Multigeneratie vakanties zijn enorm populair aan het worden. Tijdens zo’n familiereis gaan minimaal drie generaties samen op reis: opa’s en oma’s, ouders en kleinkinderen. Veel families kiezen voor een trip naar een camping of bungalowpark. Maar ook verre bestemmingen zijn ideaal voor een familiereis.

Balans tussen werk en privé

Iedereen heeft het druk en is continu op zoek naar de balans tussen werk en privé. Vakantie is hét moment om uit te rusten, nieuwe indrukken op te doen en quality time door te brengen met het gezin. Sinds een paar jaar wordt het gezin tijdens de vakantie steeds vaker uitgebreid met opa’s en oma’s, schoonfamilie, ooms en tantes en neefjes en nichtjes. Verschillende generaties gaan samen op reis, om in een ontspannen sfeer te genieten van tijd samen. Want daar ontbreekt het in het dagelijks leven regelmatig aan

ouderen op pad

Vrijheid en ruimte

Gezamenlijke vakanties kunnen erg gezellig zijn, maar is het wel belangrijk om duidelijke afspraken te maken. Zorg dat er genoeg vrijheid en ruimte is, zodat iedereen ook kan doen waar hij zelf zin in heeft. Zo kun je samen activiteiten ondernemen afwisselen met rust en privacy. Kijk ook eens of je in verschillende samenstellingen op pad kunt: een uitstapje van opa en oma met de kleinkinderen, of een etentje met z’n tweeën. Normaal gesproken kom je daar misschien niet zo snel aan toe, maar op reis is daar juist alle tijd voor.

Cocora vallei colombia

Inspiratie: verre reizen met kinderen

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Naast de tien benoemde bestemmingen zijn er nog veel meer landen waar je met kinderen naartoe kan. Zo kunnen zij kennis maken met andere culturen, bijzondere activiteiten ondernemen en een heel andere manier van leven leren kennen

Een familiereis op maat

Better Places biedt familiereizen aan naar onder andere ThailandCosta RicaIndonesiëPeru en Zuid-Afrika. Je komt rechtstreeks in contact met een van onze lokale reisspecialisten, die de bestemming door en door kennen. Samen met de lokale expert stel je je ideale vakantie samen, helemaal afgestemd op de wensen van je familie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lager reistempo en je boekt activiteiten die perfect zijn voor zowel kinderen als ouderen. Authentieke ervaringen en verantwoord reizen staan bij Better Places centraal. Zo maak je samen met je familie een unieke reis.

.