1. Waterfietsen in Simonstown

Vergeet de kneuterige trapfietsjes in de grachten van Utrecht. Waterfietsen in Simonstown betekent precies wat de naam doet vermoeden: je gaat fietsen op het water. Hoe? De fiets heeft in plaats van wielen twee drijvers, zodat je stabiel op het water staat. Je kunt heerlijk op je gemakje fietsen, zonder dat je bang hoeft te zijn om nat te worden. Tijdens deze excursie fiets je door de haven van Simonstown en maak je een uitstapje naar Boulders Beach. Daar leven de Zuid-Afrikaanse pinguïns. Terwijl de meeste toeristen dringen voor de beste plek op het uitkijkplatform, geniet jij in alle rust en ruimte van de speelse diertjes die voor je waterfiets langs zwemmen.

2. Wat te doen in Kaapstad: Cape Malay-kookworkshop

Geef je rondreis door Zuid-Afrika extra pit! Tijdens deze kookworkshop in de kleurrijke wijk Bo-Kaap leer je de lekkerste, lokale gerechten bereiden. Je merkt al snel dat de Cape Malay-keuken een avontuurlijke samensmelting is van Javaanse en Maleisische gerechten, aangepast aan de milde smaak van de Europese kolonisten. De dames in de keuken kunnen bijzonder goed koken en geven met liefde al hun geheimen prijs. Natuurlijk sluit je de inspirerende kookworkshop af met een uitgebreide maaltijd, waarbij je alle gemaakte gerechten gaat opeten. Na deze excursie kun je bij thuiskomst met je nieuw verworven kookkunsten nog lang blijven nagenieten van je rondreis door Zuid-Afrika.

3. Township Tour

Het overgrote deel van de bewoners van Kaapstad woont in de Townships. Dat betekent dat de meeste bedrijvigheid juist daar plaatsvindt. Wil je de stad echt leren kennen, dan mag een bezoek aan één van deze buitenwijken niet ontbreken aan je rondreis. Tijdens deze excursie word je meegenomen naar de nieuwe districten van de stad; Langa en Khayelitsha. Je bezoekt een aantal belangrijke bezienswaardigheden en projecten waar hard gewerkt wordt aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de bewoners.

Hoewel de bewoners grote liefhebbers zijn van vlees, kun je tijdens je rondreis door Zuid-Afrika prima vegetarisch eten. Wij delen onze beste tips.

4. eBike tour in Kaapstad

Kaapstad is een geweldig leuke stad die barst van de bezienswaardigheden. Er is alleen één probleem. De stad ligt aan de voet van de Tafelberg, waardoor de straten alles behalve vlak zijn. Gelukkig zijn de steile wegen met de stoere eBikes van deze tour een peuleschil. Gids Roland neemt je in vier uur fietsen mee langs alle hoogtepunten van Kaapstad. Je passeert de Waterfront, de beroemde gekleurde huisjes in Bo-Kaap en rijdt naar een fantastisch uitzichtpunt. Het mooiste is de weg tussen die tussen de Tafelberg en Lion’s Head door naar Camps Bay gaat. Één van de chiqueste wijken van Kaapstad. Onderweg vertelt Roland over de stad en haar bewoners en deelt verhalen over zijn eigen leven in de metropool van Zuid-Afrika.

Er is genoeg te doen in Kaapstad voor de sportieve reiziger. Kijk vooral ook even naar deze pagina met de leukste actieve excursies in Zuid-Afrika.

5. Doen in Kaapstad: Cultureel uitstapje Goedverwacht

De meeste Zuid-Afrikanen hebben er nog nooit van gehoord: Goedverwacht. Liefhebbers van cultuur en geschiedenis maken een uitstapje naar dit lieflijke heuveldorpje. Bij aankomst word je verwelkomt door een lokale gids die je naar het gastgezin brengt waar je die avond slaapt. Er wacht je een warm onthaal en de vrouw des huizes zorgt dat het je aan niets ontbreekt. De volgende ochtend krijg je een uitgebreide tour door het historische dorp en leer hoe de komst van de eerste slaaf uit India, de missionarissen en de apartheid een bijzondere stempel hebben gedrukt op het kleine dorp. De oude kerk en de historische watermolen zijn goed bewaard gebleven. Na de tour rijd je weer terug naar Kaapstad.

Ben je nieuwsgierig naar de homestay in Kaapstad? Reisbloggers Daisy en Patrick sliepen een nachtje bij Mama Noks en schreven er een leuk artikel over.

6. Verblijf in een homestay

Wil je kennismaken met de bewoners en proeven van het échte leven in Kaapstad? Slaap dan ook een nachtje bij Mama Noks in de townships. In deze homestay kun je een dagje meedraaien in het leven van Mama Noks en haar man Madota. Je gaat samen boodschappen doen, koken en eet met elkaar aan tafel. Na het avondeten kijk je ouderwets gezellig een foute soapserie, voorzien van commentaar door Mama Noks. Wie het leuk vindt kan helpen met het bereiden van een grote pan soep die Mama Noks een paar keer per week maakt voor de armste bewoners uit haar gemeenschap. Één ding is zeker; na een volle dag op sleeptouw met Mama Noks is het moeilijk om afscheid te nemen.

Plan jouw reis naar Zuid-Afrika

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Zuid-Afrika? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Judith, de reisexpert in Zuid-Afrika. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Judith.

Beste reistijd Zuid-Afrika

Een rondreis door Zuid-Afrika kan je in principe het hele jaar door goed maken. Lees meer over de beste reistijd Zuid-Afrika.

Meer inspiratie opdoen voor Zuid-Afrika?

Nog niet helemaal zeker waar je volgende reis heen gaat? Wereldreizigers Daisy en Patrick zijn al meer dan twee jaar op reis en bezochten ook Zuid-Afrika. Neem een kijkje op hun website over duurzaam reizen en lees over de mooiste avonturen!