De beste reistijd Roemenië wordt bepaald door het klimaat en de drukte. Wij letten bij het adviseren voor de beste reistijd niet alleen op het weer, maar ook op het vermijden van de grootste drukte, zodat jouw vakantie-ervaring het optimaalst is.

Daarnaast heeft Roemenië verschillende klimaatzones, dus de beste reistijd Roemenië hangt ook af van welke gebieden je bezoekt en welke activiteiten je onderneemt. Hieronder kun je zien wat de beste reistijd voor jouw Roemenië vakantie is.

De beste reistijd Roemenië is in de maanden mei t/m september
Roemenië heeft twee verschillende klimaatzones, een voor de kust en het laagland, en een voor de bergen. Ga je wandelen in de bergen kies dan voor de (vroege of late) zomer, voor de rest van het land zijn de lente en herfst het aangenaamst.

Roemenië Klimaat

Beste reistijd: Roemenië heeft twee verschillende klimaatzones: de kust en het binnenland. Het binnenland heeft een landklimaat en daardoor zijn de zomers warm en de winters streng. In de grote steden en op de laagvlaktes kan het ’s zomers zeer heet worden. Aan de kust is het in de zomer wat koeler en ’s winters wat warmer. In de bergen kan er tot in de vroege zomer sneeuw liggen. De meeste neerslag valt in het late voorjaar.

De beste periode om naar Roemenië af te reizen hangt dus erg af van de regio die je wilt bezoeken. Bezoek je voornamelijk het laagland dan zijn voor- en najaar ideaal. De temperaturen zijn dan aangenaam. Wil je wandelen in de bergen, dan kan dat eigenlijk alleen in de periode vanaf half juni tot en met half september. De kust is in de zomer erg druk, maar deze kun je ook heel goed in de maanden juni en september bezoeken.

Je kunt overigens prima in de winter naar Roemenië voor een witte winterreis met langlaufen en andere winterse activiteiten. Vraag onze lokale reisexpert Adina om advies.

Drukte in Roemenië

De drukste maanden in Roemenië zijn de zomermaanden, wanneer ook de Karpaten toegankelijk zijn en je in het heerlijke water van de Zwarte Zee kunt zwemmen. Ga je niet per se voor de Zwarte Zee, reis dan in het voor- of najaar naar Roemenië.

Lees ook deze blogs