
- Reissom inclusief logies-ontbijt, 1x lunch en 9x diner
- Reis met je eigen auto of met een huurauto
- Fijne afwisseling van natuur en cultuur
- Bezoek de stranden aan de Zwarte Zee
- Rijd mee met een beroemde stoomtrein
- Maak een tocht met paardenkoets door Viscri
- Vaar door de Donaudelta
- Overnacht bij lokale families in een guesthouse
Roemenië is een land dat gezinnen veel te bieden heeft. In Transsylvanië vind je kleine steden, met gezellige stadscentra en plattelandsdorpjes waar de tijd stilgestaan lijkt hebben. De Karpaten zijn machtige bergen waar in eindeloze oerbossen sprookjesachtige kastelen verborgen liggen. Aan de Zwarte Zeekust en in de bijzondere Donaudelta kun je verkoeling zoeken tijdens de lange, warme zomers. Tijdens deze Roemenië met kinderen rondreis reis je rond met je eigen (huur)auto, dus bepaal je zelf je reistempo. Je slaapt een aantal keren bij mensen thuis in guesthouses, zodat je het dagelijks leven van dichtbij kunt leren kennen.
Dit is je lokale reisspecialist in Roemenië
"Hoi, mijn naam is Adina en ik woon al mijn hele leven in Roemenië. Ik ben Roemenië specialist en heb veel ervaring in het organiseren van individuele Roemenië reizen. Geef me je wensen door en ik stuur je een voorstel op maat."
Je eigen Roemenië rondreis
Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze Roemenië met kinderen rondreis in overleg aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Adina, de Roemenië specialist die het land door en door kent. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Roemenië of de beste reistijd in Roemenië.
Route Roemenië met kinderen
Dag 1 – Aankomst in Boekarest
Je Roemenië met kinderen rondreis start in de hoofdstad Boekarest. Je kunt deze reis met je eigen auto of een huurauto maken. Als je met eigen auto reist, kan reisexpert Adina de reis dichtbij de grens laten beginnen. Zo geniet je nog eerder van een Roemeens avontuur.
In Boekarest verblijf je in een comfortabel hotel. ’s Avonds ga je natuurlijk meteen de stad in voor een typisch Roemeense maaltijd en een welkomstdrankje.
trein naar Roemenië kunt reizen? Je kunt dan door reisexpert Adina een huurauto laten regelen. Rijd je liever zelf? Dan is reizen met de eigen auto naar Roemenië ook een optie.
Wist je dat je prima met de
Dag 2 – Boekarest
Boekarest – “Het Parijs van het Oosten” – is een grote, kosmopolitische stad vol contrasten. Het is een stad die de laatste jaren een heropleving ondergaat na bijna 50 jaar communisme, een periode die sterk zijn sporen heeft nagelaten op mensen, architectuur en de manier van leven. In de ochtend kun je het Parlementspaleis bezoeken (reserveren verplicht). Dit ‘Huis van het Volk’ is het op een na grootste gebouw ter wereld na het Pentagon. Het bizar grote gebouw is ontworpen en werd bijna voltooid door het Ceausescu regime, dat van 1984 tot de revolutie in 1989 Roemenië in zijn ijzeren greep hield. Tegenwoordig huist het Roemeense parlement hier. ’s Middags kun je een bezoek brengen aan het etnografische Nationaal Dorpsmuseum, waar bijna 300 traditionele Roemeense gebouwen en boerderijen getoond worden of bezoek het grote Therme Bucharest complex, waar je in 9 zwembaden kunt zwemmen. ’s Avonds duik je weer het oude stadscentum in voor een maaltijd in een van de vele restaurants.

Dag 3 – Via Cozia naar Sibiel
Je steekt de Karpaten door naar Transylvanë, het ‘hartland’ van Roemenië. Je rijdt door de prachtige Oltvallei naar de stad Sibiel. Onderweg kun je stoppen bij het 14e-eeuwse klooster van Cozia. De hoofdkerk is een mooie mix van bouwstijlen. Later in de middag kom je aan in Sibiel. Dit traditionele dorp ligt midden in de bergen en bossen. Je dineert (inclusief) en slaapt twee nachten in een klein gastenverblijf.

Dag 4 – Sibiel
Vanuit Sibiel maak je een dagtocht naar de stad Sibiu. Sibiu is een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Roemenië en is de laatste jaren zorgvuldig gerestaureerd. De stad bestaat al sinds de 12e-eeuw en is uitgegroeid tot een belangrijke handelsstad. De Saksische kooplieden die hier woonden, vormden gilden en zorgden voor ommuring van de stad om haar rijkdom te beschermen. Sibiu is een genot om te ontdekken en om doorheen te dwalen, vol muren, torens, en doorgangen die de twee delen van de stad met elkaar verbinden. Onderweg terug naar Sibiel kom je langs Carta, waar zich de ruïnes van het meest oostelijke klooster van de cisterciënzerorde bevinden.

