Ben je een echte natuurliefhebber, dan is een individuele rondreis Sicilië een aanrader. Het is een authentiek eiland waar je de heerlijke keuken kunt proeven, de rijke cultuur kan ervaren en waar je kunt genieten van verschillende natuur. Ben je nog niet om? Laat ons je inspireren!

Sicilië inspiratie


Hoofdstad Palermo is een goede plek om een reis op Sicilië te starten of af te sluiten. De smalle straatjes, waar de was vrolijk tussen balkonnetjes wappert en de chaotische markten spreken tot de verbeelding. Als je de indrukwekkende kerken van Palermo achter je hebt gelaten, zijn de bergdorpjes van Sicilië dé plek om wat van het lokale leven op te snuiven. In sommige van deze dorpjes is de indrukwekkende Etna al te zien. Op de vulkaan kun je naast trekkings ook mountainbike tochten maken. Na alle inspanning zijn de stranden van Sicilië een fijne plek om te relaxen. Vergeet zeker niet om de lokale keuken te proberen, met bijvoorbeeld Arancine, de gefrituurde risottoballen van Sicilië.
 

Hoogtepunten van Sicilië


Naast hoofdstad Palermo heeft ook het zuidoosten van Sicilië een aantal gave, culturele pareltjes. Het hooggelegen stadje Erice heeft geweldig mooie, historische plekjes, een schitterend uitzicht en misschien wel de lekkerste Cannoli van Sicilië. Cannoli zijn slechts één van de Siciliaanse lekkernijen die je geproefd móet hebben. In de Noto vallei zie je adembenemende Barokke bouwwerken, die je doen geloven dat je in een andere tijd bent beland. Verder terug in de tijd reis je in Agregento, waar je de tempels en restanten van de Griekse stad Akragas vindt. Het letterlijke hoogtepunt van Sicilië blijft echter steeds weer de Etna. Yvonne maakte een rondreis over Sicilië langs hoogtepunten en minder bekende bergdorpjes.

Op zoek naar meer informatie over de mooiste natuur op Sicilië en de Eolische eilanden? Kijk bij Nature Travel Lab.

Plan jouw reis naar Sicilië

Ben je op zoek naar een bijzondere Sicilië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Mario, de reisexpert op Sicilië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Mario.