Route Oeganda met kinderen

Dag 1: Aankomst Entebbe

Na aankomst op het vliegveld van Entebbe word je opgehaald door de chauffeur die je naar het guesthouse brengt. Het guesthouse ligt vlakbij het vliegveld, na aankomst kan je onder het genot van een welkomst drankje alvast de Oegandese avondlucht opsnuiven. Je rondreis Oeganda met kinderen is begonnen!

Benieuwd waar je overnacht tijdens je Oeganda rondreis? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Bekijk voorbeelden van de mooiste hotels en lodges die we in Oeganda gebruiken.

 

Dag 2-3: Mount Elgon Nationaal Park

De eerste ochtend wakker worden in Oeganda. Na een lekker ontbijtje begin je de dag met een stadstour door Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Je zal zien dat het een hele andere stad is dan Entebbe. Na de stadstour vertrek je richting Mount Elgon National Park. Je rijdt via Mabira Forest en Jinja en vervolgens ga je via de Sipi Falls naar de accommodatie. Veel mooie plekken onderweg waar je even kunt stoppen voor een pauze. De volgende dag verken je de omgeving van Mount Elgon National Park. Het is toeristisch gezien een relatief rustig gebied en op deze manier leer je dus een bijzonder en rustig stukje van het land kennen. Je begint in de ochtend met een wandeling naar de watervallen. De groene omgeving waar je door heen gaat is een van de meest vruchtbare gebieden van Oeganda. Misschien zie je nog wat kameleons onderweg! De dag erna staat er een koffie tour in de middag op de planning. De vruchtbare grond biedt uitstekende mogelijkheden voor koffieplantages. De Bugisu Arabica koffie is wereldwijd bekend en een lokale gids vertelt je graag de ins en outs over deze heerlijke bonen.

 

Dag 4-5: Moroto

Vandaag reis je verder naar de volgende bestemming. Je rijdt naar het noorden van Oeganda naar Mount Moroto. Je slaapt aan de voet van deze mooie berg in het gebied waar de Karamoja stam leeft. Deze bevolkingsgroep staat bekend om zijn kleurige doeken. Het is erg mooi om de felle kleuren te zien afsteken bij de Afrikaanse zon. Aan het eind van de middag of begin van de avond start je met een sunset hike de berg op. Het uitzicht is prachtig en tijdens de zonsondergang krijg je het echte Afrika gevoel. De volgende dag bezoek je een Kraal en zal je van dichtbij ervaren hoe de lokale bevolking hier leeft. Je krijgt een interessante rondleiding door het dorp en leert meer van de lokale mensen. Aan het einde van de dag maak je een wandeling naar één van de uitzichtpunten van Mount Moroto.

 

Dag 6-7: Kidepo Valley

Vandaag bezoek je een van de grootste traditionele dorpen in oost Afrika, Nakipelemoru. Je krijgt hier een rondleiding door een lokale gids. In de middag rijd je door naar Kidepo Valley National Park. Kidepo is een van de mooiste parken van Afrika en zeker het mooiste park van Oeganda. De dag erna ga je een wandelsafari en game drive doen. Zo kan je genieten van de mooie uitzichten en zo veel mogelijk wild spotten. Kidepo Valley is vooral beroemd om zijn mooie landschap en zijn grote kuddes buffels, maar ook om het relatief grote aantal roofdieren zoals de leeuw, luipaard en Cheetah. Aan het eind van de dag organiseert de lokale cultural groep een workshop waarbij je samen met hen de traditionele muziek en dans verkent. Je verblijft in een kleinschalig hotel dat wordt gerund door en voor de lokale bevolking.

 

Dag 8-9: Murchison Falls Nationaal Park

Deze dag is een reisdag, maar wel door een mooi en afwisselend landschap. Aan het eind van de dag arriveer je bij Murchison Falls National park en check je in bij je accommodatie aan de rand van de Nijl. Het gebied waar de meeste wilde dieren verblijven heet "De Delta", de naam zegt het al, hier is veel water te vinden dus vooral in de avond en vroege ochtend is de kans groot dat je hier veel wild aantreft. De volgende dag staat er een gamedrive, een boottocht en een wandeling langs de waterval op het programma. Hier heb je volop de mogelijkheid om wilde dieren zoals nijlpaarden, buffels, krokodillen en misschien zelfs olifanten te spotten. 

Volgens Reisjunk behoort Murchison Falls tot de top highlights van Oeganda. Een prachtig nationaal park waar de Witte Nijl als levensader dwars door heen stroomt.

