Beste reistijd mei

Op vakantie in mei, waar ga je heen?

Wil je nog voor het hoogseizoen op pad en hoop je betaalbare vliegtickets te scoren? Bekijk dan de beste reistijd mei. Om te bepalen wat de beste reisbestemmingen in mei zijn, kijken we niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in verschillende landen. Op vakantie in mei kan heel veelzijdig zijn. Ook voor je bestemming is het namelijk beter om het toerisme over het jaar te spreiden. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd mei.

Beste reistijd mei
Georgië familiereis

Georgië mekka voor bergliefhebbers

Georgië is echt een land voor natuurliefhebbers, al is er op cultureel gebied ook genoeg te beleven. De locals heten je van harte welkom en je kunt slapen in comfortabele homestays. Wil je graag wandelen of paardrijden in de ruige bergen, dan is mei een ideale reismaand. Het is dan niet te warm, het regent relatief weinig en de sneeuw is grotendeels verdwenen. Daardoor zijn ook afgelegen plekken meestal goed te bereiken.

Beste reistijd mei

Peru mythische Inca-steden tussen de bergen

Peru is één van de meest afwisselende landen van Zuid-Amerika. Je vindt er schitterende berggebieden, de tropische Amazone, koloniale steden en natuurlijk beroemde Inca-ruïnes als Machu Picchu. Neem daarbij de goede homestays en het lekkere eten en je hebt een geweldige reisbestemming. Zeker in mei: het weer is vrijwel overal goed en het hoogseizoen moet nog beginnen. Dat betekent dat als je op vakantie in mei gaat je lekker rustig kunt rondreizen in Peru. Lees meer over de beste reistijd Peru.

 

Dubrovnik bezienswaardigheden

Festivals in mei

Vesak Poya op Sri Lanka

Sri Lanka staat elke maand bol van de festivals en de kans is groot dat je verschillende feesten langs ziet komen tijdens je Sri Lanka-reis. Ben je in mei in Sri Lanka, zorg dan dat je Vesak Poya meemaakt. Dit is de dag dat het volle maan is in mei en het is het belangrijkste religieuze feest in Sri Lanka. Boeddhisten vieren de geboorte, verlichting en het overlijden van Lord Boedhha. Lampjes worden aangestoken voor de huizen en overal worden podia met versieringen gebouwd. Ook bussen en auto’s zijn versierd en in kraampjes langs de weg worden gratis eten en offers uitgedeeld.

Bekijk de Sri Lanka-reizen.

Op vakantie in mei? Deze landen zijn ook geschikt:

  • Jordanië – magische woestijn en oude stad Petra
  • Kroatië – waar de Balkan de Middellandse Zee ontmoet
  • Costa Rica – jungle en droomstranden
  • Indonesië – veel kans op blauwe luchten zonder drukte
  • Cuba – kleurrijke stap terug in de tijd
  • Zuid-Afrika – op safari en mooie homestays
  • Albanië – klassieke cultuur en waanzinnige natuur
  • Slovenië - betoverende natuur
  • Marokko – koningssteden en de Sahara
  • Servië –  mei is perfect voor een fietstocht langs de Donau

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.