Op vakantie in juni, waar ga je heen?

Wil je lekker op vakantie in juni? Op de meeste plekken reis je net voor het hoogseizoen en daardoor zijn de prijzen nog wat lager. Ga je in juni op reis, dan wil je natuurlijk ergens naartoe waar het lekker weer én niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter om het toerisme over het jaar te verspreiden. Voor de beste reisperiode kijken we daarom niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in verschillende landen. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd juni.

De beste reistijd voor juni hebben we voor nu gefocust op Europese bestemmingen. Wij verwachten vanaf augustus weer naar verre bestemmingen te kunnen reizen.

Sicilie Etna
Albanië met kinderen

Sicilië - proef de cultuur

Sicilië is hét ingrediënt voor het ultieme vakantiegevoel. Paradijselijke stranden, romantische dorpjes, prachtige natuurgebieden, het lekkerste eten en ontzettend gastvrije bewoners. Wat wil je nog meer? Een lekker zonnetje natuurlijk! In juni is het goed toeven op het Italiaanse eiland. De zon is nog niet op haar sterkst en de zee warm genoeg voor een frisse duik. De grote groepen vakantiegangers laten nog even op zich wachten, waardoor het lekker rustig is bij de bezienswaardigheden op Sicilië.

Sithonia Griekenland

Griekenland - ontspannen eilandhoppen

De ontspannen Griekse sfeer in combinatie met het heerlijke eten en het aangename klimaat maken Griekenland tot een heerlijke vakantiebestemming. Je kunt gaan eilandhoppen, of juist de tijd nemen om één eiland uitgebreid te ontdekken. Met je eigen huurauto heb je de vrijheid om ook het minder bekende binnenland te ontdekken. De beste reistijd voor een vakantie in Griekenland is juni. De schijnt uitbundig, maar is niet te heet om eropuit te gaan. Bovendien is het hoogseizoen dan nog niet begonnen, waardoor het een stuk rustiger is op de eilanden.

Met de auto naar Zweden meren

Festivals in juni

Het Dragon Boat-festival in Hongkong, China

Hongkong is altijd een aanrader, maar in juni val je helemaal met je neus in de boter. Dan vindt in de stad het Hongkong Tuen Ng Dragon Boat-festival plaats. Dit festival wordt elk jaar gehouden en geldt als één van de grootste drakenbootraces ter wereld. Deze races zijn een eeuwenoude traditie, vroeger vooral uitgevoerd door vissers. In de stad worden verschillende races gehouden, waarvan die in Victoria Harbour de grootste is. De enorme boten kunnen twintig tot tachtig roeiers dragen, die roeien op het ritme dat een drummer aangeeft. Geweldig om te zien! Lees hier meer reistips voor China.

Bekijk de China-reizen

Op vakantie in juni? Deze landen zijn ook geschikt:

  • Bulgarije – wandel door bergen en relax aan zee
  • Schotland – ruige rotsen en mistige meren
  • Montenegro – kristalheldere bergmeren en traditionele Balkan dorpjes
  • Slovenië – een wandelparadijs met meren en oude kastelen
  • Georgië – van ongerepte natuur tot Sovjet geschiedenis
  • Spanje – de perfecte combinatie van natuur en gastronomie
  • Baltische Staten – duik in traditie en natuur
  • Noord-Macedonië – fiets en wandel door bergen en langs meren
  • Roemenië – pittoreske kastelen en hoge bergen
  • Moldavië – ongerepte natuur en traditionele wijnen

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik veilig op reis?

Wat zijn de leukste bestemmingen met kinderen?

Welke bestemmingen zijn met de trein bereikbaar?