Op vakantie in juni, waar ga je heen?

Wil je lekker op vakantie in juni? Op de meeste plekken reis je net voor het hoogseizoen en daardoor zijn de prijzen nog wat lager, maar profiteer je wel van het mooie weer. Ga je in juni op reis, dan wil je natuurlijk ergens naartoe waar het lekker weer én niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter om het toerisme over het jaar te verspreiden om overtoerisme te voorkomen. Voor de beste reisperiode kijken we daarom niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in verschillende landen. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd juni, samengesteld dankzij het advies van onze lokale reisexperts.

Sicilie Etna
Tanzania vakantie

Tanzania - spot de Big Five en ontdek Zanzibar

Wil je graag op vakantie in juni, dan is Tanzania een goede reisbestemming voor beste reistijd juni. Je reist dan net na de grote regentijd, dus je hebt volop kans op zon en het is dan niet te warm. Een goede maand om op safari te gaan in de Serengeti en Ngorongoro-krater en om lekker te relaxen op de witte droomstranden van het eiland Zanzibar. Met een beetje geluk maak je zelfs het begin van de Grote Trek van de gnoes en zebra’s mee.

Beste reistijd oktober

Zweden - een actieve natuurvakantie

Zweden is zoveel meer dan de beroemde stad Stockholm. In de Archipel liggen tienduizenden eilandjes, waar je heerlijk kunt kajakken. De prachtige meren en bossen beloven de mooiste wandeltochten. In juni haal je echt alles uit je rondreis, aangezien de zon dan maar een paar uur per dag onder gaat. Je hebt dus extra lange dagen. Bovendien is dat ideaal voor het spotten en fotograferen van wilde dieren tijdens een natuurreis door Zweden.

Met de auto naar Zweden meren

Festivals in juni

Het Dragon Boat-festival in Hongkong, China

Hongkong is altijd een aanrader, maar in juni val je helemaal met je neus in de boter. Dan vindt in de stad het Hongkong Tuen Ng Dragon Boat-festival plaats. Dit festival wordt elk jaar gehouden en geldt als één van de grootste drakenbootraces ter wereld. Deze races zijn een eeuwenoude traditie, vroeger vooral uitgevoerd door vissers. In de stad worden verschillende races gehouden, waarvan die in Victoria Harbour de grootste is. De enorme boten kunnen twintig tot tachtig roeiers dragen, die roeien op het ritme dat een drummer aangeeft. Geweldig om te zien! Hier vind je meer reistips voor China.

Bekijk onze China-reizen

Meer landen met als beste reistijd juni:

  • Griekenland: per huurauto langs de mooiste plekken
  • Schotland: ruige rotsen en mistige meren
  • Ladakh: het Tibetaanse deel van India
  • Frankrijk: actief in Bretagne of slow travel in het zuiden
  • Slovenië: een wandelparadijs met meren en oude kastelen
  • Ecuador: gevarieerde natuur en de Galapagos-eilanden
  • Montenegro: een klein land vol verborgen parels
  • Roemenië: pittoreske kastelen en hoge bergen
  • Mongolië: uitgestrekte graslanden en slapen in yurts
  • Portugal: heerlijk zonnig, maar nog niet te druk

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken? Geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik veilig op reis in Europa?

Wat zijn de leukste bestemmingen met kinderen?

Welke bestemmingen zijn met de trein bereikbaar?