Je lokale reisspecialisten in Schotland

"Slainte Mhath, wij zijn Bianca en Henk, de Better Places Schotland specialisten. Onze passie voor Bonnie Scotland is al meer dan 20 jaar geleden begonnen en wij hebben in die jaren voor vele Nederlanders en Vlamingen prachtige reizen samengesteld. Geef ons je wensen door en wij sturen je een voorstel op maat"

Voordelen met de boot naar Schotland

Met de boot naar Schotland reizen heeft verschillende voordelen:
•    Met de boot reizen is duurzamer dan vliegen.
•    Varen naar Schotland is een avontuur en een stuk leuker dan reizen met het vliegtuig. Je reis begint meteen zodra je de boot opstapt.
•    Mogelijkheid om je eigen auto mee te nemen aan boord. Dat kan veel geld schelen, want het aantal huurauto’s in Schotland is momenteel schaars.

Door de boot te nemen in plaats van het vliegtuig bespaar je redelijk wat CO2 maar er is nog meer dat je kunt doen. Lees meer over duurzaam reizen hier.

Met de boot naar Schotland: welke routes zijn er?

Wie van Nederland met de boot naar Schotland wil reizen, heeft verschillende keuzes. Het is mogelijk om de boot van Hoek van Holland naar Harwich te pakken en na aankomst door te reizen naar Schotland. Deze optie is goedkoper dan andere overtochten, maar heeft een groot nadeel: het is nog zo’n achthonderd kilometer rijden naar Schotland, over drukke wegen. 

De boot van IJmuiden naar Newcastle

De tweede en beste optie voor een boottocht is de route IJmuiden-Newcastle, gelegen in Noord-Engeland. De overtocht duurt ruim vijftien uur. Deze route is duurder dan de overtocht tussen Hoek van Holland en Harwich, maar de reis naar Schotland is directer. Bovendien is dit een nachtboot, waarmee je kosten voor accommodatie uitspaart. Vanuit het Engelse Newcastle rijd je binnen anderhalf uur naar de Schotse grens. 

Eigen auto mee aan boord

Wie met zijn eigen auto door Schotland wil reizen, kan de auto meenemen op de boot. Dat scheelt ter plekke kosten voor autohuur. Bovendien ontstaan zo geen problemen met de beschikbaarheid, want net als veel andere bestemmingen heeft ook Schotland door corona een tekort aan huurauto’s. Vind je het niet fijn om te rijden met het stuur aan de verkeerde kant? Dan is het ook mogelijk om bij aankomst in Newcastle een huurauto op te pikken en zo je rondreis Schotland te starten.

Bekijk hier een voorbeeld van een rondreis door Schotland met je eigen auto en raak geïnspireerd! 

De boot naar Schotland: luxe hut

Henk, de Schotland-reisspecialist van Better Places, is enthousiast over reizen met de boot naar Schotland. “Ik zie het als een luxe”, vertelt hij. “Het is een stuk comfortabeler dan vliegen. Je hebt je eigen hut, dus slapen is geen probleem. De boot heeft goede restaurants en bars en aan boord is van alles te beleven qua entertainment. Het is echt een soort mini-cruise, een hele leuke ervaring. Wil je jezelf echt verwennen, boek dan op de terugreis een luxe Commodore-hut, compleet met uitzicht op zee. Zo sluit je je Schotland-rondreis helemaal in stijl af.”

Stel zelf je rondreis Schotland samen

Bij Better Places kun je je rondreis Schotland zelf samenstellen. Geef je wensen door aan onze lokale reisexpert Henk en hij maakt graag een voorstel op maat.