Dit is je lokale reisspecialist in India
"Mijn naam is Jan en ik woon al jarenlang in de Indiase Himalaya. Ik ben je Indiase Himalaya en Bhutan specialist en heb veel ervaring in het organiseren van individuele reizen door Bhutan en de Indiase Himalaya. Geef me je wensen door en ik stuur je een voorstel op maat."
In het wonderschone Ladakh word je met open armen ontvangen door de gastvrije en vriendelijke locals. Tijdens je rondreis Ladakh ontdek je oude beschavingen en leer je over de levendige boeddhistische cultuur. De regio wordt ook wel klein-Tibet genoemd. Ben je een echte wandelaar? Dan is een individuele rondreis door Ladakh zeker een aanrader. Vanuit Leh maak je een prachtige trektocht door het adembenemende landschap en verblijf je bij de mensen thuis.
Voorbeelden van reizen door Ladakh
Onderstaande reizen zijn puur ter inspiratie. Bij Better Places kun je elke mogelijke reis laten samenstellen. Vraag vrijblijvend een voorstel aan voor een Ladakh rondreis bij specialist Jan.
Ontvang een voorstel op maat
Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.
Kleinschalige accommodaties
Tijdens onze rondreizen door Ladakh maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.
Leh
Shyok
Nubra Vallei
Bijzondere excursies
Je kunt tijdens je Ladakh rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.
Meerdaagse trektocht
Overnacht in een homestay
Woon een lokaal festival bij
Garanties van Better Places
- 100% maatwerk
- Lokale expertise
- Persoonlijk contact
- Duurzaam ondernemen
- Financiële garanties
Reisadvies Ladakh
Alle praktische informatie voor een rondreis naar Ladakh. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken.
Beste reistijd Ladakh
Rondreizen in Ladakh
Ladakh reizen: over de hoogste passen ter wereld
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om vanuit Delhi direct naar Leh, de hoofdstad van Ladakh, te vliegen, maar dat zou zonde zijn. De meerdaagse reis van Delhi naar Leh is één van de spectaculairste roadtrips die je kunt maken en de weg leidt over de hoogst berijdbare passen ter wereld. De natuur verandert van groen naaldwoud naar de kale bergen van de Trans-Himalaya, terwijl de cultuur verandert van Hindoeïsme naar Boeddhisme. Onderweg kun je bovendien bijzondere stops maken. Zo kun je een paar nachten slapen in Dharamsala, de thuisbasis van de Dalai Lama, en de omgeving van hippie-plaatsje Manali ontdekken.
Rondreis Ladakh: ontdek het sfeervolle Leh
Vanuit Manali stijg je tot bergpassen van zo’n 4000 meter. De uitzichten op de bergen zijn spectaculair. Na een overnachting in een klein dorp rijd je door naar Leh, op 3500 meter hoogte. De sfeer is hier echt Tibetaans en het is heerlijk om door de smalle straatjes te wandelen en traditionele winkeltjes te bekijken. Ook de omgeving is de moeite meer dan waard. Hier vind je verschillende indrukwekkende kloosters, die je een inkijkje geven in de Tibetaanse cultuur. Eén van de hoogtepunten van je Ladakh reis.
Wandelen Ladakh: door ongerepte natuur
De natuur in Ladakh is ruig en de berggebieden zijn spectaculair mooi. Ideaal om te wandelen. Je kunt kiezen voor dagwandelingen, maar er zijn ook prachtige meerdaagse trekkings te maken. Je wandelt langs rivieren en over hoge bergpassen en kampeert op de mooiste plekken. Houd je niet van kamperen, dan zijn er ook leuke guesthouses en homestays in Ladakh beschikbaar. Je slaapt dan in dorpjes bij gezinnen thuis, zodat je het dagelijkse leven op het platteland van Ladakh van dichtbij leert kennen.
Slapen in homestays Ladakh
Tussen de Himalaya en het Karakorum-gebergte ligt bijvoorbeeld de Shyok River Lodge, die gerund wordt door een lokale familie. De natuur is hier spectaculair en ongerept en je maakt hier even deel uit van het gewone leven van het gezin. Vanuit de lodge kun je een uitstapje maken naar Pangong Tso, een groot zoutmeer aan de grens met Tibet dat midden tussen de bergen ligt. Vanuit Shyok reis je verder richting de Nubra Vallei, niet ver van de Pakistaanse grens. Hier ben je helemaal van de gebaande af en voel je je één met de natuur van Ladakh.
Festivals Ladakh: zo maak je je Ladakh-reis compleet
In Ladakh worden het hele jaar door festivals gehouden, meestal in de prachtige kloosters (gompa’s) in de regio. De festivals duren vaak meerdere dagen en zijn één groot feest voor de lokale bevolking. Prachtig geklede locals komen uit de hele omgeving om de festiviteiten bij te wonen en de traditionele dansen van de monniken te zien. De monniken beelden tijdens deze dansen religieuze verhalen uit en ze zijn gekleed in fantastische kleurrijke kostuums. Wil je festivals in Ladakh bijwonen? Onze lokale reisspecialist Jan helpt je graag om de indrukwekkendste festivals te selecteren en je Ladakh-reis helemaal op maat te maken.
Duurzaam Reizen Ladakh
Wil je graag duurzaam reizen, dan is Ladakh een ideale bestemming. Better Places biedt sfeervolle overnachtingen in kleinschalige accommodaties en homestays, die door Ladakhi families gerund worden. Je kunt in Ladakh ook traditionele festivals bijwonen, die de unieke cultuur en tradities in Ladakh springlevend houden. Bovendien is Ladakh ideaal voor het maken van prachtige trekkings, waarbij je door ongerepte landschappen loopt. Je kunt kamperen of eten bij de bewoners. Kies je voor homestays, dan leer je het dagelijkse leven in Ladakh van dichtbij kennen. Voor de locals is dit een extra inkomstenbron. Kamperen is uiteraard ook duurzaam: zo zorg je dat je in Ladakh alleen je voetstappen achterlaat.
Je rondreis Ladakh zelf samenstellen?
Bij Better Places kun je je rondreis Ladakh zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Jan, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.
Veelgestelde vragen Ladakh
Wat is de beste reistijd voor een reis naar Ladakh?
De beste reistijd Ladakh is van juni t/m september. Dan zijn de passen open en is Ladakh over land bereikbaar. Ga je een trektocht maken, houd er dan rekening mee dat in juni nog sneeuw op de passen kan liggen.
Wat is de kans op hoogteziekte?
Hoogteziekte ontstaat door een tekort aan zuurstof, op hoogtes vanaf ongeveer 2500 meter. Je lichaam moet wennen aan de hoogte. Krijgt het daar niet genoeg tijd voor, dan kun je hoogteziekte krijgen. De klachten zijn hoofdpijn, misselijkheid en benauwdheid. In zeer ernstige situaties kan vocht zich ophopen in de longen of hersenen en dan kan hoogteziekte levensgevaarlijk zijn. Gelukkig kun je dit voorkomen door de hoogte goed op te bouwen. Reisexpert Jan die al jaren in de Himalaya woont kan je perfect adviseren.