Route 3-weekse familiereis Nepal

Dag 1-2: Kathmandu

Je familiereis Nepal gaat van start! Onze medewerker verwelkomt jullie op de luchthaven van Kathmandu en begeleidt jullie naar je hotel. Daar krijg je een korte briefing over je reis en maak je kennis met Maaike of Chuda. Afhankelijk van je aankomsttijd, heb je vandaag al tijd om de omgeving van je guesthouse te verkennen. Wandel door de kleine straatjes van het oude stadsdeel van Kathmandu en laat je verrassen door de geuren en kleuren van de vele marktkramers.

Kathmandu is een bruisende stad, waar je om elke hoek een tempel of altaartje vindt. Vandaag kun je de vele culturele sites van de stad verkennen. Klim onder het toeziend oog van een kolonie apen de trappen op naar het boeddhistisch complex van Swayambunath, bezoek het hindoe-tempelcomplex van Pashupatinath waar je kennis maakt met de heilige saddhu’s, en wandel rond de immense boeddhistische stoepa van Boudhanath.

In Kathmandu kun je een leuke streetfoodtour maken. Samen met een lokale gids ga je op pad door een wir war van straatjes. Je proeft allerlei kleine gerechten in verborgen restaurants en drinkt Nepali tea in een van de oudste cafés van de stad.

 

Dag 3: Pathleket

Je wordt per privé wagen met chauffeur in ongeveer 1,5 uur naar Patlekhet gebracht vandaag. Onderweg heb je tijd om een stop te maken in Sanga. Hier staat het hoogste Shiva-beeld van Nepal. Het kostte een team van 100 personen zeven jaar om de bouw van Kailashnath Mahadev, zoals het standbeeld is genoemd, te voltooien. Vervolgens kom je aan in het dorp Patlekhet, waar het beste van zowel traditionele landelijke als moderne landbouw getoond wordt. Het dorpje heeft nog steeds zijn traditionele, landelijke karakter. Je proeft hier zelf verbouwd biologisch fruit, groenten en lokale gerechten, en je ziet hoe de dorpelingen hun dagelijkse landbouwactiviteiten uitvoeren. Dit is zeker voor kinderen en tieners een heel fijne omgeving: ze kunnen niet alleen het proces van het melken van een koe zien, ook de imkers van het dorp tonen graag hoe honing gemaakt wordt. Daarnaast wandel je ook door het dorp, waar er een gemeenschapscentrum is waar vrouwen getraind worden in handwerk.

 

Dag 4: Namobuddha

In 45 minuten wordt je naar Namobuddha gebracht. Je hebt hier een dag om vrij te besteden. Namobuddha is een mooi en rustig dorp. Maak een korte wandeling naar de beroemde Namo Buddha stupa in het dorp. Het is slechts klein, maar het is uiterst belangrijk voor Tibetaanse boeddhisten, want het herdenkt Siddhartha Gautam's daad waarbij hij zijn lichaam aanbood aan een hongerige tijgerin en bijgedragen heeft aan zijn verlichting. Een korte wandeling boven de stupa is het nieuw gebouwde Tibetaans boeddhistisch klooster op de heuveltop. Het klooster is prachtig gelegen, omgeven door de natuur. Hier kun je monniken ontmoeten, met hen praten en aanwezig zijn bij hun gebedsrituelen.

 

Dag 5: Balthali

Vandaag wandel je met een gids over het platteland en de heuvels naar Balthali. De wandeling duurt 4 tot 5 uur. Het pad leidt je door terrasvormige velden en
boomgaarden vol sinaasappels. Je wandelt door het platteland en maakt kennis met de lokale bevolking en hun levensstijl. Balthali is een verborgen juweeltje in de Kathmandu-vallei, gelegen ten zuidoosten van Kathmandu. Het dorp wordt omgeven door weelderige groene terrasvelden, sinaasappelplantages en dennenbossen. Kleine dorpjes met mooie aarden huizen liggen verspreid in het landschap en je ontmoet de Tamang bevolking, die bezig is met hun dagelijkse bezigheden. In Balthali kun je rondwandelen in het dorpje, waar je ongetwijfeld lokale kinderen ontmoet, die spelen op de straat. Klim de trappen op naar de tempel van het dorp, vanwaar je een mooi uitzicht hebt.

