Of je nou een fanatieke wandelaar bent, liever lui dan moe op het strand ligt, of juist als een echte avonturier van de gebaande paden af reist. Reizen in de maanden september, oktober of november is altijd een goed idee. Heb je nog niet besloten waar je naartoe gaat? Voor een reis in het najaar zit je goed op de bestemmingen die we tippen in de blog.

Op reis in het najaar: waar ga je naartoe?

  • Zon, zee en strand
  • Wandelen en meerdaagse trektochten
  • Van de gebaande paden af
  • Op reis binnen & buiten Europa

Voordelen van reizen in het najaar

Heb je de luxe om te reizen buiten de schoolvakanties? Maak daar vooral gebruik van. Reizen in het najaar heeft zo zijn voordelen. De zomerzon is misschien niet meer op haar best. Maar dat kan juist een voordeel zijn. Voor een actieve rondreis is het fijn als het niet zo heet is. Bovendien zijn de meeste bestemmingen een stuk minder druk, dan in het hoogseizoen. Dat is prettiger reizen voor jou en beter voor de bestemming die je kiest. Zo overtoerisme-voorkomen. Reis je in oktober of november? Dan word je ook nog eens beloond met lagere prijzen voor accommodaties en vervoer. Een treinticket naar Spanje is in juli een stuk duurder dan in oktober. Het geld dat je bespaart kun je mooi gebruiken voor een uitgebreid diner of een bijzondere excursie.

Zon, zee en strand

Die-hard zonaanbidders liggen het liefst in juli en augustus onder een palmboom. Maar het strand is er natuurlijk niet alleen om bruin te worden. Lekker wandelen, een frisse duik, snorkelen, kanoën... dat zijn een paar van de strandactiviteiten die wij het liefst doen. Word je ook zo blij van de gedachte aan zon, zee en strand? In oktober zit je helemaal goed aan de prachtige kust van Asturië, in Noordwest-Spanje. Of wat dacht je van de azuurblauwe zee en parelwitte stranden van Kroatië? Het is alsof je in het paradijs beland bent. Kies je voor Sicilië? Wij geven je geen ongelijk! De stranden zijn daar altíjd mooi. Bijkomend voordeel: veel lokale producten worden in het najaar geoogst en smaken in september en oktober op hun best. Dan zit je dus op het strand met verse vijgen, sappige druiven en noten die net van de boom zijn gevallen. Heerlijk!

Lekker weer, minder druk en goedkoper overnachten. Klinkt goed? Hier vind je nóg meer voordelen van reizen in het voor- of naseizoen.

Wandelen en meerdaagse trektochten

Kun je niet wachten tot je jouw stevige wandelschoenen uit de kast kan halen? Het najaar is de perfecte reistijd voor wandelaars. Het weer is aangenaam, de landschappen zijn extra mooi en je hebt de wandelpaden helemaal voor jezelf. Begint het al te kriebelen? Voor een mooie wandelreis moet je in Roemenië zijn. Tijdens onze wildlife vakantie wandel je langs meren, dwars door oude wilgenbossen en over ruig beboste hellingen. Samen met een lokale gids ga je op zoek naar bijzondere dieren. Ooit een beer in wild gezien? In Slovenië organiseren we een prachtige wandelreis door de Julische Alpen. De trektocht voert je over fraaie paadjes en langs gezellige berghutten, met altijd dat adembenemende uitzicht over de bergketens om je heen.

Van de gebaande paden af

Ben je een echte avonturier, die het liefst van de gebaande paden af reist? Dan hebben we nog een paar speciale bestemmingen voor je in petto. Wat dacht je van Noord-Macedonië? Prachtige natuur, het barst er van de culturele bezienswaardigheden en het eten is nog lekker ook. Nog een pluspunt; al dat moois hoef je met niemand te delen. In september en oktober is het ideaal weer voor mooie wandeltochten in Noord-Macedonië. Bulgarije is nog zo'n land waar je niet snel aan denkt voor een avontuurlijke rondreis in het najaar. Daar ga je naartoe voor de enorm gastvrije bevolking, de eeuwenoude tradities en de pittoreske dorpjes. 

Op reis buiten Europa

Zoek je het liever wat verder weg? Het najaar is de perfecte periode voor een onvergetelijke rondreis Tanzania. In september maak je nog net het staartje van de grote migratie van wildebeesten in de Serengeti mee. Heel spectaculair! Liever iets tropischer? Dan moet je zeker naar het groene Costa Rica. September en oktober zijn de droogste maanden aan de Caribische kant van het land. Dat beloven een paar heerlijke dagen aan het strand. Maar niet voordat je een spannende jungletocht gemaakt hebt. Op weer een heel ander continent kun je in het najaar genieten van eeuwenoude culturen, bijzonder gastvrije bewoners en een woestijnlandschap dat doet denken aan de planeet Mars. We hebben het over magisch Jordanië.