Arenal vulkaan in Costa Rica

  • Al enige tijd in slapende toestand
  • Prachtige wandelmogelijkheden
  • Kom tot rust in een hotspring

1. Wandelen op de flanken van de Arenal vulkaan Costa Rica

Je moet wel een beetje geluk hebben om de Arenal vulkaan in Costa Rica in zijn volle glorie te zien, want het regent erg vaak in dit gebied. Maar met een beetje geluk schuiven de wolken uit elkaar en kun je de perfect gevormde vulkaan zien liggen. Tot 2011 was de vulkaan nog actief met rookpluimen en lava (soms gepaard met luide knallen of gerommel), maar hij is nu in slapende toestand. De uitzichten zijn nog steeds zeer de moeite waard, dus ga zeker wandelen op de flanken van de vulkaan in Arenal National Park.Ook het prachtige regenwoud waar je doorheen loopt is niet te missen.

2. Bezoek de La Fortuna Waterval

Ook een aanrader als je bij de Arenal vulkaan bent: watervallen bezoeken. Je moet er ruim tweehonderd traptreden voor afdalen, maar dan sta je ook voor de prachtige La Fortuna-waterval. Het uitzicht vanaf de trappen is ook al mooi: de waterval stort van 75 meter hoogte naar beneden in een poel met helderblauw water. In de jungle rond de waterval leven bovendien apen, vogels en andere dieren, dus er is hier genoeg te beleven. Zwemmen kan ook, dus vergeet je badkleding niet mee te nemen!

3. Ontspannen in een warmwaterbron

Even ontspannen na een stevige wandeling door Arenal Vulkaan National Park? Ga dan lekker naar een warmwaterbron. In en rond het dorpje La Fortuna vind je verschillende hotsprings, bijvoorbeeld bij het Tabacon Grand Spa Thermal Resort. Een dagpas inclusief lunch of diner is niet heel goedkoop, maar na afloop ben je weer helemaal zen. Geen zin om veel geld te betalen voor een badje? Spring dan in de Tabacon-rivier naast het resort, die is opgewarmd door vulkanische activiteit.

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Miranda, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Miranda.

Meer reisinspiratie opdoen?

Ben je op zoek naar meer informatie over de Arenal? De blog van Reis-Expert vertelt meer over dit mooie deel van de wereld op haar website! Of lees meer over de vele vogels en wandelroutes in Costa Rica.

Beste reistijd Costa Rica

De beste reistijd Costa Rica wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Costa Rica. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Costa Rica.

Costa Rica met kinderen

Costa Rica is erg geschikt voor een vakantie met zowel jonge als oudere kinderen.  De bezienswaardigheden in Costa Rica zijn geweldig voor kinderen. Kinderen zullen genieten van de vele dieren en zich ongetwijfeld vermaken met een canopy tour. Het strand is een goede afsluiter van de reis. Bekijk hier een voorbeeld van een rondreis Costa Rica met kinderen.