De beste reistijd Roemenië wordt bepaald door het klimaat en de drukte. Wij letten bij het adviseren voor de beste reistijd niet alleen op het weer, maar ook op het vermijden van de grootste drukte. Daarnaast heeft Roemenië verschillende klimaatzones, dus de beste reistijd Roemenië hangt ook af van welke gebieden je bezoekt en welke activiteiten je onderneemt. Adina, onze lokale expert die er al heel haar leven woont, geeft je graag advies. Hieronder kun je zien wat de beste reistijd voor jouw Roemenië vakantie is.

De beste reistijd Roemenië is in de maanden mei t/m september. Roemenië heeft twee verschillende klimaatzones, een voor de kust en het laagland, en een voor de bergen. Ga je wandelen in de bergen kies dan voor de (vroege of late) zomer, voor de rest van het land zijn de lente en herfst het aangenaamst.

Roemenië Klimaat

Beste reistijd: Roemenië heeft twee verschillende klimaatzones: de kust en het binnenland. Het binnenland heeft een landklimaat en daardoor zijn de zomers warm en de winters streng. In de grote steden en op de laagvlaktes kan het ’s zomers zeer heet worden. Aan de kust is het in de zomer wat koeler en ’s winters wat warmer. In de bergen kan er tot in de vroege zomer sneeuw liggen. De meeste neerslag valt in het late voorjaar.

De beste periode om naar Roemenië af te reizen hangt dus erg af van de regio die je wilt bezoeken. Bezoek je voornamelijk het laagland dan zijn voor- en najaar ideaal. De temperaturen zijn dan aangenaam. Wil je wandelen in de bergen, dan kan dat eigenlijk alleen in de periode vanaf half juni tot en met half september. De kust is in de zomer erg druk, maar deze kun je ook heel goed in de maanden juni en september bezoeken.

Je kunt overigens prima in de winter naar Roemenië voor een witte winterreis met langlaufen en andere winterse activiteiten. Vraag onze lokale reisexpert Adina om advies.

Drukte in Roemenië

beste-reistijd-roemenie

De drukste maanden in Roemenië zijn de zomermaanden, wanneer ook de Karpaten toegankelijk zijn en je in het heerlijke water van de Zwarte Zee kunt zwemmen. Ga je niet per se voor de Zwarte Zee, reis dan in het voor- of najaar naar Roemenië.

Plan jouw reis naar Roemenië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Roemenië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Adina, de reisexpert in Roemenië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Adina.

Roemenië met kinderen

Wil je graag naar Roemenië reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Roemenië met kinderen.

Reiservaringen Roemenië

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Roemenië op TrustpilotRondreis of Reviews.