Op vakantie in september, waar ga je heen?

Op vakantie in september, net als iedereen al op vakantie is geweest, mag jij nog lekker op pad. Dat alleen maakt september al een prima maand om op reis te gaan. Het hoogseizoen is op de meeste plekken bovendien voorbij en op veel bestemmingen is het weer goed. Voor de beste reisperiode kijken we naar het weer én naar de drukte in verschillende landen. Ook voor je bestemming is het namelijk beter om het toerisme over het jaar te spreiden. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd september.

Montenegro Durmitor
Ecuador rondreis Guamote locals

Montenegro - wandelparadijs met ruimte voor ontspanning

Met hoge bergtoppen, canyons, kristalheldere bergmeren en watervallen is Montenegro een walhalla voor wandelaars. Maar ook de culturele schatten en gezellige kuststadjes zijn een goede reden voor een rondreis door Montenegro. Het land kent veel verschillende klimaten, met zachte winters en warme zomers. De beste reistijd is september, omdat het dan niet meer zo heet is langs de kust en het drukke hoogseizoen voorbij is. Het weer in de bergen is in september mild en aangenaam. Perfect voor een actieve wandelreis.

Canada Jasper

Canada - ruige natuur en ultieme vergezichten

Canada is de perfecte bestemming voor avonturiers en mensen die graag buiten zijn. De natuur is zo indrukwekkend en groots, daar word je stil van. Het land is ook nog eens zo gigantisch, dat je tijdens je rondreis al snel te maken krijgt met meerdere klimaten. De beste reistijd is september, omdat de drukte van de schoolvakanties dan voorbij is, maar het weer nog lekker warm. In het binnenland kan het 's zomers erg heet zijn, maar ook daar koelt het in september langzaam af. Reis je langs de hoogtepunten van Canada, dan kun je dus geen betere periode kiezen dan september.

Vliegtickets Noord-Macedonië

Festivals in september

Dia de la Independencia in Mexico

Op 16 september vieren de Mexicanen Independence Day. Op 16 september 1810 riep Mexico haar onafhankelijkheid uit en startte een oorlog om zich te bevrijden van de Spanjaarden. De festiviteiten beginnen elk jaar al in de avond van 15 september en dan zie je de nationale kleuren groen, rood en wit overal. Op straat wordt Mexicaanse muziek gespeeld en mensen dragen traditionele kostuums. Op 16 september is het overal feest, met parades, muziek, dans en vuurwerk. Eén van de beste plaatsen om deze festiviteiten bij te wonen is Mexico City en ook in de stad Guanajato wordt volop gefeest.

Bekijk de Mexico-reizen.

Op vakantie in september? Deze landen zijn ook geschikt:

  • Albanië – klassieke cultuur en waanzinnige natuur
  • Slovenië – een wandelparadijs met meren en oude kastelen
  • Baltische Staten – duik in traditie en natuur
  • Kroatië – waar de Balkan de Middellandse Zee ontmoet
  • Indonesië – veelzijdig eilandhoppen
  • Ecuador – gevarieerde natuur en de Galapagos-eilanden
  • Zuid-Afrika – culturele smeltkroes en de Big Five
  • Suriname – een exotische mix van culturen
  • Schotland – talloze wandelmogelijkheden in ruige natuur
  • Costa Rica – ongerepte natuur en witte stranden

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de mooiste foto's maken op mijn bestemming?

Hoe kan ik diervriendelijk reizen?

Op welke bestemmingen kan ik vegetarisch eten?