Reizen met positieve impact

In de reiswereld vind je steeds meer sociale ondernemingen en ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van onze winst in goede doelen.

Route voor de beste Oeganda vakantie

Start reis bij Mount Elgon

Je Oeganda vakantie start in Entebbe, waar je per vliegtuig aankomt. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je de stad en de omgeving gaan bewonderen. In deze eerste dagen bezoek je Jinja, een stad gelegen aan de bron van de Nijl en reis je daarna verder naar Mount Elgon, waar je mooie wandelingen maakt en de Sipi Falls bezoekt.

Dag 1 - Aankomst Entebbe

Vandaag is je vakantie in Oeganda begonnen. Na aankomst op het vliegveld staat je gids klaar om je naar het hotel te brengen. Je verblijft in Entebbe; gelegen op een schiereiland in Lake Victoria en een charmant stadje. In de omgeving zijn er genoeg mooie stranden te verkennen aan de oevers van Lake Victoria, maar je kunt natuurlijk ook even bijkomen van je reis. Je verblijf is een mooi gasthuis op een leuke locatie in Entebbe

Dag 2 - naar Jinja

Vanuit Entebbe vertrek je vandaag richting Jinja. Deze stad ligt aan de bron van de beroemde Nijl. Je gaat vandaag met een gids langs een aantal karakteristieke locaties om Kampala, een stadje op de weg naar Jinja, beter te leren kennen. Bezoek de vele lokale martken of het koninklijk paleis. Eenmaal in Jinja kom je aan in een knus gasthuis wat wordt gerund door de Nederlandse organisatie Cycle Out of Poverty.

  Tijdens je verblijf in Jinja slaap je bij Bikeventures Guesthouse, een knus gasthuis wat is aangesloten bij de Nederlandse ondernemening Cycle Out of Poverty. Studenten, boeren en kleine ondernemers worden ondersteund. De missie van deze onderneming is om de kwaliteit van leven voor Afrikaanse gezinnen te verbeteren door fietsen en andere hulpmiddelen als rolstoelen of bakfietsen toegankelijk te maken. Zo draag je tijdens het boeken van je Oeganda vakantie ook je steentje bij. Lees meer over de initiatieven van Cycle Out of Poverty.

Dag 3 - naar Mount Elgon

Je laat de grote stad Jinja achter je en vertrekt naar de Sipi Falls bij Mount Elgon. Dit is de oudste en grootste vulkaan in oost-Afrika en biedt jou een prachtig aanzicht. Aan het einde van de dag maak je een wandeling naar een prachtige viewpoint om hopelijk een spectaculaire zonsondergang te ervaren. Je verblijft de komende twee nachten in een gasthuis dichtbij Mount Elgon.

Dag 4 - Mount Elgon

Vandaag heb je een volle dag bij Mount Elgon en ga je ’s ochtends naar de Sipi Falls wandelen. Deze watervallen zijn erg mooi en is slechts een van de vele bezienswaardigheden in dit gebied. Later op de middag ga je meedoen aan een Koffietour. Je bezoekt een boerderij in het bezit van een lokale familie en zult zien hoe het proces om koffie te maken werkt. Een leuke ervaring waarbij je ook de lokale mensen beter leert kennen.

  Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken.

 

Moroto en de Nakapelimoru

Je gaat naar Moroto. Hier ga je op bezoek bij en maak je kennis met de lokale Oegandese bevolking. Ook is het in deze omgeving mogelijk om wildlife te spotten, aangezien vele dieren dit gebied hun thuis noemen.

Dag 5 - naar Moroto

Vandaag gaat de reis verder naar het Noorden , langs de voet van Mount Elgon en Pian-Upe game reserve naar Moroto. In de middag verken je onder begeleiding van een lokale gids de omgeving en geniet je aan het einde van de dag van een prachtige zonsondergang op de helling van Mount Moroto. Je zult hier twee nachten verblijven.

Dag 6 – Nakapelimoru locals

Je tweede dag in Moroto breng je een bezoek aan een kraal en ga je met een gids op pad rondom Mount Moroto. Met wat geluk kan je tijdens dit deel van je vakantie in Oeganda ook wat van het wildlife spotten aangezien dit gebied het huis is van veel verschillende dieren.

Dag 7 - naar Kotido

Vandaag ga je naar Kotido, een klein stadje in het noorden van Oeganda. In het district woont het nomadisch volk van de Karimojong. Eenmaal hier krijg je een speciale ervaring voorgeschoteld. Je krijgt een rondleiding in het dorp van Nakipelemoru en zult kennis maken met het dagelijks leven van de mensen en het volk hier. Ontmoet een lokale familie zodat je meer kunt leren over hun gewoontes en tradities.