Dag 5 – Naar Cluj
De rit naar Cluj gaat via Alba Iulia, een stad van grote betekenis in de Roemeense geschiedenis. Het is de plaats waar Roemeense vorstendommen en Transsylvanië zich na de Eerste Wereldoorlog verenigden om Roemenië te vormen. In de stad vind je ook de grootste citadel van Roemenië. Van Alba Iulia rijd je naar Turda, een plek die beroemd is om zout én om wijn; een ongewone combinatie. In de buurt van de zoutmijn kun je wijn proeven bij de wijnkelders van “La Salina”. Turda is trost op zijn eeuwenlange wijntraditie die teruggaat tot het Romeinse Rijk. De onlangs gerenoveerde zoutmijn dateert uit de 17e-eeuw en wordt door Business Insider beschouwd als “De coolste ondergrondse plaats ter wereld”. De dag eindigt in de grootste stad van Transsylvanië Cluj-Napoca – kortweg Cluj. Cluj is de voormalige hoofdstad van Transsylvanië. In deze stad werden een eeuw na elkaar twee Roemeense koningen geboren. Middeleeuwse muren, paleizen en gotische kerken getuigen van het belang van deze stad. Je overnacht in een comfortabel hotel in het centrum.

Dag 6 – Naar Botiza in Maramures
Je rijdt vandaag naar Maramures, een regio in het noordwesten van het land die landschappelijk en cultureel één van de interessantste van het land is. De houten kerken van Maramures staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en onderweg kun je een heel mooi gelegen complex van die houten kerken bij Barsana bezoeken. Aan het einde van de middag kom je aan in Botiza, een van de mooiste dorpen in de Maramures regio. Je dineert en verblijft een nacht in een van de mooiste homestays van de regio.

Dag 7 – naar Sucevita
Vandaag ga je op pad in de trein, maar niet zomaar een trein. Een zogenaamde Mocanita-trein is een Roemeense stoomtrein die over smalspoor door de bossen gaat. De trein die je vandaag neemt, wordt als een van de laatste in Europa nog daadwerkelijk voor houthandel gebruikt. Het is een prachtige, romantische rit in een authentieke stoomtrein uit de jaren 20. Je rijdt door de wouden van de noordelijke Karpaten, langs de rivier en door de Vaservallei. Na de treinreis is het nog een lange autorit, maar je rijdt dwars door de Kapraten en de landschappen zijn prachtig mooi. Via de Prislop Pas (1417 m) bereik je de Bucovinaregio, een oase van Roemeense spiritualiteit. De regio is beroemd om zijn geschilderde kloosters. Het zijn ware meesterwerken van Byzantijnse kunst, waarvan de buitenkanten versierd zijn met gedetailleerde 15e en 16e-eeuwse fresco’s. Aan het eind van de middag arriveer je in Sucevita, waar je twee nachten in een prachtig guesthouse verblijft.

Dag 8 – Bucovina
In de Bucovina-regio (het land van de beuken) vind je de beroemde buitenkloosters van Voronet, Moldovita, Sucevita, Arbore en Humor, allen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek er een, of bezoek ze allemaal; je hebt een volle dag om de regio te verkennen. Op weg naar het klooster van Sucevita kun je even stoppen in Marginea, waar traditionele zwarte keramiek wordt gemaakt. Aan het eind van de dag kom je terug in het guesthouse in Sucevita.

Dag 9 – Naar Piatra-Neamt
Na het ontbijt rijd je naar het klooster van Agapia. Hier kun je schilderijen bewonderen van de beroemde Roemeense schilder Nicolae Grigorescu. Daarna rijd je door naar Piatra Neamt stad, een prachtige stad, zowel wat betreft architectuur als omgeving, in de Roemeense regio Moldavië. Je kunt hier de kabelbaan nemen naar de top van de Cozla heuvel, voor een mooi uitzicht en een leuke wandeling. Andere mogelijkheden zijn een kajaktocht op het Batca Doamnei meer. Je overnacht in een familieguesthouse.
praktische informatie over het reizen door Roemenië.
Lees hier meer
Dag 10 – Naar Sovata
Je steekt de Karpaten weer over voor een mooie rit. De volgende stop is Lacu Rosu, oftewel het rode meer. Lacu Rosu ligt op 900 meter hoogte en werd in de 19e-eeuw gevormd toen een bergwand afbrak als gevolg van een aardbeving. In de middag kom je aan in Sovata, waar je twee nachten in een fraai hotel verblijft, dat tevens een kuuroord is. Het diner is inbegrepen.

