Roemenië is een land dat zowel cultuur-als natuurliefhebbers veel te bieden heeft. Van eeuwenoude steden tot de mooiste eilanden en stranden. Er is voor iedereen iets te beleven. We delen graag een paar hoogtepunten van het land en een paar van onze favoriete plekken met je. Lees dan onze Roemenië inspiratie en hopelijk wordt jij ook enthousiast om het land te gaan ontdekken.

Inspiratie voor Roemenië

Roemenië spreekt tot de verbeelding bij zowel natuurliefhebbers als mensen die houden van historie. Grillige bergruggen wisselen af met glooiende heuvels op het platteland in Roemenië. Een uniek natuurgebied is de Donaudelta, in het oosten van Roemenië. Er zijn veel nationale parken waar je lekker kunt wandelen en helemaal tot rust kunt komen. 

Ook aan sprookjesachtige kastelen met een interessante geschiedenis heeft Roemenië geen gebrek. Vergeet je camera niet in te pakken, want de kleurrijke dorpen en het platteland van Roemenië zijn fotogeniek. En in de hoofdstad Boekarest duik je in de interessante geschiedenis van het land. Wist je dat Roemenië bijvoorbeeld een communistische dictatuur is geweest?  

Tips voor natuurliefhebbers 

Je kunt dagen in de ongerepte bergen in Roemenië lopen en geen andere mensen tegenkomen. Ook op het platteland lopen genoeg wandelroutes die je door de lieflijke dorpjes en langs boerderijen leiden.
 
Roemenië heeft de grootste berenpopulatie in Europa, dus er bestaat zeker een kans dat je er één kunt spotten in de natuur. Andere dieren kun je ook in Roemenië spotten. Ga bijvoorbeeld met een parkwachter op bizonsafari in natuurpark Vanatori. Ook de indrukkende bergen van Ciucas zijn interessant. Een voorbeeld van een reis staat op de blog van Jessica van Corners of the World.
 

Inspiratie voor cultuurliefhebbers 

Roemenië staat bekend om de vele kastelen die je hier tegenkomt. De meest bekende is Kasteel Bran. Dit kasteel was de inspiratiebron voor de verhalen over graaf Dracula van schrijver Bram Stoker.

In Roemenië wandel je regelmatig door steden met kleurrijke huizen en prachtige versiering, bijvoorbeeld in Sibiu en Sighisoara. Weerkerken zijn typerend voor de regio Transsylvanië. Deze ommuurde plekken zijn gebouwd als toevluchtsoord, om burgers en boeren tegen aanvallen van buitenaf te beschermen. Enkele weerkerken vind je in Prejmer, Biertan en Viscri. 

Plan jouw reis naar Roemenië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Roemenië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Adina, de reisexpert in Roemenië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Adina.