“Met de trein naar Spanje?” Toen Nynke, productmanager van Better Places, voor een congres naar Noordwest-Spanje afreisde per trein, kreeg ze heel wat verbaasde reacties. Want daar doe je toch zeker drie dagen over? Niet dus! Nynke reisde in één dag ontspannen naar Spanje met de trein en deelt haar ervaring van de reis tussen Rotterdam en San Sebastian.

Even lunchen in Parijs

"Ik heb mijn ticket van Rotterdam naar San Sebastian in Noord-Spanje eenvoudig geboekt met NS International. Het is zo'n tien uur reizen, met een overstap in Parijs. Daar had ik twee uur de tijd voor, dus ik heb onderweg lekker geluncht in één van de mooiste steden van Europa." Vanaf het Zuid-Franse Hendaye is het een korte metrorit de grens over, waarna het laatste stukje naar San Sebastian weer per trein is. Deze overstappen zijn allemaal goed op elkaar afgestemd. "Om half zes was ik al op mijn bestemming. Het is toch bijzonder om 's ochtend thuis te ontbijten en in Spanje te dineren. Voor het congres reisde ik per bus door naar Bilbao. En op de terugweg plakte ik er nog een stedentrip aan vast. Dat is zo leuk aan reizen met de trein: je kunt onderweg op de mooiste plekken uitstappen.”

Je reist niet alleen gemakkelijk naar Spanje met de trein, maar ook in het land zelf kun je je per trein goed verplaatsen. Onze reisspecialisten stippelen unieke treinreizen door Spanje voor je uit. Zoals de treinreis door Noordwest-Spanje en de treinreis door Midden-Spanje.

Onderweg naar Spanje met de trein

Voor Nynke was de reis ook nog gewoon een werkdag, met de laptop erbij en goede wifi aan boord. Maar als je lekker op vakantie bent dan vermaak je je natuurlijk prima met een goed boek, een spelletje of interessante podcast. En niet te vergeten; de prachtige uitzichten! "Tussen de mailtjes door kon ik volop genieten. Na Bordeaux rijd je door prachtige wijnvelden. En af en toe kan je even de benen strekken en een kopje koffie drinken in de treinbar."

Meer ontspannen dan vliegen

Haar belangrijkste reden om met de trein naar Spanje te reizen? “Ik vind het belangrijk om minder te vliegen. Voor het klimaat. Als ik ergens naartoe ga, vraag ik me altijd af of ik met de trein in één dag in het land kan zijn. Als het antwoord 'ja' is, dan ga ik echt niet vliegen. Natuurlijk is vliegen wel sneller. Maar of het meer ontspannen is? Wat mij betreft niet. Ik slenter liever door Parijs om twee uurtjes overstap te overbruggen, dan dat ik uren op een vliegveld moet rondhangen.”

Met de trein naar Spanje is niet alleen leuk en ontspannen. Het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu dan vliegen. Hier lees je over alle voordelen van reizen met de trein.

Ideale treinreis voor beginners

Wat Nynke betreft is Rotterdam-San Sebastian de ideale treinreis voor beginners. “Met maar één overstap kan het haast niet fout gaan. En heb je toch je overstap gemist? Dan pak je gewoon de volgende trein. Ideaal. Nog een voordeel aan treinreizen: geen rijen voor het inchecken of wachten op je bagage. En zodra je met de trein het station binnenrijdt ben je al gelijk midden in de stad."`

Boek jouw treinreis naar Spanje

Of je nu net als Nynke naar Noordwest-Spanje gaat of je rondreis begint in steden als Barcelona of Madrid; door met de trein te gaan maak je de reis naar je bestemming al onderdeel van je vakantie. En internationaal treinreizen hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn. Wil je ook onbezorgd op de trein stappen? Voor onze reizen per trein werken wij samen met de experts van The Train Traveller. Zij kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor je treintickets te vinden, inclusief eventuele overnachtingen of tussenstops onderweg. Zo hoef je zelf niet te puzzelen. Bekijk alle treintickets naar Spanje en lees onze tips voor het boeken van treinreizen.

Plan jouw reis naar Spanje

Ben je op zoek naar een bijzondere Spanje rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Rob, Alba, Richard of Debora, de reisexperts in Spanje. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Rob, Alba, Richard of Debora.