Route Portugal vakantie

 

Dag 1-3: Porto

Je Noord-Portugal vakantie begint in de mooie stad Porto, gelegen aan de Douro rivier. Neem de tijd om het historische centrum te ontdekken of breng een bezoek aan de verschillende mooie wijken en de hoogtepunten van de stad. Daarnaast is een port-proeverij niet te missen als je hier bent! Vanuit Porto neem je de trein naar de Douro vallei, een van de oudste wijnregio’s van de wereld. Terwijl je door de wijngaarden loopt, geniet je van een prachtig uitzicht over de bergen.

Benieuwd wanneer de beste periode is om Portugal te bezoeken? Lees dan ook de beste reistijd voor Portugal.

 

Dag 4-7: Ponte de Barca

Je brengt een bezoek aan twee onmisbare steden. Je begint in Guimarães, waar je een middeleeuws kasteel kunt bezoeken. Hier dwaal je door smalle straatjes en kom je langs eeuwenoude pleintjes. In de middag ga je verder naar Braga, een 2000-jaar oude stad. Het oude centrum van deze stad is gevuld met levendige cafés, boetiekjes en de beste restaurants. Vervolgens ga je verder noordwaarts naar Ponte da Barca. Hier bevindt zich het Nationaal Park Peneda-Gerês. De heldere rivieren en meren maken dit een ideale locatie voor een canyoning-excursie of een e-biketocht. Ook maak je onder begeleiding van een lokale gids een prachtige wandeling maken door het park, waarbij je langs granieten bergen, eiken bossen en prachtige landschappen komt.

Nationaal Park Peneda-Gerês is het thuis van verschillende soorten wilde dieren. Het meest bijzondere dier dat je hier kunt vinden is de Iberische wolf. Deze wolf is alleen te vinden in Spanje en Portugal. Je mag de kans om deze bijzondere wolf te spotten dus niet missen.

 

Dag 8 en 9: Valenca

De reis vervolgt zich richting Macão, gelegen in de regio Vinho Verde. Hier zal je een van de beste wijnproducenten van de regio gaan bezoeken. Natuurlijk krijg je de mogelijkheid om de traditionele Alvarinho wijn te proberen, net als vele andere biologische wijnen. Vanuit hier kun je, tijdens een wandeling over de Camino de Santiago, de Spaanse grens oversteken naar de regio Galicië.

Als je de wijngaarden van de Portugal echt wilt verkennen dan zal je misschien wel interesse hebben in de Vinho Verde-wijntour. Lees hier meer over deze en andere leuke excursies in Portugal

 

Dag 10 en 11: Vila Praia de Ancora

Terwijl je langs de Minho rivier fietst, kun je de omgeving van Vila Praia de Ancora verkennen. Je komt langs middeleeuwse dorpjes zoals Cerveira en Caminha. Ook heb je hier een vrije dag naar eigen invulling. Zo heb je hier de mogelijkheid om een surfles te doen. Je verblijft in een mooie accommodatie gelegen aan de kust.

De vrije dag is het perfecte moment om de lokale manier van leven de leren kennen en je onder de locals te mengen.

 

Dag 12-14: Viana do Castelo

Je wandelt vanuit Ancora naar Viana do Castelo. Onderweg kom je langs de mooie landschappen van de kust. Deze prachtige stad bevindt zich tussen de Lima rivier en de Atlantische Oceaan en was het vertrekpunt van Portugese ontdekkingsreizigers. Later werd het de haven van de kabeljauwhandel en dit is vandaag de dag nog steeds zichtbaar in de lokale keuken en de vele musea. Viana de Castelo staat met name bekend om de prachtige uitzichten vanuit Monte Santa Luzia. Bovenop deze heuvel ligt een imposante neo-Byzantijnse kerk. Uiteindelijk komt je reis ten einde bij dit mooie plaatsje en je begint aan je terugreis naar huis.

Benieuwd naar in wat voor accommodaties je tijdens deze reis zult verblijven? Lees dan ook over het soort accommodaties dat Better Places voornamelijk gebruikt.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Vanwege de vele aanvragen duurt het momenteel wat langer voor je een reactie op je aanvraag ontvangt van onze reisexpert voor Kroatië & Slovenië.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: Het is op dit moment wegens drukte niet mogelijk om een rondreis naar Noord-Portugal aan te vragen voor de maanden juli en augustus. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Dan is Italië een goed alternatief.

Momenteel bieden wij alleen rondreizen op maat naar Noord-Portugal aan. Bekijk hier onze voorbeeldreizen door het noorden van Portugal.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Costa Rica met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Zuid-Afrika .

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Colombia met vertrek in juli of augustus. De beste hotels zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Noordwest-Spanje met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Noordoost- en Midden-Spanje is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Voor juni en vanaf september is er nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Sardinië is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Jamaica met vertrek in juli en augustus. Vanaf half augustus nemen we weer nieuwe aanvragen aan voor de periode vanaf september. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Met de auto naar Portugal

Portugal is goed te bereiken met je eigen auto. Zo hoef je niet te vliegen en bespaar je de kosten van een huurauto. 

Met het vliegtuig naar Portugal

Bij Better Places kun je zelf je vlucht naar Portugal boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

 

logo voetafdrukBij Better Places compenseren we de CO2-uitstoot van al onze reizen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Portugal maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Portugal

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Portugal. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Portugal

rondreis-portugal

Beste reistijd Portugal

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.