 

Dag 6: Panauti

Samen met de gids wandel je vandaag door de dorpjes naar het Newari dorp Panauti. Het eerste deel van de wandeling volg je een pad door het groen, vervolgens wandel je over een vlakke weg tussen de velden. Panauti is een typisch Newari dorp, bekend voor de Newari cultuur en tradities. De Newars worden beschouwd als de oorspronkelijke inwoners van de Kathmandu vallei. Newars hebben hun eeuwenoude tradities en praktijken voortgezet en zijn er trots op dat zij de ware hoeders zijn van de religie, cultuur en beschaving van Nepal. Daarnaast is Panauti ook één van de oudste steden van Nepal, met veel tempels die nog steeds aanwezig zijn en dateren uit de 15e eeuw of eerder. De Indreshwar tempel is een van de grootste en hoogste tempels in pagodestijl in Nepal. Hij werd oorspronkelijk in 1294 boven een lingam gebouwd en is daarmee de oudste nog bestaande tempel van Nepal. Je krijgt vandaag de kans om kennis te maken met het dagelijkse leven van een Nepalees gezin. Je verblijft bij een familie die deel uitmaakt van het Community Homestay Programma in Panauti. Dit is een sociaal programma dat gerund wordt door vrouwen en hen op deze manier een eigen inkomen verschaft.

 

Dag 7: Bhaktapur

Vandaag rijd je in ongeveer 45 minuten naar Bhaktapur, de derde Koningsstad, waar je de rest van de dag doorbrengt in de gezellige straatjes. Deze stad is de best bewaarde middeleeuwse stad van Nepal en is een beschermd Unesco-monument. Grotendeels verkeersvrij vormt het oude hart van de stad een plaats waar het aangenaam kuieren is tussen de verschillende tempels en marktjes. Bhaktapur is ook de stad van de pottenbakkers. Dit eeuwenoude ambacht wordt op verschillende pleintjes in de stad beoefend: de duizenden potten die liggen te drogen, zijn een fotogeniek gezicht. Je kan hier een workshop pottenbakken volgen en zo je eigen souvenir maken om mee te nemen naar huis.

 

Dag 8-9: Trisuli rivier (Ghyalchowk)

Je wordt in ongeveer 3,5 uur naar Ghyalchowk gebracht, naast de Trisuli rivier. Je verblijft in het Himalika Camp. Dit is de ideale familievriendelijke groene omgeving op de oevers van de Trisuli rivier. Hier kun je met je familie genieten van wat family time dicht bij moeder natuur en al het leuks dat deze te bieden heeft. Het is een paradijs voor kinderen: een duikje in het zwembad, op ontdekking in de organische tuin, ravotten op de speeltuin, zandkastelen maken op het zandstrand, of deelnemen aan een workshop. De volgende dag heb je vrij te besteden. Er is een geweldige plek voor canyoning of abseilen op slechts 10 minuten lopen van Himalika Camp en een wandeling van 30 minuten naar het startpunt van het abseilen. Deze canyon is gewoonweg geweldig in het herfstseizoen! Leuke wandelingen, avontuurlijke afdalingen, prachtige watervallen en geweldige poelen op de bodem. De rivier is wat rustiger ter hoogte van Himalika Camp, waardoor het ook een perfecte plaats is om te leren kayaken. Op slechts 15 minuten wandelen van Himalika ligt een waterglijbaan. Geniet van een korte natuurwandeling en de waterglijbaan. Of zwem gewoon in helder natuurlijk water en probeer wat vissen te spotten. 

 

Dag 10: Pokhara

Je verlaat de Trisuli rivier en rijdt naar Pokhara, waar je in de namiddag na een rit van 3,5 tot 4 uur aankomt. Pokhara ligt aan het mooie Phewa meer aan de voet van de Annapurna keten. Het is heerlijk wandelen langs het meer. Je maakt hier een mooie wandeling langs het meer, waar je de lokale bevolking aan het werk ziet. Aan de oevers van het meer kun je een kayak of SUP huren, mocht je een tocht op het meer willen maken. Of huur een fiets en fiets een stukje langs het meer. In Khapaudi, bij de landingszone van de paragliders, is er een fijn restaurant, Swings by Karma, waar je naar hartenlust kan schommelen in verschillende 'swings'. 's Avonds volg je aan de oevers van het meer, ter hoogte van de tempel, een Aarti ceremonie. Deze Aarti of ceremonie van het licht is een van de belangrijkste Hindoeïstische religieuze rituelen van aanbidding en wordt uitgevoerd door Hindoe priesters in of nabij een tempel. Ook heb je alle gelegenheid om de laatste inkopen te doen voor de trek van morgen in een van de vele trekkingswinkels en supermarktjes.

