Niet eindeloos wachten op vliegvelden, maar je reis meteen beginnen zodra je de voordeur uitstapt? Dat kan als je met je eigen auto reist. Met de auto naar Kroatië is prima te doen. Onderweg kom je door prachtige landen en kun je meteen een extra stukje Europa meepikken. Binnen Kroatië is reizen met eigen vervoer ook ideaal. Met je eigen auto rijd je zo naar de leukste dorpjes en de mooiste natuurgebieden. 

Met de auto naar Kroatië 

 • Een auto biedt alle vrijheid om te stoppen waar je wilt
 • Je ziet meer van Kroatië én de landen die je onderweg doorkruist
 • Je reis begint al als je vertrekt
 • Je bepaalt zelf je reisroute

Plan jouw reis naar Kroatië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Kroatië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Melissa, de reisexpert in Kroatië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Melissa.

De beste reisroutes van Nederland naar Kroatië 

Ga je met de auto naar Kroatië, dan kun je je reisroute zo uitgebreid maken als je wilt. Tussen Nederland en Kroatië liggen talloze plekken die een tussenstop waard zijn. Dit zijn enkele mooie voorbeeldroutes: 

 • Wil je in Kroatië een rondreis Istrië maken? Rijd dan via Keulen en Frankfurt naar München. Dan steek je over naar Oostenrijk en breng je een bezoek aan Salzburg. Via de Sloveense hoofdstad Ljubljana (ook een stop waard) rijd je naar je eerste bestemming in Istrië. 
 • Ga je richting de Kroatische hoofdstad Zagreb? Rijd dan na Nürnberg niet naar München, maar naar Passau. Daar steek je over naar Oostenrijk en via Graz en Maribor in Slovenië rijd je Kroatië binnen. 
 • Op weg naar de zuidelijke Kroatische regio Dalmatië? Dan maakt het niet uit welke route je volgt. Stippel dan een tocht uit langs de plekken die je het liefste wilt zien. Op de terugreis kun je dan vanuit Dubrovnik (of Split) de boot naar Italië pakken, bijvoorbeeld naar de stad Bari in Puglia. Zo reis je op een andere (én hele leuke!) manier weer terug naar Nederland. 

Let op: zorg dat je voor elk land wat je bezoekt de juiste tolvignetten hebt. Op de website van de ANWB vind je per land wat je nodig hebt. 

Is met de auto naar Kroatië rijden niks voor jou? Wat dacht je van een reis met de trein naar Kroatië? Dat is niet alleen heel ontspannen, je kunt onderweg ook een paar mooie stops maken.

Autorijden in Kroatië: de feiten 

Het wegennet in Kroatië is over het algemeen van goede kwaliteit. De snelwegen zijn modern en goed onderhouden en ook de richtingen staan goed aangegeven. Onverharde wegen zijn er alleen in de meest afgelegen gebieden en op de kleinste eilanden. Kleinere wegen kunnen kwalitatief wat minder zijn, dus pas in dat geval je rijgedrag aan. Rijden in Kroatië is veilig, maar houd wel rekening met het rijgedrag van de Kroaten. Ze kunnen soms net wat fanatieker achter het stuur zitten en onverwachte inhaalmanoeuvres maken.  

Let op: alle autosnelwegen in Kroatië zijn tolwegen, behalve de snelweg bij Zagreb. Je kunt met cash of creditcard betalen. 

Met de auto naar Kroatië: verkeersregels 

Lees voor je vertrekt over de verkeersregels in Kroatië, zodat je weet waar je rekening mee moet houden. Zo mag je onder de 24 jaar helemaal niets drinken als je nog moet rijden. Rijd je met een camper van meer dan 3500 kilo, dan geldt hetzelfde. Op smalle bergwegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer en op een rotonde hebben de bestuurders die al op de rotonde zitten voorrang. Ga je inhalen? Blijf dan steeds richting aangeven tot je inhaalactie is afgerond. 

Heb je interesse om lekker lang op reis te gaan? Lees meer over de voordelen van slow travel.

Wat moet je meenemen in de auto? 

Zorg dat je auto van tevoren goed gecheckt is op algemene zaken als het oliepeil en wielprofiel. Je bent in Kroatië verplicht om deze spullen in de auto te hebben liggen: 

 • Een gevarendriehoek 
 • Een veiligheidsvest
 • Verbanddoos
 • Reservelampen
 • Reservewiel 
 • Een brandblusser meenemen wordt aangeraden

Tanken in Kroatië 

Tanken is in Kroatië geen probleem. Langs de snelwegen en hoofdwegen liggen voldoende benzinestations. Je kunt meestal met pinpas of creditcard betalen, maar in kleinere plaatsen is het ook handig om wat cash bij je te hebben. Tanken is relatief goedkoop in Kroatië. 

Benieuwd welke excursies je kan doen tijdens je autoreis in Kroatië? Lees meer op onze blog.

Naar Kroatië met elektrische of hybride auto 

Heb je een elektrische of hybride auto? Dan kun je ook prima naar Kroatië rijden. In Kroatië zelf moet je je reis wel goed plannen, want de dekking van laadpunten is niet optimaal. Kroatië heeft ruim zeshonderd laadpunten. Wil je weten waar je auto op kunt laden? Download dan de app Chargemap, voor IOS en Android.

Wil je weten bij welke hotels in je je auto kunt opladen? Kijk dan op www.hotelsmetlaadpaal.nl en kies het land van bestemming. Onze lokale reisspecialist in Kroatië geeft je graag advies over het reizen met een elektrische auto in Kroatië.

Bepaal zelf je route

Kroatië is een heerlijk land om met de auto te verkennen. In het land is enorm veel te zien en onderweg kun je dan ook de leukste stops maken. Ook op plekken waar je met het openbaar vervoer niet kunt komen. Wil je Kroatië met eigen auto of huurauto leren kennen? Onze lokale reisexpert stelt graag je ideale rondreis voor je samen. Neem contact met haar op voor een vrijblijvend voorstel op maat. 

Veelgestelde vragen met de auto naar Kroatië 

Hoe lang duurt de autoreis van Nederland naar Kroatië?

Kun je met een elektrische auto naar Kroatië rijden?

Wat is de beste reistijd voor een autoreis naar Kroatië?