Op vakantie in mei, waar ga je heen?

Wil je nog voor het hoogseizoen op pad en hoop je betaalbare vliegtickets te scoren? Bekijk dan onze selectie aan landen met als beste reistijd mei, samengesteld dankzij het advies van onze lokale reisexperts. Om te bepalen wat de beste plek is voor een vakantie in mei, kijken we niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in verschillende landen. Ook voor je bestemming is het namelijk beter om het toerisme over het jaar te spreiden om overtoerisme te voorkomen.

Slovenië Kranjska Gora Alpen
Slovenië fietsen Koroska

Schotland - Eropuit in de spectaculaire natuur

In het groene Schotland kan je tijdens elke reis een regenbui verwachten, maar mei is een uitstekende tijd voor een rondreis. De temperatuur is aan het stijgen en de natuur is op haar mooist met velden vol wilde bloemen. Het is er bovendien een stuk minder druk dan in juni, als de zomervakantie op de Britse eilanden begint. Daar profiteer je van tijdens de diverse excursies in Schotland. Lees meer over de beste reistijd in Schotland

Albanie Alpen

Albanië - een onbekende parel

Ben je op zoek naar een wat minder bekende bestemming met als beste reistijd mei? Tot de eeuwwisseling was Albanië gesloten voor toeristen. Pas kort geleden hebben we ontdekt wat een schoonheid het land al die tijd verborgen hield. Schitterende landschappen, Romeinse ruïnes en een prachtige kustlijn maken je reis veelzijdig. Maar het zijn de uiterst gastvrije bewoners die je voor altijd bij zullen blijven. Reis je in mei? Dan staat je een groen landschap dat volop in bloei is te wachten. De temperaturen zijn aangenaam warm, waardoor het de ideale tijd is voor een wandelreis in Albanië.

Uitzicht op rode brug

Festivals in mei

Vesak Poya op Sri Lanka

Sri Lanka staat elke maand bol van de festivals en de kans is groot dat je verschillende feesten langs ziet komen tijdens je Sri Lanka-reis. Ben je in mei in Sri Lanka? Zorg dan dat je Vesak Poya meemaakt. Dit is de dag dat het volle maan is in mei en het is het belangrijkste religieuze feest in Sri Lanka. Boeddhisten vieren de geboorte, verlichting en het overlijden van Lord Boedhha. Lampjes worden aangestoken voor de huizen en overal worden podia met versieringen gebouwd. Ook bussen en auto’s zijn versierd en in kraampjes langs de weg worden gratis offers en eten uitgedeeld.

Bekijk onze Sri Lanka reizen

Meer landen met als beste reistijd mei:

  • Bulgarije: veelzijdige vakantiebestemming aan de Zwarte Zee
  • Georgië: hoge bergen en mooie homestays
  • Madagaskar: een eiland vol unieke dieren
  • Roemenië: middeleeuwse dorpjes en groene natuur
  • Indonesië: ervaar de diversiteit van Azië 
  • Tsjechië: sprookjesachtige kastelen en historische steden
  • Maleisisch Borneo: ongerepte jungle en exotische fauna
  • Mexico: Maya-steden en relaxen aan het strand
  • Jordanië: magische woestijn en oude stad Petra
  • Kroatië: spectaculaire kustlijn en prachtige steden

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken? Geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Veelgestelde vragen 

Wat zijn de voordelen van een reis in het voorjaar?

Wat zijn de leukste bestemmingen om in mei te bezoeken?

Welke bestemmingen zijn met de eigen auto bereikbaar?