 Tijdens je Oeganda reis zal je kennis maken met de volkeren van Nakapelimoru. Eenmaal aangekomen in de grootste nederzetting van hutten in oost-Afrika zul je ondergedompeld worden in het dagelijkse leven van een Afrikaans dorp en leer je meer over de gewoontes en tradities van de Karamojong. Op deze manier creëer je niet alleen een mooie connectie met twee verschillende culturen, maar draag je ook bij aan het economische belang van toerisme voor volkeren als de Karamojong.

 

Kidepo Valley en Murchison Falls

Je Oeganda vakantie vervolgt zich naar één van de mooiste parken van het land, Kidepo Valley National Park. Onderweg kan je al wilde dieren spotten en in het park nog meer. Daarna vervolgt je weg zich naar Murchison Falls, waar prachtige watervallen en landschappen te vinden zijn.

Dag 8 - naar Kidepo Valley

Je vertrekt vandaag naar een van de mooiste parken in Oeganda. De reis naar Kidepo is al prachtig dus zorg dat je voldoende foto’s maakt! Een unieke plek in Oost-Afrika. Bij aankomst in het nationale park begint ook meteen je game drive al en maak je een goede kans om een aantal dieren te spotten.

Dag 9 - Kidepo Valley NP

Je tweede dag staat volledig in het teken van het spotten van dieren. In de ochtend ga je samen met een gids op ontdekking uit, en wandel je rond om meer van het park te leren. Later op de dag ga je nog een game drive maken om meer dieren van je lijstje af te strepen tijdens je Oeganda vakantie! Er zijn hier zo’n 80 zoogdiersoorten te vinden en talloze vogels.

Dag 10 - naar Murchison Falls

Helaas moet je het mooie Kidepo achter je laten, maar je vertrekt naar een ander national park wat minstens zo indrukwekkend is! Murchison is een groot national park en biedt een aantal prachtige watervallen en landschappen. Op de weg naar Murchison kan je nog wat dieren proberen te spotten. Aan het eind van de middag arriveer je bij het Murchison Treehouse, weggestopt in het ongerepte bos en een fijne plek om te overnachten.

Dag 11 - Murchison Falls NP

Je wordt wakker in de mooie Treehouse waar je verblijft. In de ochtend ga je met het pontje over naar de overkant van de Nijl, en maakt een game drive in de rivier Delta. Zodra het te warm word voor de dieren ga je terug naar de lodge, dit is meestal rond 10.00 uur. Om 14.00 uur begint de boottocht over de Nijl naar de voet van de waterval, waar je de boot verlaten en omhoog lopen langs de waterval naar de top van de waterval. Een volle maar erg mooie dag!

 Je verblijft twee nachten in een speciale accommodatie tijdens je Oeganda vakantie. Verstopt in het ongerepte bos, grenzend aan de Murchison Falls, vind je Murchison Treehouse. Het is een waar paradijsje wat helemaal opgaat in de natuur. De prachtige rieten suites en boomhutten in de ongerepte wildernis bieden een ervaring opzich. De Treehouse zorgt ervoor dat toeristen in harmonie met de omgeving kunnen verblijven, één met de natuur.

 

Lake Albert en Kibale Forest

De volgende bestemming is Lake Albert, waar je een wandeling of game drive kan maken, maar ook even tot rust kan komen. Daarna vervolg je je reis naar Kibale Forest, waarvan gezegd wordt dat het de hoogste dichtheid primaten van Afrika heeft.

Dag 12 - naar Lake Albert

Op het grensgebied tussen Oeganda en Congo ligt Lake Albert, een van de grote Afrikaanse meren. Na het ontbijt rijd je via de Ziwa Rhino Sanctuary naar je verblijf. In deze sanctuary krijg je de mogelijkheid om de enige wilde neushoorns in Oeganda te zien. Het is hier mogelijk om nog een wandeling of game drive te maken, maar je kan natuurlijk ook gewoon even van de rust en omgeving genieten. In de avond staat er een speciale Bush Diner gepland.

 Je verblijft tijdens je vakantie in Oeganda in Lake Albert en brengt een bezoek aan het beroemde Ziwa Rhino Sanctuary. Het is allang bekend dat neushoorns meer en meer worden bedreigd door de vele stropers. Door deel te nemen aan een activiteit met de Ziwa Rhino Sanctuary krijg je een uitgelezen kans om deze speciale dieren te mogen zien, en draag je ook bij aan het re-introductie project van Ziwa. Er wordt hier hard gewerkt om de aantallen van de neushoorns omhoog te krijgen. Lees meer over deze projecten.

Dag 13 - naar Kibale Forest

Je rijdt naar Kibale Forest. Van dit park wordt gezegd dat het de hoogste dichtheid van primaten in Afrika bezit. De chimpanzees zijn dan ook het absolute hoogtepunt van dit park. Je check in bij een mooi kamp in het nationale park en er zijn vandaag meerdere activiteiten te ondernemen zoals een wandeling of een bezoek aan een sanctuary met veel verschillende soorten vogels.

