Beste reistijd september

Op vakantie in september, waar ga je heen?

Op vakantie in september, net als iedereen al op vakantie is geweest, mag jij nog lekker op pad. Dat alleen maakt september al een prima maand om op reis te gaan. Het hoogseizoen is op de meeste plekken bovendien voorbij en op veel bestemmingen is het weer goed. Voor de beste reisperiode kijken we naar het weer én naar de drukte in verschillende landen. Ook voor je bestemming is het namelijk beter om het toerisme over het jaar te spreiden. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd september.

Beste reistijd september
Ecuador rondreis Guamote locals

Madagaskar – unieke flora en fauna

Madagaskar is in alle opzichten uniek. Er leven dieren en planten die je nergens anders ter wereld vindt en de bevolking is een bijzondere mix van Zuidoost-Aziaten en Afrikanen. Dat maakt een reis door Madagaskar heel speciaal. Wil je dit Afrikaanse eiland leren kennen, plan je reis dan in september. De dieren zijn dan actief en makkelijk te spotten, bloemen staan in bloei en je reist net voor het hoogseizoen. Een ideale reismaand dus.

Beste reistijd september

Indonesië – elk eiland is anders

Elk eiland van de Indonesische archipel is compleet anders qua natuur en cultuur. Daardoor is een Indonesië-reis erg afwisselend. Of je nu de rijstvelden van Bali of de vulkanen van Flores wilt ontdekken, september is een prima reistijd om Indonesië te bezoeken. Je reist in het staartje van het droge seizoen. Dat betekent dat het weer vrijwel overal goed is én het is op de eilanden een stuk rustiger dan in de drukke zomermaanden.

Welke landen horen bij de Balkan

Festivals in september

Dia de la Independencia in Mexico

Op 16 september vieren de Mexicanen Independence Day. Op 16 september 1810 riep Mexico haar onafhankelijkheid uit en startte een oorlog om zich te bevrijden van de Spanjaarden. De festiviteiten beginnen elk jaar al in de avond van 15 september en dan zie je de nationale kleuren groen, rood en wit overal. Op straat wordt Mexicaanse muziek gespeeld en mensen dragen traditionele kostuums. Op 16 september is het overal feest, met parades, muziek, dans en vuurwerk. Eén van de beste plaatsen om deze festiviteiten bij te wonen is Mexico City en ook in de stad Guanajato wordt volop gefeest.

Bekijk de Mexico-reizen.

Op vakantie in september? Deze landen zijn ook geschikt:

  • Tanzania – van de Serengeti tot droomeiland Zanzibar
  • Suriname – Nederlandse geschiedenis in de jungle
  • Argentinië – spectaculaire landschappen
  • Costa Rica – ongerepte natuur en witte stranden
  • Slovenië – een wandelparadijs met meren en oude kastelen
  • Zuid-Afrika – de Big Five en een smeltkroes van culturen
  • Kroatië– waar de Balkan de Middellandse zee ontmoet
  • Colombia – het meest veelzijdige land van Zuid-Amerika
  • Roemenië – kastelen, plattelandsdorpjes en relaxen aan de Zwarte Zee
  • Albanië – klassieke cultuur en waanzinnige natuur

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.