Top 6 Vietnam bezienswaardigheden volgens Sunny

Central Highlands
Cuc Phuong National Park
Stammen in Sapa
Nha Trang
Cao Dai tempel
Lokale marktjes in Vietnam

Central Highlands Vietnam 

De meeste mensen komen in de Central Highlands tot Da Lat, een mooie koloniale stad gelegen in de bergen en die vanwege haar romantische meertjes en het alpine-uitzicht bij de lokale bevolking vooral bekend staat als bestemming voor een huwelijksreis. Als je verder de bergen in trekt, word je beloond met spectaculaire uitzichten en watervallen. Met een bezoek aan Buon Ma Thuot krijg je gegarandeerd een warm welkom bij de koffieboeren.

Cuc Phuong National Park -  Wandeltochten

Er zijn honderden verschillende wandelroutes in Vietnam, en vaak zijn dit lange tochten. In het Cuc Phuong National Park is het zeker aan te raden om een van die routes te wandelen; je wandelt door de bossen, gelegen op een aantal bergen die zich tussen de rijstvelden bevinden. Ook ga je op zoek naar de zeldzame dieren die in dit park leven en je overnacht bij de lokale Muong stam in hun traditionele huis. Kortom, een fantastische actieve excursie voor je Vietnam reis.

Stammen in Sapa

Sapa staat bekend om haar indrukwekkende berglandschap, waar nog diverse bergstammen op de traditionele wijze leven. Er kunnen een aantal stammen per jeep worden bereikt, maar om bij een meer afgelegen stam te komen is een wandeling vereist. Het is echter zeer de moeite waard erheen te wandelen: niet alleen kun je genieten van het landschap, maar je wordt ook zeer warm welkom geheten door de bewoners in hun enorm kleurrijke, traditionele kleding, bij wie je zult overnachten in een traditioneel huis.

Mooi hoor, deze bezienswaardigheden in Vietnam. Maar stiekem kom je natuurlijk voor het lekkere eten! Wij zetten de lekkerste Vietnamese gerechten op een rijtje.

Nha Trang - Strandtip

Nha Trang is de perfecte combinatie van een lang zandstrand met palmbomen en een leuk stadje met restaurantjes en barretjes. Je kunt hier een boottochtje maken naar nabijgelegen eilanden of de koraalriffen ontdekken.

Cao Dai tempel

De Cao Dai tempel in Tay Ninh lijkt haast wel in Disney-stijl gebouwd! Er wordt elke middag een ceremonie gehouden waar vele kleuren en zang bij komen kijken. Een bezienswaardigheid van Vietnam die je mee moet maken!

Plasticvrij op reis in Vietnam? Dat kan! Wij delen slimme tips en handige weetjes zodat je ook op reis zo min mogelijk plastic kan gebruiken.

Lokale marktjes in Vietnam

De riviermarktjes in de Mekong Delta zijn een absolute must-see! De drijvende marktjes zijn essentieel voor het lokale leven in het zuiden van het land. Sta vroeg op en bezoek de Can Tho markt om optimaal te kunnen genieten van de tientallen houten boten met verse producten waarvoor de prijs constant ter discussie staat. Bezoek, ook vroeg (rond half 6), de vismarkt in Mui Ne.

Plan jouw reis naar Vietnam

Ben je op zoek naar een bijzondere Vietnam rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sunny, de reisexpert in Vietnam. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sunny.

Vietnam met kinderen

Wil je graag een verre reis maken met je kinderen? Dan is een familiereis Vietnam een aanrader. Vietnam biedt volop afwisseling en je kunt je reis zo actief maken als je zelf wilt. Onze lokale reisspecialist Sunny heeft volop ervaring met het organiseren van Vietnam reizen met kinderen en ze helpt je graag om jullie droomreis op maat samen te stellen.

 

Beste reistijd Vietnam

Je kunt Vietnam het hele jaar door bezoeken. De droge tijd loopt van november tot april, maar ook dan kan er nog steeds een bui vallen. Lees meer over de beste reistijd Vietnam.

 

Duurzaam reizen in Vietnam

Als het om vervoer gaat, kun je in Vietnam heel makkelijk duurzaam reizen. Het treinnetwerk is uitgebreid en de treinen zijn prima, dus de trein is een uitstekend alternatief voor binnenlandse vluchten. Een stuk duurzamer dan vliegen én veel leuker. Zo zie je landschappen veranderen en maak je in de trein makkelijk contact met de locals. Ook fietsen is in Vietnam erg populair. In de groene Mekong Delta biedt Better Places meerdaagse fietstochten aan, waarbij je overnacht in homestays bij mensen thuis. In het noorden kun je prachtige wandelingen maken, met overnachtingen in de dorpen van bergstammen. Dat is nog maar een greep uit de bezienswaardigheden met de locals die je in Vietnam kunt ondernemen. Een mooie manier om kennis te maken met bijzondere culturen en het dagelijkse leven in Vietnam. Het is ook slim om zo min mogelijk plastic te gebruiken op rondreis in Vietnam.

De impact van je vakantie op het klimaat 

Een verre vliegreis veroorzaakt veel CO2e-uitstoot. Dat is niet goed voor het klimaat. Tegelijkertijd is het geen goed idee om helemaal niet meer te reizen naar verre bestemmingen. Op veel bestemmingen is één op de tien mensen afhankelijk van hun inkomsten uit het toerisme.  

Daarom adviseren we je om niet elk jaar een verre reis te maken. Als je toch gaat, ga dan zo lang mogelijk en zorg ervoor dat je een zo groot mogelijke positieve impact maakt met jouw vakantie. Onze lokale reisexperts helpen je daar graag bij.