 

Dag 10-11: Kibale Forest Nationaal Park

Je vertrekt vandaag vroeg richting de Ziwa Rhino Sanctuary waar je een trekking doet en op zoek gaat naar de witte neushoorns. Na de trekking vervolg je je reis richting Kibale Forest National Park. De dag erna ga je op zoek naar de chimpansees in Kibale Forest National Park. Je begint bij de rangers post in het park voor een korte uitleg van de trekking. Daarna begint de tour en wandel je het regenwoud in. De wandeling kan best een beetje zwaar zijn en het is handig om goede schoenen aan te doen en eventueel een poncho mee te nemen. Je zal regelmatig stil staan om goed te luisteren of je de chimps al kan horen. Wees dus alert! De rangers zijn erin getraind en doen dit elke dag, dus de kans is heel groot dat je daadwerkelijk chimpansees zal zien. Na de trekking kun je even lunchen en dan staat er nog een wandeling door het moeras op het programma. Tijdens de wandeling kun je veel verschillende vogels en wellicht wat apen spotten. De Bigodi Wetland Sanctuary is een community-based park, wat betekent dat de entree kosten bijdragen aan de ondersteuning van de lokale bevolking.

*De minimum leeftijd van de chimpansee trekking is 12 jaar.

 

Dag 12-13: Queen Elizabeth Nationaal Park

Vandaag staat er weer een reisdag op de planning. Vanaf je accommodatie rij je naar het Queen Elizabeth National Park. De volgende ochtend maak je een mooie game drive in het nationaal park. Bij Kasenyi heb je de meeste kans om leeuwen te spotten. Je zal tijdens de game drive ook een krater met zoutmeer bezoeken. Optioneel bestaat er de mogelijkheid om samen met een researchteam een Lion tracking experience te boeken. Hierbij ga je met een klein team op zoek naar een groep leeuwen die in de buurt van een van de vissersdorpen leeft. Na de safari ga je met een boot over het Kazinga kanaal. Dit kanaal verbindt de twee meren Lake Edward en Lake George. In en langs het kanaal zal je veel wildlife vinden, met name watervogels.

 

Dag 14-15: Bwindi Forest

Vanmorgen maak je een jungle tocht van Buhoma naar Nkuringo. De volgende dag is het tijd voor de gorilla trekking. Na het ontbijt ga je naar de rangers post voor de briefing. Na de briefing begint de zoektocht naar de berg gorilla’s. Afhankelijk van de locatie van de familie die je gaat bezoeken kan de tocht enkele uren in beslag nemen. Het landschap is bergachtig dus neem goede wandelschoenen mee. Na deze enerverende dag en unieke ervaring is het tijd om te relaxen bij de lodge en bijvoorbeeld je foto’s te bekijken.

 

Dag 16-17: Lake Mburo Nationaal Park

Deze dag staat er weer een reisdag op het programma. Je vertrekt in de ochtend richting Lake Mburo National Park. Het park staat bekend om zijn grote kuddes zebra's en sinds kort zijn er weer giraffen te zien. Het is best een flinke rit dus neem voldoende water en snacks mee als je dit niet onderweg wilt kopen. Onderweg rijd je door dorpjes en steden en zie je nog meer van de Oegandese natuur. De volgende ochtend staat er een wandelsafari op het programma. Neem de camera weer mee, want de zebra's zijn vaak prachtig te fotograferen, extra mooi met de ochtendzon! In de middag staat er nog een game drive op het programma om zo voor de laatste keer tijdens deze reis op safari te gaan. Geniet in de avond nog een keer van de Afrikaanse zonsondergang.

 Oeganda is beroemd om haar natuurparken en de gorilla's, maar het land heeft nog veel meer te bieden! Neem een kijkje naar de favoriete bezienswaardigheden van de reisexpert Sander.

 

Dag 18: Vertrek vanuit Entebbe

Vanochtend kun je rustig opstaan en voor de laatste keer genieten van een Afrikaans ontbijtje. Het is nog best wel een lange rit naar het vliegveld toe dus je zal aan het eind van de ochtend/begin van de middag vertrekken richting Entebbe. Je rijd over de evenaar van het zuidelijk halfrond naar het noordelijk halfrond, net iets na Kayabwe. Aan de rechterkant heb je vaak mooie vergezichten over het Victoria meer. Je rondreis Oeganda met kinderen is ten einde!

Ik heb een geweldige ervaring gehad in Oeganda. Onze gids kon ons veel vertellen en paste de reis zoveel mogelijk naar onze wens aan. We kregen door hem een kijkje in het echte leven van de inwoners van Oeganda. Er kwamen ook veel onverwachtse leuke activiteiten extra aan bod, wat de reis top maakte!

Lees meer ervaringen van reizigers naar Oeganda.

Ontvang een voorstel op maat

Geef je wensen door en ontvang een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Oeganda

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Oeganda boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Sander geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Oeganda reis.

Ik ben benieuwd

Retour Amsterdam - Entebbe: uitstoot per airline (kg CO2 p.p.)

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Oeganda maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Oeganda

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Oeganda. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Oeganda

beste reistijd Oeganda

Beste reistijd Oeganda

Boeken zonder zorgen

Boek jouw reis naar Oeganda zonder zorgen. Bekijk onze speciale soepele boekingsvoorwaarden