landen. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd oktober, samengesteld dankzij het advies van onze lokale reisexperts.

Beste reistijd oktober
Wandelen Covadonga Spanje

Spanje - nog even genieten van de zon

Ga je in oktober op vakantie? Dan is het goed toeven in Spanje. Terwijl in de Nederland de herfstige kou haar intrede doet, is het in Spanje nog lekker warm. Met een rondreis in oktober door Spanje verleng je als het ware de zomer. Lekker toch? Ga voor een adembenemende natuurvakantie door Midden-Spanje of ga op vakantie in Asturië. Wat je ook kiest, met een temperatuur van zo'n 21 graden is Spanje de perfecte bestemming om nog even op te warmen voor je de winter in gaat.

 

Beste reistijd oktober

Kroatië - in het najaar naar het strand

Ben je op zoek naar een land dichter bij met als beste reistijd oktober? Voor zon, zee en strand hoef je niet naar Zuidoost-Azië; de kustlijn van Kroatië is minstens zo spectaculair. Ben je meer van de actieve vakantie? Dan maak je de mooiste wandelingen in de Dinarische Alpen. Maar ook de historische stadjes, natuurparken, watervallen en het lekkere eten maken je rondreis onvergetelijk. Ga je in oktober op vakantie naar Kroatië? Dan is het hoogseizoen voorbij en vermijd je de drukte. Over het weer hoef je je geen zorgen te maken. In oktober is het nog steeds lekker zonnig in Kroatië. Ideaal voor een paar dagen strand.

boten aangemeerd Porto, Portugal

Festivals in oktober

Het Phuket Vegetarian Festival in Thailand

Het Phuket Vegetarian Festival in het Thaise Phuket duurt negen dagen en wordt elk jaar in oktober gehouden. De Chinese gemeenschap van Phuket komt dan bij elkaar rond de zes Chinese tempels in Phuket, waaronder de belangrijke Jui Tui Shrine. De locals geloven dat Chinese goden hen beschermen als ze op pijnlijke wijze laten zien hoe sterk hun geloof is. Deelnemers steken zwaarden en andere puntige voorwerpen door hun wangen en andere lichaamsdelen en ze lopen over hete kolen. Daarnaast worden tijdens het festival talloze ceremonies, processies en andere festiviteiten gehouden. Niet altijd even geschikt als je een zwakke maag hebt, maar wel bijzonder om te zien. Meer lezen over Thailand? Bekijk onze Thailand reizen, of lees de blogs over Thailand van reisblogger Karlijn.

Meer landen met als beste reistijd oktober:

  • Tanzania – van de Serengeti tot droomeiland Zanzibar
  • Suriname – Nederlandse geschiedenis in de jungle
  • Chili – hiken in spectaculaire natuur
  • Zuid-Afrika – zonnige dagen en veel wilde dieren
  • Montenegro – overweldigende rijkdom aan cultuur en natuur
  • Bhutan – verborgen Himalayakoninkrijk
  • Nepal – voor trektochten en cultuur
  • Peru – Inca-steden, homestays en hiken
  • Namibië – voor een avontuurlijke roadtrip
  • Sri Lanka - voor een veelzijdige reis met tempels, strand en natuur

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken? Geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Veelgestelde vragen 

Wat zijn de voordelen van een reis in het najaar?

Wat zijn de leukste bestemmingen om in oktober te bezoeken?

Welke landen in Europa kun je met de auto bereiken?