Op vakantie in september, waar ga je heen?

Ga je op vakantie in september? Dan mag jij lekker je koffers inpakken als de meeste mensen weer aan het werk en naar school moeten. Dat alleen al maakt september een prima maand om op reis te gaan. Het hoogseizoen is op de meeste plekken bovendien voorbij en op veel bestemmingen is het weer nog goed. Voor het bepalen van de beste bestemmingen voor een reis in september kijken we naar het weer én naar de drukte. Ook voor je bestemming is het namelijk beter om het toerisme over het jaar te spreiden en overtoerisme te voorkomen. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd september, samengesteld dankzij het advies van onze lokale reisexperts.

Montenegro Durmitor
Wandelen Durmitor Montenegro

Montenegro - wandelparadijs 

Met hoge bergtoppen, canyons en kristalheldere bergmeren is Montenegro een walhalla voor wandelaars. Maar ook de cultuur en gezellige kuststadjes zijn een goede reden voor een rondreis door Montenegro. Het land kent veel verschillende klimaten, met zachte winters en warme zomers. De beste reistijd is september, omdat het dan niet meer zo heet is langs de kust en het drukke hoogseizoen voorbij is. Het weer in de bergen is in september mild en aangenaam. Perfect voor een actieve wandelreis.

Groepsreizen met vertrek in september

Wandelreis Via Dinarica

Deze wandelreis in kleine groep neemt je mee over de Via Dinarica trail in Montenegro. Onder begeleiding van een ervaren gids, incl. bagagevervoer.

Bekijk groepsreis

Wandeltocht Portugal

Granieten bergen, schaduwrijke bossen en talrijke watervallen. Verken in kleine groep en onder begeleiding van een lokale gids het enige natuurpark van Portugal.

Bekijk groepsreis

Prambanan tempel, Indonesië

Indonesië - alle ingrediënten van Azië

Als je niet afhankelijk bent van de schoolvakanties, is september een ideale maand op om reis te gaan naar Indonesië. Het is dan op alle eilanden tussen de 25 en 30 graden en het regenseizoen begint pas in december. Het is er bovendien al een stuk rustiger dan in de maanden juli en augustus, waardoor je ook de populairste bezienswaardigheden prima kunt bezoeken. Rond deze tijd van het jaar kun je op een comfortabel manier een gevarieerde rondreis maken en diverse eilanden bezoeken. Lees meer over de beste reistijd in Indonesië.

Luxe Spanje reis Toledo

Festivals in september

Dia de la Independencia in Mexico

Op 16 september vieren de Mexicanen Independence Day. Op 16 september 1810 riep Mexico haar onafhankelijkheid uit en startte een oorlog om zich te bevrijden van de Spanjaarden. De festiviteiten beginnen elk jaar al in de avond van 15 september. Dan zie je de nationale kleuren groen, rood en wit overal. Op straat wordt Mexicaanse muziek gespeeld en mensen dragen traditionele kostuums. Op 16 september is het overal feest, met parades, muziek, dans en vuurwerk. Eén van de beste plaatsen om deze festiviteiten bij te wonen is Mexico City en ook in de stad Guanajato wordt volop gefeest.

Bekijk onze Mexico-reizen

Meer landen met als beste reistijd september:

  • Albanië: klassieke cultuur en waanzinnige natuur
  • Slovenië: een wandelparadijs met meren en oude kastelen
  • Portugal: natuurbestemming met gemoedelijk binnenland en ruige kust
  • Kroatië: waar de Balkan de Middellandse Zee ontmoet
  • Indonesië: veelzijdig eilandhoppen
  • Ecuador: gevarieerde natuur en de Galapagos-eilanden
  • Griekenland: cultuursnuiven en ontspannen aan zee
  • Oezbekistan: rijke cultuur en betoverende architectuur
  • Schotland: talloze wandelmogelijkheden in ruige natuur
  • Costa Rica: ongerepte natuur en witte stranden

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken? Geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de mooiste foto's maken op mijn bestemming?

Hoe kan ik diervriendelijk reizen?

Op welke bestemmingen kan ik vegetarisch eten?