Verken Schotland met de auto en ontdek dat er veel meer is dan doedelzakken, whisky en Nessie. Tijdens een individuele rondreis Schotland maak je kennis met het land van majestueuze bergen en uitgestrekte vlaktes, met daartussen de mooiste meren en indrukwekkende kastelen. De steden in Schotland zijn vanwege hun oude architectuur de moeite waard te bezoeken, en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in één van de vele ongerepte natuurgebieden die Schotland rijk is. Neem je de tijd, vergeet dan vooral niet een bezoek te brengen aan een van de Isles.

 

Ontvang een voorstel op maat

Geef Henk je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

LET OP: Voor Schotland hanteren we een minimum budget per persoon per dag van €140,-. Als jouw budget (ver) onder dit bedrag uitkomt is de kans groot dat we je aanvraag niet in behandeling kunnen nemen.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Schotland (Edinburgh) is 375kg CO2e (Bron: Atmosfair). De gemiddelde uitstoot van de retourreis met de auto is 214kg CO2 en ga je met de trein dan is de uitstoot slechts 16kg CO2 (Bron: Green Tickets).

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 90,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 64,56
  • Bijdrage luchtvervuiling € 18,09
  • Echte prijs vliegticket € 172,65

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Zonder vliegen naar Schotland

Schotland is prima met de boot en auto te bereiken, bovendien spaar je een hoop kosten uit.

Met de auto naar Schotland

Voorkom drukte en overtoerisme, reis in het voor- of naseizoen

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Schotland maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Schotland rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Wissel je verre reizen af met een vakantie dichterbij huis

Reisadvies Schotland

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Schotland. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Schotland

beste reistijd Schotland

Beste reistijd Schotland

Rondreizen in Schotland

Duurzaam reizen in Schotland

Tijdens je rondreis Schotland slaap je in kleinschalige accommodaties, kun je wandelen in de mooiste natuurparken en leer je de cultuur beter kennen door diverse excursies te ondernemen. Omdat je Schotland tevens kunt bereiken zonder vliegtuig, kun je in Schotland heel duurzaam reizen! Ontdek wat je nog meer kunt doen om je reis zo duurzaam mogelijk te maken.

Met de ferry naar Schotland

Het is mogelijk om met de boot naar Schotland te reizen. Een avontuurlijkere én duurzamere manier van reizen, met als extra voordeel dat je je eigen auto kunt meenemen. Lees meer over de bootreis naar Schotland.

Veilig reizen in Schotland

Als je op reis gaat in Coronatijd, wil je natuurlijk graag weten hoe het er aan toe is op de bestemming. Je wilt zorgeloos kunnen reizen, met zo weinig mogelijk risico op het gebied van Corona. We brengen je graag op de hoogte van de huidige stand van zaken, de maatregelen op je bestemming en wat je zelf kan doen zodat je veilig op reis kunt gaan in Schotland.

Een rondreis Schotland zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Schotland zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Henk, onze Schotland specialist, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Schotland

Wat is de beste reistijd voor Schotland?

Is Schotland goed bereikbaar per trein?

Wat zijn de beste wandelroutes van Schotland?

Welke Schotland excursies mag ik niet missen?