Verken Schotland met de auto en ontdek dat er veel meer is dan doedelzakken, whisky en Nessie. Tijdens een individuele rondreis Schotland maak je kennis met het land van majestueuze bergen en uitgestrekte vlaktes, met daartussen de mooiste meren en indrukwekkende kastelen. De steden in Schotland zijn vanwege hun oude architectuur de moeite waard te bezoeken, en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in één van de vele ongerepte natuurgebieden die Schotland rijk is. Neem je de tijd, vergeet dan vooral niet een bezoek te brengen aan een van de Isles.

logo Travelife

Ontvang een voorstel op maat

Geef Bianca en Henk je wensen door en je ontvangt een voorstel.

 

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Schotland (Edinburgh) is 375kg CO2e (Bron: Atmosfair). De gemiddelde uitstoot van de retourreis met de auto is 214kg CO2 en ga je met de trein dan is de uitstoot slechts 16kg CO2 (Bron: Green Tickets).

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 150,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 64,56
  • Bijdrage luchtvervuiling € 18,09
  • Echte prijs vliegticket € 232,65

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Zonder vliegen naar Schotland

Schotland is prima met de boot en auto te bereiken, bovendien spaar je een hoop kosten uit.

Met de auto naar Schotland

Voorkom drukte en overtoerisme, reis in het voor- of naseizoen

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Schotland maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Schotland rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Wissel je verre reizen af met een vakantie dichterbij huis

Reisadvies Schotland

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Schotland. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Schotland

beste reistijd Schotland

Beste reistijd Schotland

Rondreizen in Schotland

Luxe reis naar Schotland

In Schotland kun je uitstekend een luxe reis maken. Tjidens de Schotland reizen maken we vooral gebruik van kleinschalige accommodaties met een hoge kwaliteit. Aangename verblijven waarbij de Schotse gastvrijheid hoog in het vaandel staat, en waarbij je kunt genieten van het comfort. Een aantal voorbeelden van hotels in Schotland hebben we voor je op een rijtje gezet. 

Duurzaam reizen in Schotland

Tijdens je rondreis Schotland slaap je in kleinschalige accommodaties, kun je wandelen in de mooiste natuurparken en leer je de cultuur beter kennen door diverse excursies te ondernemen. Omdat je Schotland tevens kunt bereiken zonder vliegtuig, kun je in Schotland heel duurzaam reizen! Ontdek wat je nog meer kunt doen om je reis zo duurzaam mogelijk te maken.

Met de ferry naar Schotland

Het is mogelijk om met de boot naar Schotland te reizen. Een avontuurlijkere én duurzamere manier van reizen, met als extra voordeel dat je je eigen auto kunt meenemen. Lees meer over de bootreis naar Schotland.

Een rondreis Schotland zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Schotland zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Henk, onze Schotland specialist, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Schotland

Wat is de beste reistijd voor Schotland?

Wat zijn de beste wandelroutes van Schotland?

Welke Schotland excursies mag ik niet missen?