 

Dag 11: Trektocht naar Bumdi

De trek begint met een rustige tocht per kano over het Phewa Meer. Samen met je gids en drager steek je het meer over en start je je vierdaagse trekking in de Annapurna regio. Een klimmend pad door het bos pad leidt je naar de World Peace Pagoda, waar je bij mooi weer een prachtig uitzicht hebt over de Annapurna, het Phewa meer en Pokhara. Over kleine paden wandel je verder door het bos, voordat je weer omhoog klimt en je rond de heuvel wandelt naar het dorp Lukum Swara. Daarna maak je nog een laatste klim naar het dorp Bumdi, waar je vandaag overnacht in een teahouse. De bevolking bestaat hier uit een mix van Gurung en Brahmanen. Je wandelt vandaag ongeveer 4 uur.

Haal het beste uit je trektocht met deze trekking tips.

 

Dag 12: Trektocht naar Panchase

Na een korte klim gaat het pad verder door een prachtig bos waar je regelmatig een glimp van de bergen tussen de bomen opvangt. Vandaag is een perfecte dag voor natuurliefhebbers. Het pad leidt je tussen verschillende bomen en planten en je hoort veel verschillende vogels. In Thulunchour verlaat je even kort het bos en heb je prachtig panoramisch zicht op de bergen: bij mooi weer zie je de Annapurnas, de Lamjung, de Gangapurna en de Machhapuchhare (Fishtail) alsook in de verte de besneeuwde toppen van de Dhaulagiri, de Annapurna I en de Manaslu. Verderop wandel je opnieuw op een onverhard pad het bos in en ga je zachtjes omhoog naar Panchase Bhanjyang. Net als gisteren, is ook dit dorp bewoond door Gurungs en Brahmanen. Vandaag duurt je wandeltocht tussen 5 en 6 uur.

Reisspecialist Maaike, die al jaren in Nepal woont, helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Nepal familiereis, ze is ook je steun en toeverlaat tijdens je rondreis.

 

Dag 13: Trektocht naar Bhadaure

Vandaag klim je de stenen trap op naar de Panchase-piek op iets minder dan 2.500 meter, het hoogste punt van je trektocht. Vanaf hier word je opnieuw beloond met een prachtig uitzicht over de bergen. Je kan ook vroeg opstaan en naar dit punt wandelen en er van de zonsopgang genieten. Nadat je bent uitgerust en van de omgeving hebt genoten, daal je langs de andere kant van de heuvel af naar Alldanda. Het is een rustige wandeldag, met regelmatig uitzicht op de bergen en de dorpen beneden. Je logeert in Bhadaure, waar er Gurung, Kami en Brahman samen leven. Je wandelt vandaag zo'n 3 uur.

 

Dag 14: Trektocht naar Naudanda 

Na een mooi traject aan de voet van de Annapurna is het vandaag je laatste dag tijdens deze trektocht. Je volgt een jeeptrail die je door enkele dorpen brengt en wandelt naar Naudanda, het eindpunt van je trekking. Je wandelt ongeveer 2 uur. In Naudanda wacht je chauffeur je op en brengt je terug richting Pokhara. De rest van de dag kun je vrij besteden om de stad te verkennen.

Benieuwd waar je overnacht tijdens je Nepal rondreis? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Bekijk voorbeelden van de mooiste hotels die we in Nepal gebruiken.

