De Belgische Christine Segers boekte al verschillende keren een groepsreis door Colombia, die steeds werd afgeblazen vanwege onvoldoende deelnemers. Dit jaar pakte ze het anders aan. Ze besloot alleen op reis te gaan en haar Colombia vakantie samen te stellen met Better Places. “Ik heb van elk moment genoten.”

Een individuele Colombia vakantie

Christine wilde al jaren naar Colombia. Ze reist graag naar landen die nog niet zo druk bezocht worden en ze hoorde dat Colombia het mooiste land van Zuid-Amerika zou zijn. “Een collega vertelde dat de mensen er supervriendelijk zijn en dat het land enorm veel te bieden heeft”, zegt ze. “Dat wilde ik zelf beleven. Ik wilde mijn Colombia vakantie eerst met een groepsreis doen, omdat ik twijfelde over de veiligheid. Die reizen gingen steeds niet door en toen dacht ik: ik ga met Better Places, gewoon alleen. Ik ben al vier keer met Better Places op reis geweest en dat beviel me steeds erg goed. Samen met de lokale reisspecialist in Colombia, heb ik mijn reis samengesteld. Dat is perfect bevallen en ik heb me nooit onveilig gevoeld in Colombia. Je kunt daar prima zelfstandig rondreizen.”

Colombia vakantie: heel afwisselend

Christine koos voor een gevarieerde vakantie door Colombia van vier weken. De reis bracht haar in bruisende steden als Bogotá, Cartagena en Medellín, maar ook aan witte stranden en in rode woestijnen. “Ik kan niet zeggen wat voor mij het hoogtepunt van de reis was”, vertelt Christine. “Colombia is zo afwisselend. Je hebt er prachtige natuur, maar ook boeiende cultuur en het is compleet anders dan andere landen in Zuid-Amerika. Ik vond Bogotá geweldig en ik heb daar een leuke fietstocht gemaakt. Medellín beviel me ook prima, zeker omdat ik daar een deel van het Bloemenfestival meemaakte. Qua natuur genoot ik erg van de Tatacoa-woestijn, een prachtig gebied waar je mooie wandelingen kunt maken. Het strand van Tayrona National Park was schitterend en de archeologische opgravingen rond San Augustín vond ik ook erg boeiend.”

“Ik heb van elk moment genoten. Colombia is zo afwisselend.”

Goede lokale gidsen

Over haar lokale gidsen tijdens haar Colombia vakantie is Christine erg te spreken. In San Augustín had ze een uitstekende gids die haar veel kon vertellen over de opgravingen in het gebied. De gids in Salento, bij de beroemde Cocora Valley, was heel enthousiast, trots op zijn land en had veel kennis. “Ik vond het een ideale mix”, zegt ze. “De reis was heel goed georganiseerd, maar ik kon ook gewoon mijn eigen gang gaan. Ik had volop vrijheid om plekken zelf te ontdekken, maar deed ook af en een excursie met een goede gids, waardoor ik Colombia beter leerde kennen. Mijn chauffeurs waren ook heel prettig in de omgang. Ze waren op tijd, vriendelijk en reden voorzichtig. Echt heel fijn.”

Gastvrije mensen

Christine is zo enthousiast over Colombia, dat ze volgend jaar weer een Colombia vakantie wil maken. “Ik heb alweer een lijstje liggen van plekken die ik graag wil zien”, lacht ze. “Ik kan Colombia zeker aanraden. Vriendelijke, open en gastvrije mensen, heel gevarieerd, een mix van cultuur en natuur…Colombia heeft echt voor elk wat wils, het is een heerlijk reisland.”

Plan jouw reis naar Colombia

Ben je op zoek naar een bijzondere Colombia rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sigrid en Koen, de reisspecialisten in Colombia. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sigrid en Koen.

Meer inspiratie voor een Colombia vakantie

Wil je nog meer inspiratie opdoen over een mooie reis of zoek je meer mooie plekken en ervaringen voor in je individuele vakantie door Colombia? Lees meer op de website van colombiablog.nl. Wil je graag meer ervaringen lezen? Bekijk dan de ervaringen van reizigers die op reis gingen naar Colombia op Reisgraag of Rondreis

Colombia met kinderen

Wil je graag naar Colombia reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek.  Bekijk hier onze voorbeeldreis Colombia met kinderen.

Beste reistijd Colombia

Voor de mooiste Colombia vakantie moet je rekening houden met de beste reistijd van het land. De beste reistijd Colombia is van december tot en met februari of van juli tot en met september. Lees meer over de beste reistijd Colombia of over het weer in Colombia