Op vakantie in mei, waar ga je heen?

Wil je nog voor het hoogseizoen op pad en hoop je betaalbare vliegtickets te scoren? Bekijk dan de beste reistijd mei. Om te bepalen wat de beste reisbestemmingen in mei zijn, kijken we niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in verschillende landen. Op vakantie in mei kan heel veelzijdig zijn. Ook voor je bestemming is het namelijk beter om het toerisme over het jaar te spreiden. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd mei.

De beste reistijd voor mei hebben we voor nu gefocust op Europese bestemmingen. Wij verwachten vanaf augustus weer naar verre bestemmingen te kunnen reizen.

Slovenië Kranjska Gora Alpen
Rondreis Noord-Griekenland Meteora

Griekenland - een verrassend binnenland

De ontspannen Griekse sfeer in combinatie met het heerlijke eten en het aangename klimaat maken Griekenland tot een perfecte vakantiebestemming. Je kunt gaan eilandhoppen, of juist de tijd nemen om één eiland uitgebreid te ontdekken. Met je eigen huurauto heb je de vrijheid om ook het minder bekende binnenland te ontdekken, zoals Noord-Griekenland. Wil je genieten van de kust, maar ook een mooie wandeling maken in de bergen? Dan is mei de beste reistijd in Griekenland. De zon schijnt, maar het is nog niet zo heet dat een actieve vakantie teveel gevraagd is. 

Albanie Alpen

Albanië - een onbekende parel

Tot de eeuwwisseling was Albanië gesloten voor toeristen. Pas kort geleden hebben we ontdekt wat een schoonheid het land al die tijd verborgen hield. Schitterende landschappen, Romeinse ruïnes en een prachtige kustlijn maken je reis veelzijdig. Maar het zijn de uiterst gastvrije bewoners die je voor altijd bij zullen blijven. Reis je in mei? Dan staat je een groen landschap dat volop in bloei is te wachten. De temperaturen zijn aangenaam warm, waardoor het de ideale tijd is voor een wandelreis in Albanië.

 

Dubrovnik bezienswaardigheden

Festivals in mei

Vesak Poya op Sri Lanka

Sri Lanka staat elke maand bol van de festivals en de kans is groot dat je verschillende feesten langs ziet komen tijdens je Sri Lanka-reis. Ben je in mei in Sri Lanka, zorg dan dat je Vesak Poya meemaakt. Dit is de dag dat het volle maan is in mei en het is het belangrijkste religieuze feest in Sri Lanka. Boeddhisten vieren de geboorte, verlichting en het overlijden van Lord Boedhha. Lampjes worden aangestoken voor de huizen en overal worden podia met versieringen gebouwd. Ook bussen en auto’s zijn versierd en in kraampjes langs de weg worden gratis eten en offers uitgedeeld.

Bekijk de Sri Lanka-reizen.

Op vakantie in mei? Deze landen zijn ook geschikt:

  • Bulgarije – veelzijdige vakantiebestemming aan de Zwarte Zee
  • Georgië – hoge bergen en mooie homestays
  • Montenegro – verrassend mooie natuur van bergen tot kust
  • Roemenië – middeleeuwse dorpjes en groene natuur
  • Spanje – wandel over de Picos de Europa en verblijf in kastelen
  • Zweden – midden in de natuur, op zoek naar wild
  • Moldavië – wijnen proeven en wandelen zonder veel toeristen
  • Schotland - betoverende, ruwe natuur
  • Jordanië – magische woestijn en oude stad Petra
  • Suriname –  ongerepte natuur en bruisend Paramaribo

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Veelgestelde vragen 

Wat zijn de voordelen van een reis in het voorjaar?

Wat zijn de leukste bestemmingen om in mei te bezoeken?

Welke bestemmingen zijn met de eigen auto bereikbaar?