Route rondreis Suriname met kinderen 

Dit is een voorbeeld voor een Suriname met kinderen reis. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Lizet, onze Suriname specialist. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Suriname reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Suriname of de beste reistijd Suriname.

Dag 1-3: Paramaribo

Je Suriname met kinderen reis begint in Paramaribo. Na aankomst op het vliegveld word je met een taxi naar het hotel gebracht. In de ochtend kan je nog even bijkomen van je reis. Later op de dag kan je lekker uitwaaien op de rivier tijdens een dolfijnentrip. Tijdens de boottocht bezoek je een klein dorpje langs de rivier en geniet je van een zonsondergang op het water. De volgende dag maak je in de ochtend een stadswandeling met gids. Je ziet de hoogtepunten van Paramaribo en komt meer te weten over de geschiedenis van het land. Het historisch centrum van Paramaribo staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De middag is vrij te besteden. Een leuke optie is een kookcursus aan het einde van de middag. 

Lees deze blog waarin Lizet jou verteld waarom jij op een familiereis Suriname moet gaan!

Dag 4-5: Galibi

Na het ontbijt zet je de reis voort richting Galibi. 's Nachts ga je per boot naar de legstranden van de zeeschildpadden. Galibi staat vooral bekend om de zeeschildpadden die aan land komen om eieren te leggen (seizoen feb-aug). De dag erna word je meegenomen naar een dorpje om de cultuur van de Carib indianen beter te leren kennen. Er zijn nog veel traditionele gewoontes bewaard gebleven. Verder is er de komende dagen de tijd om met de kinderen te ontspannen aan het strand van Suriname.

We hebben een uitgebreide gedeelde geschiedenis met Suriname. Een gids, die gewoon Nederlands spreekt, kan de verhalen het beste uitleggen tijdens een van deze excursies. Vraag Lizet naar de mogelijkheden om deze aan je rondreis toe te voegen.

Dag 6-8: Peperpot

Vanuit Galibi word je op de terugweg afgezet bij het volgende hotel, dat grenst aan de bosrand van Peperpot Nature Park. Dit hotel is per boot, fiets en auto bereikbaar. Je verblijft in een oude directeurs- of officierswoning in een oase van rust op een steenworp afstand van de stad. De stijl van de hotelkamers is een verrassende combinatie tussen de koloniale en moderne tijd. Morgen staat er een avondtour door het natuurpark op het programma. De overige momenten kun je naar eigen wens invullen. Ontspan op het terras bij het zwembad, boek een massage of een andere wellness-behandeling of verken tijdens een wandeltocht de prachtige omgeving. Bij het eethuisje Pepre Patu kun je overdag genieten van (h)eerlijke lokale en internationale gerechten. 's Avonds kun je dineren op het terras van restaurant KomeWijne, genietend van heerlijke gerechten, het uitzicht over de Surinamerivier en de nachtelijke geluiden.

Dag 9-11: Knini Paati

Vandaag reis je per auto en boot naar Knini Paati. Tijdens je verblijf op Knini Paati zijn er verschillende activiteiten waar je aan mee kan doen zoals een dorpswandeling door een nabijgelegen Marron-dorp. Tijdens de rondleiding door het dorp maak je kennis met de lokale bevolking, met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. De dag erna maak je een jungle wandeling met gids en krijg je uitleg over het lokaal medicinaal gebruik van planten. Verder neemt de gids je mee om kaaimannen te spotten in de avond. Je slaapt deze dagen in een resort dat wordt gerund door lokale werknemers uit de omliggende dorpen. 

Op Knini Paati ben je op bezoek bij de lokale bevolking. Als er één groep is die je altijd enthousiast en vrolijk ontvangt, dan zijn het wel de kinderen. Zo ga je kindvriendelijk op reis.

Dag 12-13: Groningen en Bloemendaal

Na het ontbijt is er nog tijd om voor de laatste keer te genieten van de stroomversnelling die bij het resort gelegen is. Hierna reis je per boot naar Atjoni en daarna per bus naar Paramaribo waar je overstapt in een taxi naar Groningen. Aan het eind van de middag kom je aan bij de accommodatie. Je overnacht in huisjes gebouwd in koloniale stijl, er is een zwembad en het is gelegen aan de Saramaccarivier. De volgende dag kan je zelf invullen. Nadat je het do-it-yourself ontbijt hebt opgegeten, kan je ontspannen bij het zwembad of kiezen voor een optionele excursie. Groningen is gelegen op 4km afstand, je kunt er de landelijke sfeer proeven en er zijn Warungs voor lunch of diner. Ook bij de accommodatie is het mogelijk maaltijden te bestellen indien je dat van te voren aangeeft.

Lees de ervaring van andere families die door Suriname hebben gereisd.

Dag 14-15: Bigi Pan

Vanuit Groningen vertrek je rond 9 uur naar Nickerie. De reis komt langs dorpjes die in de tijd lijken te hebben stil gestaan. Per boot vaar je door het vogelrijke natuurgebied Bigi Pan, een gebied dat bekend staat om de vele soorten vogels, waaronder ook de Rode Ibis. Je overnacht in een lodge op het water waar je bij helder weer kunt genieten van de prachtige sterrenhemel. In de avond staat er kaaimannen spotten op het programma. De volgende dag vaar je na de lunch terug naar het startpunt waar de gedeelde taxi weer klaar staat om je terug te brengen naar Paramaribo. Je verblijft in hetzelfde hotel als de eerste dagen van de reis. 

Dag 16-18: Paramaribo

Je hebt deze dagen alle tijd om zelfstandig Paramaribo te verkennen. Wandel door de oude binnenstad en bewonder het werelderfgoed, bezichtig Fort Zeelandia en ga naar de centrale markt. Eindig met een drankje aan de waterkant. Of boek nog een leuke dagtrip of excursie voordat je rondreis er al weer op zit. ’s Morgens is er nog even tijd om de laatste souvenirtjes te kopen, maar in de middag word je naar het vliegveld gebracht voor de terugreis.

Een verre reis met je kinderen is leuk en ze leren ook nog eens kennismaken met andere culturen en bijzondere activiteiten.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Lizet je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Suriname

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Suriname boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Lizet geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid. 

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Suriname reis.

Ik ben benieuwd

Retour Amsterdam - Paramaribo: uitstoot per luchtvaartmaatschappij (kg CO2 p.p.)

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Suriname maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Suriname

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Suriname. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Suriname

Beste reistijd Suriname

Beste reistijd Suriname

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Veelgestelde vragen

Zijn er in Suriname mogelijkheden om te zwemmen?

Wat zijn de leukste excursies in Suriname?

Is het aan te raden met jonge kinderen naar Suriname te gaan?