Dag 11 – Sovata
Sovata is een kuuroord dat bekend is geworden om de zoutmeren. Al in Romeinse tijden werd hier zout gewonnen. Het Berenmeer – de naam van het meer geeft de vorm weg – is het bekendste zoutmeer. Door het extreem hoge zoutgehalte van het water kun je in dit meer blijven drijven, wat uniek is in Europa. Ook vind je hier vele mooie beschilderde kerkjes.

Dag 12 – Naar Viscri
’s Ochtends heb je nog tijd om Sovata in te gaan, of het lekker rustig aan te doen. Daarna rijd je naar Sighisoara, een middeleeuwse citadel die door de Saksen (Roemeens Duitsers) gebouwd werd. Het is hier heerlijk wandelen door de met kinderkopjes geplaveide straten. Je wandelt o.a. langs het huis waar Vlad Tepes werd geboren. Deze wrede Roemeense heerser uit de 15e-eeuw (Vlad = Heerser, Tepes = Spietser) gaf Bram Stoker inspiratie voor zijn romanfiguur Dracula. Hierna rijd je door naar Viscri, een Saksisch (Duits) dorp. Je verblijft in het gastenverblijf van een mooi gerestaureerd huis en wordt begroet met een traditioneel diner, vergezeld door zelfgemaakte brandewijn en wijn.
Viscri, het best bewaarde geheim van Roemenië.
Meer weten over Viscri? Lees onze blog over
Dag 13 – Viscri
’s Ochtends maak je een leuk tochtje per paardenkoets door het dorp. Tijdens de rit heb je de mogelijkheid om een aantal traditionele ambachtslieden aan het werk te zien. Ook bezoek je de vestingkerk die in de middeleeuwen werd gebouwd ter verdediging van het dorp. De lokaal bereide lunch wordt wederom begeleid door zelfgemaakte brandewijn en wijn. De middag is vrij om er zelf op uit te gaan in de groene omgeving. Het diner ’s avonds is weer in het gastenverblijf.

Dag 14 – Naar Brasov
De hele ochtend is nog vrij te besteden in Viscri. Na de lunch rijd je naar de prachtige versterkte kerk in Prejmer. De kerk werd slechts één keer veroverd, maar heeft in de honderden jaren van haar bestaan 50 belegeringen doorstaan – een opmerkelijk succes! In de late namiddag arriveer je in Brasov, een van de belangrijkste steden van Transsylvanië. Hier slaap je drie nachten in een mooi hotel in het centrum.

Dag 15 – Brasov
Vanuit Brasov is het maar een kort stukje rijden naar Bran, wereldberoemd om het ‘kasteel van Dracula’. Dit kasteel werd in de 14e-eeuw gebouwd om de grens tussen de twee Roemeense provincies Transsylvanië en Walachië te beschermen. Het werd door de koninklijke familie gerestaureerd, maar het werd pas echt beroemd als “draculakasteel”, ondanks het feit dat er geen enkel verband is tussen het kasteel en Bram Stokers vampier. Het kasteel wordt desondanks druk bezocht. En terecht, want het is – met of zonder Dracula – een zeer fraai gebouw. Brasov is een prachtige middeleeuwse stad met kleurrijke gevels, oude wallen, verborgen smalle geplaveide straatjes en wachttorens. Het is een van de meest toeristische plaats in Roemenië, omdat het ook het centrum van het bergtoerisme is.

Dag 16 - Brasov
Vandaag kun je in de omgeving van Brasov aan aantal leuke excursies maken. Zo is er in de buitenwijken van de stad het Park Aventura, een avonturenpark in de bomen met parcours langs ziplines, platforms en touwladders. Ook kun je de 7 ladders kloof in de Piatra Mare bergen bezoeken, a spectaculaire canyon, gelegen op 1000 meter hoogte, met 7 watervallen van verschillende hoogtes die je kunt beklimmen.

Dag 17 - Naar Sulina
Een lange reisdag vandaag (ongeveer 6 uur rijden en daarna nog twee uur met de boot), want je rijdt naar de kust. Je steekt de Karpaten door via de mooie Prahova Vallei waar je het Peles kasteel, dat ooit door de Roemeense koninklijke familie als zomerresidentie is gebouwd, kunt bezoeken. Aan het eind van de middag kom je aan in Tulcea, de stad die heel mooi ligt aan de Donau. Hier laat je je auto achter want je neemt een speedboot naar Sulina. De tocht duurt ongeveer 2 uur en voert over een zijtak van de Donau. Sulina is een klein stadje aan de Zwarte Zeekust dat heel mooi ligt aan de monding van de rivier. Er is een strand en een gezellig centrum.

