Tips bij het boeken van je vlucht

  • Boek zo vroeg mogelijk als je in een drukke tijd op vakantie wilt, bijvoorbeeld in de kerst- en zomervakantie.
  • Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd.
  • Let bij het selecteren van vluchten niet alleen op de prijs, maar ook naar zaken als aantal overstappen, totale reisduur en voorwaarden die gehanteerd worden. Een vlucht boeken met flexibele voorwaarden is in tijden van COVID-19 ten zeerste aan te raden.

Vind je vliegtickets naar Schotland

  • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places Schotland vlieg je naar en van Edinburgh.
  • KLM en Easyjet vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Edinburgh.
  • Vanaf Rotterdam/Den Haag vliegt Transavia ook rechtstreeks naar Edinburgh.
  • Vanuit Brussel gaan er geen rechtstreekse vluchten naar Edinburgh. De vluchten met tussenstop gaan doorgaans via Amsterdam of Londen.
  • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
  • Vanuit Düsseldorf vliegt Eurowings rechtstreeks naar Edinburgh; andere maatschappijen hebben een tussenstop.

De voordelen van een directe vlucht

Het klinkt zo aantrekkelijk: geld besparen door een vlucht met één of meerdere tussenstops te boeken. Maar geld is niet altijd het belangrijkste. Een directe vlucht boeken met een nieuwer vliegtuig kost je misschien wat meer, maar je zorgt wel voor een forse vermindering van de CO2-uitstoot van je reis. Er zijn nog meer redenen om een directe vlucht te boeken en die zetten we hier voor je op een rij.

Compensatie van CO2 uitstoot

Wij vinden het belangrijk om in de toekomst nog steeds mooie reizen aan te kunnen bieden. Wij kiezen er daarom voor om de CO2 die we met onze reizen veroorzaken te compenseren. Wij compenseren niet alleen het landarrangement wat je bij ons boekt maar ook de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken. Jij betaalt hiervoor niets extra’s, de compensatie van de CO2-uitstoot nemen wij voor onze rekening. Boek je via FlyGRN, dan wordt de CO2 uitstoot van je vluchten dubbel gecompenseerd.

Boek je vlucht via FlyGRN

Wij raden aan om via FlyGRN de vluchten voor je reis te boeken. FlyGRN laat de CO2 uitstoot van je vlucht zien en compenseert deze gratis! Wanneer je een vlucht zoekt voor een korte afstand, laat FlyGRN automatisch de alternatieve route per trein zien.
Lees het interview met Jelle Bekirovic, de oprichter van FlyGRN.

Boek je vlucht via FlyGRN

 

Met de elektrische taxi naar Schiphol

Boek je taxi naar Schiphol van te voren bij Travel Electric. Dit is de eerste elektrische taxiservice van Europa. Travel Electric is een Social Enterprise. Dit betekent dat zij ondernemen voor een betere wereld.

Je reisexpert helpt je graag

Neem contact op met Henk voor meer informatie over de beste verbindingen en luchtvaartmaatschappijen naar Schotland. Wij adviseren om je vliegtickets Schotland pas vast te leggen nadat het landarrangement bevestigd is.

Plan jouw reis naar Schotland

Ben je op zoek naar een bijzondere Schotland rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Henk, de reisexpert voor Schotland. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Henk.