Kroatië is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein naartoe te gaan, maar het is gelukkig een stuk minder ver dan je wellicht denkt. En het is ook nog eens een ontzettend mooie reis. Na zo'n 20 uur reizen sta je midden in de Kroatische hoofdstad, Zagreb. Hier lees je onze tips voor een onvergetelijke reis met de trein naar Kroatië.

Beste treinroute naar Zagreb, Kroatië

Terugreis

Zagreb - vertrek - 19:38
Stuttgart - aankomst - 08:37 (+1)
Nachttrein

Stuttgart - vertrek - 09:51
Keulen - aankomst - 12:05

Keulen - vertrek - 12:41
Ljubljana - aankomst - 15:29

Je boekt een retourticket voor deze treinreis vanaf €310,- per persoon inclusief zitplaats reserveringen en een ligplaats in gedeelde coupé in couchetterijtuig.

Boek deze treinreis via The Train Traveller

Zo boek je je treinrondreis naar Kroatië

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Kroatië. Laat Melissa, de reisexpert van Kroatië, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen.

Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. 

 Reizen met de trein is comfortabel, maar ook echt een avontuur. Tijdens een treinreis heb je kans op vertraging of uitval van treinen. Geen zorgen, je kunt vaak gewoon de volgende trein nemen. Zorg er dus wel voor dat je geen haast hebt en flexibel bent. Dan word je treinreis nóg leuker!

Waarom met de trein naar Kroatië

  • Prachtige routes door de Alpen
  • Maak mooie stops onderweg
  • Ontspannen reizen
  • Duurzaam alternatief voor het vliegtuig
  • Besteed je tijd goed en pak de nachttrein

De snelste route met de trein naar Kroatië

Als je via de snelste route met de trein naar Kroatië reist hoef je maar twee keer over te stappen. ’s Ochtends stap je in Amsterdam, Arnhem en Utrecht in de trein naar Keulen. Hier kom je om 13.15 aan waarna je overstapt op de trein naar Stuttgart. In Stuttgart heb je de tijd om rustig ergens een hapje te eten en wat rond te kijken. Rond 20.30 uur vertrekt de nachttrein. Je kruipt lekker onder de dekens en arriveert de volgende ochtend rond 10.40 uur uitgerust in Zagreb. In totaal duurt je reis zo’n 20 uur. 

Trein naar Kroatië – onderweg

  • Elzas en de Alpen: de Elzas en de Alpen van Zwitserland en Oostenrijk zijn gewoon té mooi. Pak de bergtreintjes en waan je in Rail Away.
  • Slovenië en Kroatië: de Alpen houden niet op in Oostenrijk. In Slovenië gaat de natuurpracht onverminderd verder. In Kroatië is het de kust die zo onweerstaanbaar is.
  • Dwars over de Balkan: als je dwars door de Balkan over de vlaktes boemelt en het lome platteland gadeslaat, krijg je een echt reisgevoel. Het liefst zou je doorgaan tot in Istanboel

Let op: Tussen Boedapest en Belgrado zijn er werkzaamheden die volgens de verwachtingen t/m 2023 duren. Daardoor is de laatste route omslachtig en lang geworden. Om die reden gaan we hier alleen verder in op de zuidelijke Simplon-Orient Express.

 De snelste route naar Kroatië leg je deels af per nachttrein. Kroatië is niet de enige bestemming waar je met de nachttrein heen kun reizen. Lees hier meer over met de nachttrein door Europa reizen. 

Tussenstops in Duitsland

Het leuke aan een treinreis naar Kroatië is dat je onderweg mooie tussenstops kunt maken. Zo kun je ervoor kiezen om een paar nachtjes in Keulen te verblijven in plaats van meteen door te reizen. Bewonder de beroemde Keulse Dom, slenter door het oude gedeelte van de stad en haal een lekkere pretzel in een lokale bakkerij. Een minder bekende, maar zeker niet minder mooie, stad om een tussenstop te maken is Stuttgart. Hier kun je op pad om de stad te verkennen of ongeveer 40 kilometer doorreizen naar het Zwarte Woud. In dit bosgebied kun je prachtige wandel- en fietstochten maken.

Reizen met de nachttrein

Het grote voordeel van reizen met de nachttrein is dat je geen vakantiedagen hoeft in te leveren voor de reis naar Kroatië. Je stapt 's avonds in, maakt het jezelf gemakkelijk, kruipt na een paar uurtjes onder de wol en wordt de volgende ochtend honderden kilometers verderop wakker. Daar hoef je helemaal niks voor te doen. Alleen lekker te slapen. 

Als je op zoek bent naar een duurzaam avontuur, dan is reizen met de trein het antwoord. Lees over alle voordelen van reizen met de trein op onze blog.

Een duurzame reis naar Kroatië

Alleen al vanwege de spectaculaire route, zou je de trein naar Kroatië moeten pakken. Maar er is nóg een goede reden om het spoor te verkiezen boven het vliegtuig. Reizen met de trein is aanzienlijk beter voor het milieu. In de infopraphic zie je dat je met het vliegtuig van Amsterdam naar Split al snel 184kg CO2 per persoon meer uitstoot dan wanneer je kiest voor de trein. Als je bedenkt dat we per persoon niet meer dan 1500kg per jaar moeten uitstoten om onder de 1,5 graden opwarming te blijven, dan heb je met een enkeltje Kroatië al ruim eentiende van je persoonlijke CO2-budget verbruikt. Dan blijft er weinig over om te rest van het jaar je huis van stoken, te eten, drinken, naar je werk te rijden en terug, af en toe een weekendje weg. En dan hebben we de andere schadelijke broeikasgassen nog niet eens meegeteld in je persoonlijke budget.

Plan jouw reis naar Kroatië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Kroatië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Melissa, de reisexpert in Kroatië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Melissa.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Een retourticket naar Kroatië koop je vanaf €310,- per persoon. Wil je met de trein naar de Kroatië, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.

Veelgestelde vragen met de trein naar Kroatië

Hoeveel klimaatvriendelijker is een treinreis dan een vlucht?

Kun je binnen Kroatië goed met de trein reizen?