Dag 18 - Sulina
Vanuit Sulina kun je de Donaudelta heel goed bereiken. Deze delta, een biosfeer die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is een paradijs voor natuurliefhebbers. In de wetlands, moerassen en zijarmen van de rivier leven vele vis-en vogelsoorten en inheemse flora. Je kunt er voor kiezen om vanuit Sulina een boottocht te maken de delta in.

Dag 19 - Sulina
Vandaag kun je verder de omgeving ontdekken. Of je blijft heerlijk langs de kust genieten van de zon, zee en stranden van de Zwarte Zee.
Je kan er overal lekker goedkoop eten en we hebben ons overal zeer welkom gevoeld met de (jonge) kinderen. De kinderen zelf hebben zich nooit verveeld. Ook wij hebben kunnen genieten van de prachtige natuur, kastelen, ruïnes, uitzichten, ... en uiteraard ook het mooie weer!

Dag 20 - Boekarest
Pas in de middag gaat de boot terug naar Tulcea dus je hebt nog een halve dag om te relaxen aan de kust. In Tulcea staat de auto te wachten en rijd je in een of vier terug naar de hoofdstad, waar je nog een keer van de Roemeense gezelligheid kunt genieten.

Dag 21 - Terug naar Nederland
Het einde van je Roemenië met kinderen rondreis is aangekomen. Als je reist met een huurauto lever je deze weer in Boekarest in en reis je met het vliegtuig of de trein huiswaarts. Indien je met eigen vervoer reist, stap je weer in de auto huiswaarts. In overleg met Adina kun je er voor kiezen om de rondreis dichterbij de westelijke Roemeense grens te laten eindigen.

Ontvang een voorstel op maat
Geef Adina je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.
Prijsinformatie hoogtepunten Roemenië
Reisduur: 21 dagen/20 nachten.
Reissom: Vanaf €1419,- per persoon (op basis van 4 personen reizend in het laagseizoen).
Inclusief: Overnachtingen met ontbijt, 1 traditionele lunch (Viscri), 9 traditionele diners (op dag 3,4,6, 7,8,10,11,12,13), boottochten en transfers in de Donaudelta, uitgebreide reisomschrijving en landkaarten, excursies volgens programma, tochtje per paard-en-wagen in Viscri, entree tot de spa in Sovata.
Exclusief: Vervoer naar bestemming, eventuele huurauto, persoonlijke uitgaven, toegangsgelden, toeslagen om foto’s en video’s te mogen maken bij sites en in musea, overige maaltijden en drank. Calamiteitenfonds €2,50, bijdrage SGR €5,- p.p. en reserveringskosten €25,- p.p. (max. €75,- per boeking).
Accommodaties: Overnachtingen in in 3* en 4* hotels/pensions.
Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Adina helpt je graag bij het samenstellen van jouw Roemenië met kinderen rondreis.
Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.
Met de trein naar Roemenië
Roemenië is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Roemenië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken. Wij raden je dan ook aan om je treinreis onderdeel te laten zijn van je reis.
Met de auto naar Roemenië
Het is goed te doen om met de auto naar Roemenië te reizen. Zo hoef je niet te vliegen en bespaar je de kosten van een huurauto.
Vliegtickets rondreis Roemenië
Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Roemenië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.
In plaats van compenseren wil Better Places de CO2-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.
Amsterdam-Boekarest uitstoot per persoon per vervoersmiddel
Auto o.b.v. 4 personen
Bronnen: Atmosfair en Green Tickets
Bijzondere accommodaties
Tijdens onze rondreizen door Roemenië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Boekarest

Bran

Crisan
Bijzondere excursies
Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Lokale markten

Paard en wagen

Trek de bergen in
Garanties van Better Places
- 100% maatwerk
- Lokale expertise
- Persoonlijk contact
- Duurzaam ondernemen
- Financiële garanties
Reisadvies Roemenië
Alle praktische informatie voor een rondreis naar Roemenië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken.
Beste reistijd Roemenië
Boeken zonder zorgen
Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.
Boek je internationale treinreis via The Train Traveller
Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.
Bekijk ook deze reizen
Veelgestelde vragen Roemenië met kinderen
Kun je met de auto naar Roemenië reizen?
Je kunt met je eigen auto naar Roemenië reizen. Je zal dan wel twee volle dagen in de auto zitten. Onderweg kun je mooie tussenstops maken in Oostenrijk, Hongarije of Tsjechië.
Is Roemenië veilig als vakantie bestemming?
Roemenië is een veilige bestemming. Er zijn geen extra veiligheidsrisico's ten opzichte van veel andere landen in Europa.
Is Roemenië geschikt voor een vakantie met kinderen?
Roemenië is zeker geschikt voor een rondreis met kinderen. Je overnacht in kleinschalige accommodaties en bepaalt je eigen reistempo, omdat je met een (huur)auto rondreist. Ook kun je een bezoek brengen aan het strand, waar jij en je gezin heerlijk kunnen ontspannen.