 

Dag 15: Pokhara

Ook vandaag heb je een vrije dag in Pokhara. Er zijn volop mogelijkheden om de dag te besteden. Zo kun je en mountainbike huren en langs het Phewa meer fietsen. Of breng een bezoek aan de prachtige Devis Falls. Het is spectaculair om te zien hoe het water van de rivier in de enorme grot verdwijnt. In de buurt van Pokhara zijn verschillende Tibetaanse vestigingen. Dit zijn vluchtelingenkampen die door de jaren heen uitgegroeid zijn tot echte dorpen waar Tibetanen wonen. Als je wil kun je hier ook momo's leren maken. Dit zijn typische dumplings die in Nepal een belangrijk onderdeel van de maaltijden zijn. Of bezoek een van de musea van Pokhara: in het International Mountain museum kan je alles leren over de verschillende bergenketens, hun fauna en flora en vooral ook over de ethische bergvolkeren, waar je in het Ghorka Memorial Museum dan weer alles kan leren over de wereldberoemde Nepalese Ghorka soldaten.

Leer momo’s maken van een Tibetaanse dame in Tashling Tibetan village vlakbij Pokhara.

 

Dag 16-18: Chitwan Nationaal Park

Vandaag ga je naar Sauraha, een rit van 4 tot 5 uur. Maak een mooie wandeling langs de rivier. Je ziet niet alleen dieren baden in de rivier, maar maakt ook kennis met het dagelijkse leven in de Tharu dorpen. De lodge waar je verblijft, heeft eigen rescue olifanten, die ketting vrij over het domein rondlopen. De volgende dag ga je met een gids het Chitwan National park in! In een traditionele boot, gemaakt van een uitgeholde boomstam ga je de rivier op. Langs de oever zie je onder andere krokodillen, vogels en mogelijk ook een olifant. In het park maak je een junglewandeling. Dit is een zeer goede manier om het wildleven in de jungle van Chitwan te spotten. Een ervaren natuurgids neemt je mee en volgt de sporen van de wilde dieren. De gids weet de dieren op deze manier goed te traceren. De dag erna staat een Sunrise Elephant Bush walk op de planning. Dit is een ethische activiteit met olifanten die plaats vindt in het grote grasland achter de lodge. Je gaat weer met een natuurgids op pad. De olifanten grazen en spelen in het grasland terwijl de gids je meer vertelt over de natuurlijke manier van leven van olifanten.

Voor je verblijf in Chitwan raden wij Sapana Village Lodge aan. Een heerlijke plek aan de rivier, met oog voor de natuur en de lokale bevolking.

 

Dag 19: Patan

Vanuit Chitwan rijd je vandaag in 5 uur naar Patan. Deze stad is vooral bekend om zijn goud- en metaalsmeden. Het interessante oude stadsgedeelte heeft de vorm van een rechthoek omzoomd door vier boeddhistische stoepa’s. Op het Koningsplein zie je opnieuw schitterende voorbeelden van middeleeuwse Nepalese architectuur.

In Nepal kun je heerlijk vegetarisch eten. Zo vind je er dal bath, het nationale gerecht van Nepal: linzen (dal), rijst (bath) en een groentecurry. Ook vegetarische momo’s zijn populair.

 

Dag 20: Vertrek uit Nepal

Helaas is het vandaag de laatste dag van jullie familiereis Nepal. Mochten jullie pas 's avonds vliegen, dan kan je je bagage opslaan aan de receptie van je guesthouse en de stad nog wat verder verkennen. Er zijn heel wat kleine winkels waar je mooie handgemaakte goederen vindt, perfect als souvenirs. Je wordt tijdig naar de luchthaven gebracht voor je vertrekvlucht.

Het beste vlieg je voor deze reis vanaf Amsterdam met Turkish Airlines naar Kathmandu met een overstap in Istanbul. Zo heb je de snelste route en de minste CO2 uitstoot. Vanaf Brussel vlieg je het beste met Qatar naar Kathmandu met een overstap in Doha. Lees meer over de vluchten naar Nepal.

Ontvang een voorstel op maat

Geef je wensen door en ontvang een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Nepal

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Nepal boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Maaike geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Nepal reis.

Ik ben benieuwd

Retour Amsterdam - Kathmandu: uitstoot per luchtvaartmaatschappij (kg CO2 p.p.)

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Nepal maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Nepal

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Nepal. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Nepal 

beste reistijd Nepal rondreis

Beste reistijd Nepal trekkings

beste reistijd Nepal trekking

 

Beste reistijd Nepal

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.