Dag 14 - Kibale Forest NP

Er staat een hele speciale dag op het programma. Samen met een research team ga je op ontdekking binnen het Kibale Forest National Park en bestudeer je het gedrag van de Chimpanzees die je gaat tegenkomen. Dit is een unieke ervaring om deze primaten beter te begrijpen en van dichtbij te kunnen zien.

 Het is één ding om een uur met de chimpansees van Oeganda door te brengen; maar het is een hele andere ervaring om de hele dag met deze dieren door te brengen. Door mee te doen aan de Kibale Chimpansee gewenningservaring krijg je de kans om een hele dag met de chimpansees door te brengen met een gids, en leer je meer over deze primaten tijdens je vakantie in Oeganda. Bij Better Places geloven we dat dit een veel intiemere ervaring oplevert, en meer bewustzijn over hoe speciaal en belangrijk de aanwezigheid van chimpansees is.

 

De Rwenzori Mountains

De komende dagen verblijf je op een hoogte van 5100 meter in de Rwenzori Mountains. In deze dagen neem je deel aan een 3-daagse wandeling om de geheimen van de bergen te ontdekken.

Dag 15 - naar Rwenzori Mountains

Je laat het mooie Kibale weer achter je en vertrekt richting de Rwenzori bergen. Deze spectaculaire bergens worden ook wel ‘bergen van de maan’ genoemd. Ze staan bekend om hun dramatische eigenschappen en hebben een hoogte van 5100 meter. De reis richting deze regio is al prachtig en je verblijft hier in een mooi kamp. Eenmaal hier kan je meedoen aan een tour rond het dorp, of een mooie wandeling rondom de bergen ondernemen. Het is ook aangeraden je rust te pakken aangezien je de komende dagen veel van het gebied gaat verkennen.

Dag 16 - Rwenzori Mountains

De komende dagen ga je het Rwenzori National Park beter leren kennen. Rwenzori is een spectaculaire wereld van sneeuw, ijs en hoge bergtoppen, een zeer geliefde omgeving voor wandelaars en hikers over de hele wereld. Je neemt deel aan een 3-daagse wandeling rond de Mahoma Trail.

Dag 17 - Rwenzori Mountains

Dit is de tweede dag van de indrukwekkende wandeling door de Rwenzori Mountains. Het park biedt genoeg mogelijkheden voor de beginnende en meer ervaren hikers. Vraag onze lokale reisspecialist Sander naar de verschillende mogelijkheden voor jouw reis. Gedurende deze dagen wordt je verwend met vele mooie uitzichten, veranderende landschappen en puur wild.

Dag 18 - Rwenzori Mountains

De laatste dag van de wandeling door deze mooie bergen van Oeganda. Afhankelijk van het jaargetijde zal de natuur er anders uitzien tijdens de wandeling. Je daalt vandaag weer af en gaat naar je accommodatie om even goed bij te komen!

 

Queen Elizabeth NP en Bwindi Forest

Eén van de meest populaire parken van Oeganda is het Queen Elizabeth National Park, je volgende bestemming. Hier maak je een boottocht en een korte game drive door het park. Daarna gaat je reis verder naar Bwindi Forest, ook wel het ondoordringbare bos.

Dag 19 - naar Queen Elizabeth NP

Gelegen in het zuidwesten van Oeganda vind je een van de meest populaire parken. Vulkanische kraters, grasvlaktes, tropisch regenwoud en enorme meren. Het heeft werkelijk alles en is een lust voor het oog. Eenmaal hier en na lunch maak je een boottocht over het Kazinga Kanaal. Hier zal je vele nijlpaarden, krokodillen, buffels en water vogels kunnen spotten.

Dag 20 - Queen Elizabeth NP

Nog een volle dag in het Queen Elizabeth National Park en in de ochtend maak je nog een korte game drive door het noordelijke deel van het park. Vervolgens rijd je in zo’n 3 uur terug naar je speciale accommodatie; Ishasha.

 Nog een speciale overnachting uitgezocht door Better Places tijdens je Oeganda vakantie is de lodge in Ishasha. Aan de rand van het mooie Queen Elizabeth National Park ligt deze lodge in het midden van een regio met een enorme populatie aan verschillende primaten en vele zoogdieren. Het biedt een prachtig uitzicht over de rivier en het park. Je kunt op deze manier niet alleen genieten van je omgeving, maar er ook van verzekerd zijn dat de lodge alles doet om de impact op de natuur te minimaliseren. Zo verbreekt jouw verblijf niet de harmonie van het gebied.

