Tips bij het boeken van je vlucht

 • Boek zo vroeg mogelijk als je in een drukke tijd op vakantie wilt, bijvoorbeeld in de kerst- en zomervakantie.
 • Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd.
 • Let bij het selecteren van vluchten niet alleen op de prijs, maar ook naar zaken als aantal overstappen, totale reisduur en voorwaarden die gehanteerd worden. Een vlucht boeken met flexibele voorwaarden is in tijden van COVID-19 ten zeerste aan te raden.

Vind je vlucht naar Kroatië

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Kroatië vlieg je, afhankelijk van welke reis je door Kroatië gaat maken, naar Zagreb, ZadarSplitPula of Dubrovnik.
 • Transavia vliegt vanaf Rotterdam rechtstreeks naar Pula, Zadar, Split en Dubrovnik. Easyjet vliegt in de zomermaanden vanaf Schiphol rechtstreeks naar deze bestemmingen.
 • Ryanair vliegt rechtstreeks van Eindhoven op Zadar.
 • Vanaf Brussel vliegen o.a. Brussels Airlines en Croatia Airlines rechtstreeks op Zagreb.
 • Ook TUI fly heeft redelijk veel verbindingen Kroatië. Zo vliegen ze vanuit Eindhoven en Brussel naar Dubrovnik en vanuit Brussel en Antwerpen naar Split en Brac.
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn onder meer Austrian (via Wenen) en Lufthansa (via Frankfurt) naar Zagreb en Dubrovnik.
 • Er rijdt een rechtstreekse trein tussen Brussel, Brussel Airport en Antwerpen en Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Let er bij prijsvechters op dat voor extra handbagage, ruimbagage, maaltijden, omboeken etc. extra en soms hoge tarieven worden berekend.
 • Kroatië is vanuit Nederland ook per trein te bereiken. Maak hier dan een mooie roadtrip door Europa van en laat deze reis deel uitmaken van je vakantie. Kijk hier voor meer informatie over een treinreis naar Kroatië.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van de vlucht op het reisplan? Neem dan contact op met de reisexpert van Better Places in Kroatië.

De voordelen van een directe vlucht

Het klinkt zo aantrekkelijk: geld besparen door een vlucht met één of meerdere tussenstops te boeken. Maar geld is niet altijd het belangrijkste. Een directe vlucht boeken met een nieuwer vliegtuig kost je misschien wat meer, maar je zorgt wel voor een forse vermindering van de CO2-uitstoot van je reis. Er zijn nog meer redenen om een directe vlucht te boeken en die zetten we hier voor je op een rij.

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Omdat we willen bijdragen aan een leefbare planeet, investeren we voor elke reiziger een bedrag in projecten voor duurzame energie of biodiversiteit.

Boek je vlucht via FlyGRN

Wij raden aan om via FlyGRN de vluchten voor je reis te boeken. FlyGRN laat de CO2 uitstoot van je vlucht zien en compenseert deze gratis! Wanneer je een vlucht zoekt voor een korte afstand, laat FlyGRN automatisch de alternatieve route per trein zien.
Lees het interview met Jelle Bekirovic, de oprichter van FlyGRN.

Boek je vlucht via FlyGRN

 Met de trein naar Kroatië

Kroatië is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Kroatië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken. Wij raden je dan ook aan om je treinreis onderdeel te laten zijn van je reis.

Je reisexpert helpt je graag

Neem contact op met Ruud voor meer informatie over de beste verbindingen en luchtvaartmaatschappijen naar Kroatië. Wij adviseren om je ticket pas te boeken nadat het landarrangement bevestigd is. 

Plan jouw reis naar Kroatië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Kroatië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Ruud, de reisexpert in Kroatië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Ruud.