Vakanties zonder vliegen

Onze duurzame reizen zijn speciaal samengesteld voor reizigers die reizen op een zo duurzaam mogelijke manier willen uitvoeren. Bij deze duurzame reizen houden we rekening met het verminderen van CO2 uitstoot, het stimuleren van de lokale economie en het creëren van werkgelegenheid en zorgen we voor behoud van de natuur en biodiversiteit. Deze reis biedt de perfecte oplossing voor het maken van een mooie reis zonder dat de wereld er onder lijdt.

Uitstoot van het vervoer naar Tsjechië (kg CO2e)

Bijzonder aan deze reis

  • Accommodaties met eco-label
  • Rondreizen met eigen vervoer
  • Excursies met minimale uitstoot
  • Slow travel; neem de tijd om de landen te ervaren
  • Lokale ondernemers steunen met een bezoek
  • Bezoek vele nationale en regionale parken
  • Human powered activities

Route Tsjechië met kinderen reis

 

Dag 1-4: West Bohemen

Je Tsjechië met kinderen reis gaat van start! Je komt vandaag aan in Karlovy Vary, wat gelegen is in het meest westelijke deel van Tsjechië aan de grens met Duitsland. Je zal hier voor 3 nachten verblijven. Maak op eigen gelegenheid kennis met de stad door een wandeling te maken. Je wordt omgeven door de unieke architectuur, kleurrijke parken, kuuroorden en wateren. 

De hoofdstad van Tsjechië is ook goed te bereiken met de trein. Je kunt vervolgens verder reizen naar het startpunt van de reis met de bus.

 

 

De volgende dag ga je natuurlijke stranden van Tsjechië bezoeken, ook wel "Rolava" genoemd. Deze gras- en zandstranden zijn ideaal voor een ontspannende dag met de kinderen. Als je voorkeur uitgaat naar een actievere dag, kun je het St. Linhart Nature Rope Center bezoeken: een klimbos in Karlovy Vary. Dit is een superleuke en uitdagende activiteit voor kinderen. Je hebt tevens vanaf boven adembenemend uitzicht over de landschappen. De volgende dag ga je op avontuur per kickbike, een step. Je haalt deze op in de stad, om vervolgens een 15 kilometer lange route af te leggen langs de oevers van de Ohře. Je luncht in een lokale brouwerij, en na afloop ga je per kano terug naar Karlovy Vary. De zacht stromende rivier is geschikt voor iedereen, dus ook voor kinderen!

 

Dag 4-8: Natuurpark Boheems Zwitserland

Vandaag rijd je ongeveer 150 kilometer in noordoostelijke richting. Je zal de komende 4 nachten verblijven in het mooie Boheems Zwitserland. Onderweg kan je stoppen om Terezín te bezoeken, een stadje met een indrukwekkende geschiedenis dat dateert uit de tweede wereldoorlog. Je kan er ook voor kiezen om onderweg een begeleide excursie te doen in het mijngebied van het Most Basin, wat ook een avontuurlijke en unieke ervaring is. De volgende dag ga je na een lekker ontbijt het sprookjeslandschap verkennen. Wandel door Hřensko, de laagst gelegen gemeente van Tsjechië. Later kom je aan bij Edmund, waar je een prachtig uitzicht hebt op het klifstadje. Vervolgens loop je door de vallei langs rotsformaties om Mezná te bereiken. Hier kun je lekker lunchen en tot slot keer je terug voor het avondeten in je hotel.

 

 

Je hebt uitzicht op de Elbe kloof vanaf je hotel, dus je kan er voor kiezen om deze te verkennen. Maar je kan ook een dag het buurland Duitsland bezoeken. Zo kan je als optionele excursie aan boord gaan van de boot in Dečín welke je naar Duitsland brengt. Tijdens het varen door de rotsachtige kloof van Boheems-Saksisch Zwitserland passeer je het historische Pirna, een landschap van wijngaarden van het kasteel van Pillnitz. Geniet aan boord van het uitzicht en van een lekkere lunch en diner. Tijdens deze uitstap maak je een wandeling met gids door het historisch centrum, waar je langs de Frauenkirche gaat. Vervolgens ga je naar het Koninklijk Paleis en de Zwinger-tuinen. Op je laatste dag heb je nog eens de vrijheid om de omgeving te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld Růžová vyhlídka, een rotsachtig uitkijkpunt op een hoogte van 432 meter.

Wil je meer weten over duurzaam op reis? Bekijk eens onze checklist duurzaam reizen. In deze reis komen veel punten uit de checklist terug.

 

Dag 8-10: Praag

Op naar Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Je verblijft de komende 2 nachten in de buurt van de Praagse burcht. Praag is ontzettend mooi, misschien wel de mooiste stad van Europa. De lokale bevolking zal dat alleen maar bevestigen! Het historisch stadscentrum met de Praagse burcht, het grootste kasteelcomplex ter wereld, is een prachtig gezicht. Daarnaast is de omgeving van Praag erg groen: je vindt er natuurgebieden, bossen, parken en rotsachtige wildernis. Kortom: je kijkt je ogen uit. Verken de volgende dag de stad door een wandeling te maken. 's Avonds ontmoet je een lokale familie waarmee je samen gaat koken en eten. Een bijzondere ervaring voor ouder en kind!

 

Dag 10-14: Boheems Paradijs

Je vertrekt naar Český Ráj (Boheems Paradijs): een uniek, grillig landschap van zandstenen kliffen en canyons, visvijvers, middeleeuwse kastelen en volksarchitectuur. Je zult hier de komende 4 dagen verblijven. Je maakt een fietstocht naar Chateau Hrubá Skála, waarbij je door de Podtrosecká-vallei en het Vesec-gedenkreservaat gaat. Uiteindelijk bereik je het dorp Vesec, een uniek dorpje waar je waardevolle volksarchitectuur kan vinden. Ook ligt het Kost-kasteel op de route. Dit kasteel is een van de best bewaarde gotische kastelen in Tsjechië. 

Reisjournalist Yvonne reisde ook door het Boheems Paradijs. Lees hier haar tips over de mooie rotsformaties in Tsjechië.

 

 

Relax aan de rivier de Jizera of neem een duik met de kinderen. Wijd een halve dag aan het beoefenen van een van de oudste kunsten: boogschieten! Je krijgt instructies over de techniek, om het vervolgens met behulp van de instructeur zelf te doen. Zo bouw je langzaam boogschietvaardigheden op. Optioneel kan je deze dagen er voor kiezen om te klimmen of te abseilen, of te kanovaren op de rivier Jizera. Helaas komt uiteindelijk je Tsjechië met kinderen reis ten einde.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Luit je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Met de trein naar Tsjechië

Tsjechië is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Tsjechië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Tsjechië

Tsjechië is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland rijd je in anderhalve dag naar Tsjechië toe. Onderweg kun je een aantal leuke stops maken. 

Met het vliegtuig naar Tsjechië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Tsjechië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Tsjechië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Tijdens je duurzame verblijf je veel in accommodaties met een Europees Eco-label.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Tsjechië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Tsjechië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Tsjechië

rondreis-tsjechie

Beste reistijd Tsjechië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.