 

Dag 21 - naar Bwindi Forest

Vandaag vertrek je naar Bwindi, wat ook wel het ondoordringbaar bos wordt genoemd. Dit regenwoud ligt in het zuidwesten van Oeganda en wordt door velen als het oudste regenwoud van Afrika beschouwd. Bwindi is wereldberoemd om zijn uitstekende mogelijkheden om gorilla’s in het wild te kunnen bezoeken. Het is een ongerept stukje natuur.

Dag 22 - Bwindi Forest

Vandaag is de grote dag van je Oeganda vakantie en ga je op zoek gaat naar de berg gorilla’s van Bwindi. De gids weet veel van het gebied en de dieren af, en kan je daarom voorzien van alle informatie. Bij een daadwerkelijke ontmoeting zal je versteld staan van deze prachtige berg gorilla’s; er zijn hier nog maar zo’n 650 van op de hele wereld.

 

Beëindig je positieve impact reis bij Lake Mutanda en Lake Mburo

Na gorilla's spotten in Bwindi reis je verder naar Lake Mutanda. Dit is een klein zoetwatermeer gelegen tussen verschillende nationale parken. Hier ga je nog meer apen spotten. De volgende bestemming is Lake Mburo. Dit meer heeft een indrukwekkende biodiversiteit en hier ga je ook naar op zoek. Je ideale Oeganda vakantie eindigt in Entebbe.

Dag 23 - naar Lake Mutanda

Na de geweldige ervaring van gisteren in Bwindi vertrek je vandaag naar Lake Mutanda. Dit kleine zoetwatermeer ligt tussen een aantal nationale parken in en geeft zo een mooi plaatje. Eenmaal hier doe je mee aan een trekking om de Golden Monkeys te spotten. Dit is een zeer zeldzaam diersoort en kan alleen in dit gebied gevonden worden. Je zult een wandeling maken om dit gebied en deze dieren te spotten.

Dag 24 - Lake Mutanda

Vandaag zijn er geen activiteiten gepland en kun je bijkomen van de lange reis tot nu toe. Het is natuurlijk ook mogelijk om meer van het gebied te ontdekken!

Dag 25 - naar Lake Mburo

Het is een rit van zo’n vier uur die je naar Lake Mburo brengt. Het staat bekend om zijn indrukwekkende biodiversiteit met bijna 70 zoogdier soorten en ruim 300 vogelsoorten die in de bossen, moerassen en graslanden leven. Je gaat hier ’s avonds een game drive doen om ook op een andere manier de dieren in Oeganda te kunnen zien.

Dag 26 - Lake Mburo

De tweede dag in Lake Mburo begin je met een mooie game drive in het park. Er is hier werkelijk van alles te zien met luipaarden, hyena’s, buffels, waterbokken en nog veel meer. De rest van de dag kun je van de omgeving genieten en wat rust pakken.

Dag 27 - naar Entebbe

Het rondje in Oeganda is nu officieel af! Je bent terug in Entebbe na een reis van zo’n vier weken en neem je ook afscheid van je gids. Je hebt nu nog een volle dag in Entebbe en mocht je tijdens het eerste verblijf geen tijd hebben gehad de stad te ontdekken kan dat nu! Je verblijft in dezelfde accommodatie als bij aankomst.

Dag 28 - Vertrek vanuit Entebbe

Vandaag komt je vakantie door Oeganda tot zijn einde. Je vertrekt weer naar het vliegveld om je vlucht terug naar huis te pakken.

 Doordat deze reis zo'n 4 weken duurt, heb je langer om de bestemming te verkennen. Bovendien zijn er meer voordelen van slow travel.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Sander je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Vanwege de vele aanvragen duurt het momenteel wat langer voor je een reactie op je aanvraag ontvangt van onze reisexpert voor Kroatië & Slovenië.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: Het is op dit moment wegens drukte niet mogelijk om een rondreis naar Noord-Portugal aan te vragen voor de maanden juli en augustus. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Dan is Italië een goed alternatief.

Momenteel bieden wij alleen rondreizen op maat naar Noord-Portugal aan. Bekijk hier onze voorbeeldreizen door het noorden van Portugal.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Costa Rica met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Zuid-Afrika .

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Colombia met vertrek in juli of augustus. De beste hotels zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Noordwest-Spanje met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Noordoost- en Midden-Spanje is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Voor juni en vanaf september is er nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Sardinië is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Jamaica met vertrek in juli en augustus. Vanaf half augustus nemen we weer nieuwe aanvragen aan voor de periode vanaf september. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Oeganda maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Oeganda

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Oeganda. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Oeganda

beste reistijd Oeganda

Beste reistijd Oeganda

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Oeganda vakantie. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen.

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als één van de weinige reisorganisaties in Nederland de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken, ook als je de vlucht niet bij ons boekt. Om de uitstoot in kaart te brengen, maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot van jouw reis door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op vakantie naar Oeganda te gaa en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden