Ontmoet de locals tijdens een Vietnam excursie

Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Hieronder hebben we een aantal toffe excursies voor je verzameld waarmee je tijdens je reis prachtige ervaringen kan opdoen bij de lokale gemeenschap. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Stadstour in Hanoi

Ontdek alle hoogtepunten van Hanoi tijdens deze stadstour met gids. Je begint bij het mausoleum van Uncle Ho, waar je meer over zijn leven leert. Daarna bezoek je de Tempel van de Literatuur en kun je soms een traditionele muziekuitvoering bijwonen. In de middag kun je een van de vele musea of tempels uitkiezen in en rondom Hanoi. Tijdens een trip met de fiets reis je om het Hoan Kiem meer en door Hanoi’s Old Quarter, waar je midden in het typische leven van de bewoners terecht komt. De dag eindigt met een bezoek aan de waterpoppenshow.

Excursies in Vietnam – Theeplantages van Thai Nguyen

Je maakt een relaxte fietstocht van zo’n 20 kilometer naar de theeplantages en de traditionele dorpjes in de Thai Nguyen provincie. Je leert vandaag alles over thee, en als het de goede tijd is, kun je misschien wel meehelpen met thee plukken! Na de lunch krijg je een demonstratie over het gehele productieproces van de thee; van vroeger tot nu, en van de plant tot in het kopje. Je sluit de dag af met een bezoek aan het thee museum voordat je terugkeert naar je hotel in Hanoi.

Naar Trang An & Hoa Lu

Deze dagexcursie begint in Trang An, waar je met een lokale roeiboot door het landschap van karstbergen en grotten vaart. Geniet van de rust tijdens het varen en probeer vogels of andere dieren te spotten. Na de lunch reis je naar Hoa Lu. Hoa Lu was tussen de jaren 968 en 1010 hoofdstad van Vietnam. Een gids vertelt je alles over de verschillende dynastieën tijdens een wandeling door de stad.

Tijdens je rondreis Vietnam kun je veel van deze leuke excursies toevoegen. Ga je met kinderen op reis? Bekijk dan onze voorbeeld familiereis Vietnam.

Tra Que Organic Village

De excursie naar Tra Que is een halve dag, en daardoor perfect te combineren met sightseeing in Hoi An in de middag. In de ochtend word je opgehaald en fiets je naar Tra Que, een typisch plattelandsdorpje. In Tra Que vertelt de gids je alles over de organische tuinen en de traditionele manier van het bewerken & oogsten van het land. Dit deel van Vietnam is nog authentiek, en er worden geen machines gebruikt. Je kunt zelf ook proberen mee te helpen op het land, en je zult dan na afloop verrast worden met een voetenbad van Vietnamese kruiden. Tegen de middag keer je terug naar Hoi An.

Hoi An – My Son

Vanuit Hoi An reis je in ongeveer 1.5 uur naar My Son. My Son is een tempelcomplex dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. De tempels zijn tussen de 4e en 13e eeuw gebouwd en behoren tot gebouwen van het Cham rijk. Een gids vertelt je alles over het Hindoeïsme en de historie terwijl je door de jungle langs de gebouwen loopt. Aan het einde van de middag keer je terug naar Hoi An.

Vietnamese kookles in Hoi An

Met een minivan rijd je in 10 minuten naar Tra Que, waar je verse en organische ingrediënten zo vanuit de tuin kunt krijgen. Je bezoekt de markt en koopt te benodigde ingrediënten voor de kookles. Samen met een lokale chef leer je 4 beroemde Vietnamese gerechten te koken, waaronder het nationale gerecht ‘Pho’. Uiteraard eet je je zelfgemaakte gerechten ook op. Je hebt vervolgens tijd om uit te buiken tijdens een relaxte, half uur durende cruise over de Hoi An rivier totdat je terug in het centrum bent.

Met deze excursies in Vietnam ga je van de gebaande paden af. Hier lees je wat je nog meer kunt doen tegen overtoerisme.

Stadstour in Ho Chi Minh

Samen met een gids ga je op pad om Ho Chi Minh City te verkennen. Je begint in het hartje van Saigon, waar je onder andere de Binh Tay markt bezoekt. Deze markt is is een echte plaats voor locals. Naast de markt stop je ook bij de Chinese tempel Thien Hau, een handwerkplaats en de Jade Emperor Pagoda. In de middag bezoek je het War Remnants Museum, waar je meer te weten komt over de rol van de Amerikanen in de Vietnamoorlog. Ook bezoek je de Basiliek van Notre Dame, gebouwd door de Franse kolonisten aan het eind van de 19e eeuw, en het nabijgelegen postkantoor.

Tay Ninh en Cu Chi tunnels bij Ho Chi Minh

In de ochtend breng je een bezoek aan Tay Ninh, hier staat de Cao Dai tempel. Het Caodaïsme is een religie ontstaan uit een mix van boeddhisme, confucianisme, taoïsme, hindoeïsme en Christendom en is ontstaan vanwege een boodschap enkel het beste van bestaande religies te combineren tot een nieuwe geloofsovertuiging. Je zult hier onder andere de mis bijwonen. Na de lunch bezoek je Cu Chi, waar je alles leert over het ondergrondse tunnelsysteem waarin geleefd en gevochten werd gedurende de Vietnamoorlog. Aan het einde van de dag keer je terug naar je hotel.

Meer inspiratie voor je Vietnam rondreis

Wil je meer lezen over wat er te doen is in Vietnam? Of ben je benieuwd naar tips om bijvoorbeeld Hanoi te bezoeken? Lees hier welke activiteiten je niet mag overslaan in Hanoi tijdens je rondreis Vietnam.

Plan jouw reis naar Vietnam

Ben je op zoek naar een bijzondere Vietnam rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sunny, de reisexpert in Vietnam. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sunny.

Beste reistijd Vietnam

De beste reistijd Vietnam wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Vietnam. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Vietnam.

Duurzaam reizen Vietnam

Als het om vervoer gaat, kun je in Vietnam heel makkelijk duurzaam reizen. Het treinnetwerk is uitgebreid en de treinen zijn prima, dus de trein is een uitstekend alternatief voor binnenlandse vluchten. Een stuk duurzamer dan vliegen én veel leuker. Zo zie je landschappen veranderen en maak je in de trein makkelijk contact met de locals. Ook fietsen is in Vietnam erg populair en een van de leukste excursies in Vietnam. In de groene Mekong Delta biedt Better Places meerdaagse fietstochten aan, waarbij je overnacht in homestays bij mensen thuis. In het noorden kun je prachtige wandelingen maken, met overnachtingen in de dorpen van bergstammen. Dat is nog maar een greep uit de bezienswaardigheden met de locals die je in Vietnam kunt ondernemen. Een mooie manier om kennis te maken met bijzondere culturen en het dagelijkse leven in Vietnam. Het is ook slim om zo min mogelijk plastic te gebruiken op rondreis in Vietnam.