Op vakantie in oktober, waar ga je heen?

In Nederland is het herfst en dat is al reden genoeg om op vakantie in oktober te gaan. Op veel bestemmingen is het prachtig weer én relatief rustig. Voor jou, maar ook voor je bestemming is het beter om het toerisme over het jaar te verspreiden. Voor de beste reisperiode kijken we daarom niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in verschillende landen. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd oktober.

Beste reistijd oktober
Vakantie marokko

Marokko – koningssteden en woestijnen

Of je nu van cultuur of natuur houdt, van rust of van levendigheid: in Marokko vind je het allemaal. Je gaat shoppen in drukke souks, bewondert de culturele bezienswaardigheden in de koningssteden, trekt op een kameel de Sahara in en wandelt door de ruige bergen. Voor al deze activiteiten is oktober een prima reismaand: het is dan niet te warm en je kunt rekenen op volop zonnige dagen.

beste reistijd oktober

Beste reistijd oktober – Sri Lanka

Tempels, stranden, leuke steden, jungle, safariparken en bergen: je kunt het zo gek niet bedenken of Sri Lanka heeft het. Dat maakt het tot één van de meest veelzijdige landen in Azië. Sri Lanka heeft verschillende klimaten, waardoor het altijd ergens goed weer is. In oktober is het gemiddeld gezien prima weer. Je moet op af en toe een bui rekenen, maar de regen duurt zelden de hele dag. Oktober is bovendien een rustige reismaand in Sri Lanka.

Kaapstad kust

Festivals in oktober

Het Phuket Vegetarian Festival in Thailand

Het Phuket Vegetarian Festival in het Thaise Phuket duurt negen dagen en wordt elk jaar in oktober gehouden. De Chinese gemeenschap van Phuket komt dan bij elkaar rond de zes Chinese tempels in Phuket, waaronder de belangrijke Jui Tui Shrine. De locals geloven dat Chinese goden hen beschermen als ze op pijnlijke wijze laten zien hoe sterk hun geloof is. Deelnemers steken zwaarden en andere puntige voorwerpen door hun wangen en andere lichaamsdelen en ze lopen over hete kolen. Daarnaast worden tijdens het festival talloze ceremonies, processies en andere festiviteiten gehouden. Niet altijd even geschikt als je een zwakke maag hebt, maar wel bijzonder om te zien. Meer lezen? Kijk naar de Thailand reizen, of lees de blogs over Thailand van Karlijn

Op vakantie in oktober? Deze landen zijn ook geschikt:

  • Tanzania – van de Serengeti tot droomeiland Zanzibar
  • Suriname – Nederlandse geschiedenis in de jungle
  • Chili – hiken in spectaculaire natuur
  • Moldavië – kleurrijk wijnfestival in eerste weekend van oktober
  • Montenegro – overweldigende rijkdom aan cultuur en natuur
  • Bhutan – verborgen Himalayakoninkrijk
  • Nepal – voor trekkings en cultuur
  • Peru – Inca-steden, homestays en hiken
  • Namibië – voor een avontuurlijke roadtrip
  • Iran – ontdek het meest gastvrije land ter wereld

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.