Roemenië is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein naartoe te gaan. Het is gelukkig een stuk minder ver en ingewikkeld dan je wellicht denkt. Sterker nog, er zijn meerdere (spoor)wegen die naar Roemenië leiden. Hieronder vertellen we hoe je in de voetsporen van enkele grote klassieke componisten kunt treden, om uiteindelijk in Boekarest aan te komen. Zo reis je met trein naar Roemenië en maak je één of meerdere stops in Bonn, Salzburg, Wenen of Boedapest. We zetten de mooiste routes voor je op een rijtje en geven je enkele handige tips voor jouw reis.

Beste treinroute naar Boekarest

Terugreis

Boekarest - vertrek - 14:00
Wenen - aankomst - 08:21
Nachttrein

Wenen - vertrek - 09:15
Frankfurt - aankomst - 15:36

Frankfurt - vertrek - 16:28
Amsterdam - aankomst - 20:29

Je boekt een retourticket voor deze treinreis vanaf €300,- per persoon inclusief zitplaats reserveringen en ligplaats in de nachttrein tussen Wenen en Boekarest.

Boek deze treinreis via The Train Traveller

Zo boek je je treinrondreis naar Roemenië

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Roemenië. Laat Adina, de reisexpert van Roemenië, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen.

Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. 

 Reizen met de trein is comfortabel, maar ook echt een avontuur. Tijdens een treinreis heb je kans op vertraging of uitval van treinen. Geen zorgen, je kunt vaak gewoon de volgende trein nemen. Zorg er dus wel voor dat je geen haast hebt en flexibel bent. Dan word je treinreis nóg leuker!

Waarom en hoe met de trein naar Roemenië

  • Maak een stop in één of meerdere muzikale steden
  • Reis dwars door Transsylvanië
  • Besteed je tijd goed en pak de nachttrein

Met de trein naar Roemenië: Slapend reizen

Een deel van je treinreis naar Roemenië leg je slapend af. Zo kom je heerlijk uitgerust aan op je bestemming. Je reis begint in Amsterdam, Utrecht of Arnhem, waar je op de trein naar Düsseldorf stapt. Vanaf daar reis je via Nürnberg naar Wenen. In wenen stap je in de nachttrein. De volgende dag kom je in de middag aan in Boekarest. Begin je je rondreis in Roemenië liever in Brasov of Cluj-Napoca? Dan stap je gewoon een paar uurtjes eerder uit! Je kunt er ook voor kiezen om vanaf wenen naar Budapest te reizen, en daar op de trein naar Roemenië te stappen. Zo heb je de kans om nóg een mooie plek te ontdekken!

Wil je met de trein naar en door Roemenië reizen? Kies dan voor onze Treinreis door Roemenië. Je bezoekt onder andere het indrukwekkende platteland en prachtige historische steden.

Tussenstops maken: Bezoek muzikale steden

  • Het Bonn van Beethoven: Van administratieve hoofdstad tot cultureel centrum van Duitsland. Ontdek het Bonn van Beethoven in de vele musea.
  • Het Salzburg van Mozart: Kerken, kastelen en barokgebouwen vormen het decor waar de kleine Wolfgang zijn eerste stukken componeerde.
  • Het Wenen van Schubert & Strauss: Het is onmogelijk niet onder de indruk te zijn van de pracht van Wenen. Geen wonder dat hier zó veel klassieke componisten woonden.
  • Het Boedapest van Liszt: Boeda en Pest, aan weerszijden van de Donau, vormen samen een stad die net zo mooi is als de composities van Liszt.

Reizen in Roemenië

Reizen met de trein door Roemenië is goedkoop en snel. Het uitgebreide treinnetwerk beslaat een groot deel van het land. Er rijden verschillende soorten treinen in het land. Korte afstanden overbrug je met klassieke boemeltreinen. Voor de langere ritten zit je comfortabel in een luxe intercity. Wil je de meer afgelegen gebieden in Roemenië bezoeken? Dan kan je er ook voor kiezen om met een huurauto door het land te reizen. Onze reisexpert Adina geeft je graag advies.

Als je op zoek bent naar een duurzaam avontuur, dan is reizen met de trein het antwoord. Lees over alle voordelen van reizen met de trein op onze blog.

De voordelen van de nachttrein naar Roemenië

Het grote voordeel van reizen met de nachttrein is dat je geen vakantiedagen hoeft in te leveren voor de reis naar Roemenië. Je stapt 's avonds in, maakt het jezelf gemakkelijk, kruipt na een paar uurtjes onder de wol en wordt de volgende ochtend honderden kilometers verderop wakker. Daar hoef je helemaal niks voor te doen. Alleen lekker te slapen. En dat kan prima in de comfortabele cabines. In de Nightjet kun je kiezen uit verschillende rijtuigen: zitrijtuig, ligrijtuig en slaaprijtuig. De slaaprijtuigen zijn het meest uitgebreid. Daar heb je een eigen wastafel en deel je een douche en toilet met je coupé. De volgende ochtend wordt er zelfs een ontbijt geserveerd. Reis je met kinderen? Dan kun je voordelig een hele coupé met zes bedden boeken. Dat noemen ze een 'Privatabteil Liegewagen', wat zoveel betekent als een 'privéslaapplaats in de trein'. Kun je je een fijnere manier om te reizen voorstellen?

Reis je met de trein naar Roemenië? Dan ben je goed bezig voor het milieu! Hier lees je wat je nog meer kan doen om de CO2-uitstoot van je reis te minimaliseren.

Reizen met de trein of het vliegtuig?

Een vliegreis naar Roemenië is een snelle en makkelijke optie. Helaas is het geen duurzame. Met een retourvlucht naar Boekarest is je gemiddelde uitstoot 907kg (Bron: Atmosfair).. Daarom is het beter om te kiezen voor een ander vervoersmiddel. Reis je met twee personen met de auto naar Boekarest dan is je CO2-uitstoot hoger dan als je een reis met het vliegtuig maakt. Maar een vlucht stoot ook andere schadelijke broeikasgassen uit, wat een auto niet doet. Dus kan je beter met twee personen de auto pakken. Er is voor de reis nog een betere optie dan de auto en het vliegtuig. Reis je met de trein? Dan is je uitstoot slechts 26kg (Bron: Green Tickets). Een treinreis naar Roemenië is duurzamer, maar ook leuker!

Plan jouw reis naar Roemenië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Roemenië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Adina, de reisexpert in Roemenië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Adina.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Wil je met de trein naar de Roemenië? Vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.

Veelgestelde vragen over reizen met de trein naar Roemenië

Hoeveel klimaatvriendelijker is een treinreis naar Roemenië dan een vlucht?

Kun je binnen Roemenië goed met de trein reizen?