De beste reistijd voor Kroatië wordt bepaald door het klimaat en de drukte. In Kroatië heerst er aan de kust een ander klimaat dan in het binnenland. De kust is in de zomermaanden erg druk.

Voor de kust geldt dat voor-en najaar het aangenaamst zijn. Wil je wandelen in de bergen, dan is de zomer het beste seizoen. In de zomer is het echter erg druk aan de kust. De vroege zomer en de vroege herfst zijn dus het beste als je zowel de kust als de bergen wilt bezoeken.

Kroatië Klimaat

beste-reistijd-kroatie

Kroatië heeft twee klimaten. Aan de kust heerst een Middellandse Zeeklimaat met milde, natte winters en droge warme zomers en in het binnenland vind je een continentaal klimaat met hete zomers en koude winters. In voor –en najaar is het weer heel erg aangenaam, maar kan het in de bergen nog koud zijn.

Drukte in Kroatië

beste-reistijd-kroatie

Bij Better Places willen we mensen stimuleren om niet allemaal tegelijk in het hoogseizoen om vakantie te gaan. Kroatië wordt in de zomermaanden overspoeld door toeristen. Vooral de kust en Dubrovnik zijn populaire trekpleisters, maar ook de Nationale Parken in het binnenland kunnen dan erg druk zijn. Reis je in het voor- of naseizoen dan is het niet alleen overal veel rustiger, maar zullen de prijzen ook een stuk lager liggen. Daarom vinden wij dat de beste reistijd voor Kroatië net buiten het hoogseizoen ligt.

Plan jouw reis naar Kroatië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Kroatië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Ruud, de reisexpert in Kroatië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Ruud.

Kroatië met kinderen

Wil je graag naar Kroatië reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Kroatië met kinderen.

Kroatië reiservaringen

Bekijk reiservaringen van reizigers die met Better Places op reis gingen naar Kroatië op Reisgraag of Rondreis.

Lees ook deze blogs