Beste reistijd juni

Op vakantie in juni, waar ga je heen?

Wil je lekker op vakantie in juni? Op de meeste plekken reis je net voor het hoogseizoen en daardoor zijn de prijzen nog wat lager. Ga je in juni op reis, dan wil je natuurlijk ergens naartoe waar het lekker weer én niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter om het toerisme over het jaar te verspreiden. Voor de beste reisperiode kijken we daarom niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in verschillende landen. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd juni.

Beste reistijd juni
Albanië met kinderen

Peru inca-steden en prachtige natuur

Of je nu houdt van bergen en jungle, of meer van steden en cultuur: Peru heeft elke reiziger veel te bieden. Trek de Andes in, ontdek de Amazone en wandel door eeuwenoude Inca-steden. Inclusief Machu Picchu natuurlijk! Wil je de locals leren kennen, kies dan voor gezellige homestays. In juni kun je Peru prima bereizen. Je reist dan net voor het hoogseizoen en het weer is overal goed. Een perfecte maand om al het moois van Peru te verkennen.

Beste reistijd juni

Tanzania spot de Big Five en ontdek Zanzibar

Wil je graag op vakantie in juni, dan is Tanzania een goede reisbestemming voor beste reistijd juni. Je reist dan net na de grote regentijd, dus je hebt volop kans op zon en het is dan niet te warm. Een goede maand om op safari te gaan in de Serengeti en Ngorongoro-krater en om lekker te relaxen op de witte droomstranden van het eiland Zanzibar. Met een beetje geluk maak je zelfs het begin van de Grote Trek van de gnoes en zebra’s mee. Lees meer over beste reistijd Tanzania.

reizen naar Ladakh

Festivals in juni

Het Dragon Boat-festival in Hongkong, China

Hongkong is altijd een aanrader, maar in juni val je helemaal met je neus in de boter. Dan vindt in de stad het Hongkong Tuen Ng Dragon Boat-festival plaats. Dit festival wordt elk jaar gehouden en geldt als één van de grootste drakenbootraces ter wereld. Deze races zijn een eeuwenoude traditie, vroeger vooral uitgevoerd door vissers. In de stad worden verschillende races gehouden, waarvan die in Victoria Harbour de grootste is. De enorme boten kunnen twintig tot tachtig roeiers dragen, die roeien op het ritme dat een drummer aangeeft. Geweldig om te zien! Lees hier meer reistips voor China.

Bekijk de China-reizen

Op vakantie in juni? Deze landen zijn ook geschikt:

  • Cuba – Amerikaanse oldtimers en mojito’s
  • Indonesië – veelzijdig eilandhoppen
  • Madagaskar – unieke flora en fauna
  • Ecuador – gevarieerde natuur en de Galapagos-eilanden
  • Colombia – van witte stranden tot groene valleien
  • Costa Rica – paradijs voor natuurliefhebbers
  • Albanië – klassieke cultuur en waanzinnige natuur
  • Kenia – spot de Big Five
  • Kroatië – waar de Balkan de Middellandse Zee ontmoet
  • Zuid-Afrika – culturele smeltkroes

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.