Echte dieren op de plek waar ze horen

Als je kinderen in Zuid-Afrika zijn geweest kan je daarna eigenlijk niet meer met ze naar de dierentuin. Hier zien ze indrukwekkende dieren op de plek waar ze horen. Niets is zo spannend als over de savanne rijden, speurend naar wild. Die eerste keer dat ze dan daadwerkelijk een enorme, grazende neushoorn, een groepje giraffen of een kudde olifanten van dichtbij zien vergeten ze nooit meer. Er gaat zelden veel tijd voorbij of er zijn wel weer nieuwe dieren: nieuwsgierige en soms een tikkeltje brutale apen, een grote kudde buffels die een rivier oversteekt en alle impala’s, overal en steeds weer. Probeer ook zeker eens een bushwalk te maken met de kinderen, lopend is de natuur nóg spannender en ook de kleine dieren zijn de moeite waard. En in Mlilwane, in buurland Swaziland, kan je zelfs al fietsend de krokodillen op de oever zien zonnen.

Gezinsreis Zuid-Afrika: Met huurauto

Zelf rijden is in Zuid-Afrika goed te doen en de wegen zijn over het algemeen vrij goed. Vooral voor een gezinsreis zuid afrika is dat fijn, zo reis je dus met je gezin comfortabel rond en onderweg kan je zo vaak stoppen als je wilt, om even van het uitzicht te genieten, lekker te picknicken of een giraffe te bekijken, die met een beetje mazzel aan de kant van de weg staat. Onthoud wel dat ze hier links rijden, wat in het begin even wennen is.

In een aantal wildparken mag je gewoon in de eigen huurauto rond rijden en kan je zo zelf op safari. Ideaal als je met jongere kinderen reist, maar eigenlijk voor iedereen op de koude winterochtenden in juli en augustus. Parken waar je mooie self drives kunt maken in het Noordelijke deel van Zuid-Afrika zijn Kruger, Hluhluwe-iMfolozi, Mkuze en Spioenkop. In het zuiden is Addo een heel fijn park om zelf op ontdekking te gaan. In de meeste parken zijn vaste picknickplekken waar je de auto uit mag en soms is er zelfs een wildobservatieplaats, waar je naartoe kan lopen, om de dieren bij een poel te zien drinken.

Er zijn in Zuid-Afrika veel mooie lodges en kleinschalige hotels. Judith zet de meest bijzondere overnachtingen op een rijtje.

Genoeg actief vermaak

Zuid-Afrika is een echt outdoor land en de sky is the limit wat mogelijkheden betreft. Op veel plekken in Zuid-Afrika kan je fietsen en hiken, maar ook een lange strandwandeling bij Cape Vidal bijvoorbeeld, of een boottocht tussen de nijlpaarden en krokodillen in Saint Lucia zijn gaaf.

Kijk eens naar al onze bijzondere excursies in Zuid-Afrika.

Kleurrijke cultuur die aanspreekt

In Swaziland en Kwazulu Natal is de cultuur bijzonder kleurrijk. Een bezoek aan één van de cultural villages is echt een aanrader. De traditionele dansen zullen kinderen zeker aanspreken, helemaal als ze zelf even mee mogen doen met dansen of even op de grote trommel mogen slaan. In de meeste van deze museumdorpjes mag je binnen kijken in de traditionele hutten en soms mogen de kinderen zelfs de kleding even aanpassen, wat echt heel erg leuk is.

Meer comfort dan je zou verwachten

Veel mensen denken dat Zuid-Afrika een weinig comfortabel land is, maar niets is minder waar. De wegen zijn over het algemeen goed, de accommodaties zijn van prima kwaliteit en geregeld is er ook een zwembad bij. Zelfs het slapen op unieke plekjes, in bijvoorbeeld een boomhut of luxe safarilodge, behoort tot de mogelijkheden. En houd je van lekker eten? Dan ben je in Zuid-Afrika op de juiste plek. Uit eten is hier bovendien een heel stuk goedkoper dan thuis, erg fijn voor het vakantiebudget.

Plan jouw reis naar Zuid-Afrika

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Zuid-Afrika? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Judith, de reisexpert in Zuid-Afrika. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Judith.

Zuid-Afrika met kinderen

Zuid-Afrika is enorm geschikt voor een vakantie met zowel jonge als oudere kinderen. Wil je graag een rondreis met de kinderen door Zuid-Afrika plannen? Dat kan! Judith, de lokale reisspecialist van Better Places in Zuid-Afrika, stelt graag een mooie rondreis samen voor het hele gezin. Bekijk hier een voorbeeld van een familiereis, of lees meer over dit mooie land op de blogs van Karlijn.

Duurzaam reizen in Zuid-Afrika

Wil je dat Zuid-Afrika en haar inwoners meeprofiteren van je bezoek? Dat kan! Duurzaam reizen in Zuid-Afrika is helemaal niet moeilijk. Het land heeft een groot aantal duurzame accommodaties, die aangesloten zijn bij de Fair Trade Tourism-organisatie. Kleinschalige slaapplekken met een bijzondere sfeer, die de natuur en cultuur in hun omgeving beschermen. Bovendien bieden we in Zuid-Afrika volop excursies waarbij je de locals en hun cultuur leert kennen. Ga fietsen in Soweto, slaap in een homestay in een township in Kaapstad en maak kennis met de Xhosa-cultuur in de Oost-Kaap. Ook als het gaat om safari’s kun je duurzame keuzes maken. Bewonder bijvoorbeeld de wilde stokstaartjes in een beschermd natuurgebied in de West-Kaap. Ook geven we je bij Better Places graag wat tips om duurzaam op reis te gaan!

De impact van je vakantie op het klimaat 

Een verre vliegreis veroorzaakt veel CO2e-uitstoot. Dat is niet goed voor het klimaat. Tegelijkertijd is het geen goed idee om helemaal niet meer te reizen naar verre bestemmingen. Op veel bestemmingen is één op de tien mensen afhankelijk van hun inkomsten uit het toerisme.  

Daarom adviseren we je om niet elk jaar een verre reis te maken. Als je toch gaat, ga dan zo lang mogelijk en zorg ervoor dat je een zo groot mogelijke positieve impact maakt met jouw vakantie. Onze lokale reisexperts helpen je daar graag bij.