Retour Amsterdam - Jakarta: uitstoot per luchtvaartmaatschappij (kg CO2 p.p.)

Vind je vliegtickets naar Indonesië

Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Indonesië zijn er verschillende vliegroutes, die je hieronder kunt bekijken. In het algemeen kun je stellen dat Garuda Indonesia een gunstige maatschappij is om mee te vliegen. Zij hebben non-stop vluchten van Amsterdam naar Jakarta, van waar je aansluitend kan doorvliegen naar iedere andere bestemming in het land.

Wil je graag een reis maken naar een van de andere eilanden? Vraag reisexperts Emile en Nettert om advies.

Java

Bali

Lombok

Sumatra

Tot voor kort stond een aantal Indonesische luchtvaartmaatschappijen op de zwarte lijst van de EU. In juni 2020 heeft de EU een nieuwe zwarte lijst opgesteld, en daar staat geen enkele Indonesische luchtvaartmaatschappij meer op. De EU heeft dus vastgesteld dat deze maatschappijen voldoen aan de veiligheidsnormen van de EU. Dat is goed nieuws, want deze luchtvaartmaatschappijen zijn vaak de enige maatschappijen die vliegen op moeilijk bereikbare eilanden die ook niet of slecht bereikbaar zijn per boot, zoals  Sumba, Togean eilanden en andere bestemmingen op Sulawesi, Banda Neira, en verschillende bestemmingen op Kalimantan.

Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan? Neem dan contact op met Emile en Nettert, je reisexperts van Better Places in Indonesië. Zij beantwoorden je vragen over vliegtickets graag.

Tips bij het boeken van je vlucht

  • Boek zo vroeg mogelijk als je in een drukke tijd op vakantie wilt, bijvoorbeeld in de kerst- en zomervakantie.
  • Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd.
  • Het is aan te raden je vlucht bij een Europese maatschappij te boeken, zodat je beter beschermd bent in het geval van problemen of vertragingen.
  • Let bij het selecteren van vluchten niet alleen op de prijs, maar ook naar zaken als aantal overstappen, totale reisduur en voorwaarden die gehanteerd worden. Een vlucht boeken met flexibele voorwaarden is ten zeerste aan te raden.

De voordelen van een directe vlucht

Het klinkt zo aantrekkelijk: geld besparen door een vlucht met één of meerdere tussenstops te boeken. Maar geld is niet altijd het belangrijkste. Een directe vlucht boeken met een nieuwer vliegtuig kost je misschien wat meer, maar je zorgt wel voor een forse vermindering van de CO2-uitstoot van je reis. Er zijn nog meer redenen om een directe vlucht te boeken en die zetten we hier voor je op een rij.

Plan jouw reis naar Indonesië

Ben je op zoek naar een bijzondere Indonesië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Emile en Nettert, de reisexperts in Indonesië. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Emile en Nettert.

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Wij investeren voor elke reiziger een bedrag in projecten voor duurzame energie of biodiversiteit.