In het wonderschone Ladakh word je met open armen ontvangen door de gastvrije en vriendelijke locals. Tijdens je rondreis Ladakh ontdek je oude beschavingen en leer je over de levendige boeddhistische cultuur. De regio wordt ook wel klein-Tibet genoemd. Ben je een echte wandelaar? Dan is een individuele rondreis door Ladakh zeker een aanrader. Vanuit Leh maak je een prachtige trektocht door het adembenemende landschap en verblijf je bij de mensen thuis.

LAATSTE KANS! Je kunt nu nog je plekje boeken voor de bijzondere groepsreis Ladakh met vertrek op 11 juli. 

Boek nu!

Ontvang een voorstel op maat

Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Ladakh maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Ladakh rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Ladakh

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Ladakh. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Ladakh

beste reistijd Ladakh

Beste reistijd Ladakh

Rondreizen in Ladakh

Slapen in homestays Ladakh

Tussen de Himalaya en het Karakorum-gebergte ligt bijvoorbeeld de Shyok River Lodge, die gerund wordt door een lokale familie. De natuur is hier spectaculair en ongerept en je maakt hier even deel uit van het gewone leven van het gezin. Vanuit de lodge kun je een uitstapje maken naar Pangong Tso, een groot zoutmeer aan de grens met Tibet dat midden tussen de bergen ligt. Vanuit Shyok reis je verder richting de Nubra Vallei, niet ver van de Pakistaanse grens. Hier ben je helemaal van de gebaande af en voel je je één met de natuur van Ladakh.

Festivals Ladakh: zo maak je je Ladakh-reis compleet

In Ladakh worden het hele jaar door festivals gehouden, meestal in de prachtige kloosters (gompa’s) in de regio. De festivals duren vaak meerdere dagen en zijn één groot feest voor de lokale bevolking. Prachtig geklede locals komen uit de hele omgeving om de festiviteiten bij te wonen en de traditionele dansen van de monniken te zien. De monniken beelden tijdens deze dansen religieuze verhalen uit en ze zijn gekleed in fantastische kleurrijke kostuums. Wil je festivals in Ladakh bijwonen? Onze lokale reisspecialist Jan helpt je graag om de indrukwekkendste festivals te selecteren en je Ladakh-reis helemaal op maat te maken.

Duurzaam Reizen Ladakh

Wil je graag duurzaam reizen, dan is Ladakh een ideale bestemming. Better Places biedt sfeervolle overnachtingen in kleinschalige accommodaties en homestays, die door Ladakhi families gerund worden. Je kunt in Ladakh ook traditionele festivals bijwonen, die de unieke cultuur en tradities in Ladakh springlevend houden. Bovendien is Ladakh ideaal voor het maken van prachtige trekkings, waarbij je door ongerepte landschappen loopt. Je kunt kamperen of eten bij de bewoners. Kies je voor homestays, dan leer je het dagelijkse leven in Ladakh van dichtbij kennen. Voor de locals is dit een extra inkomstenbron. Kamperen is uiteraard ook duurzaam: zo zorg je dat je in Ladakh alleen je voetstappen achterlaat.

Je rondreis Ladakh zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Ladakh zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Jan, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Ladakh

Wat is de beste reistijd voor een reis naar Ladakh?

Wat is de kans op hoogteziekte?

Wat zijn de leukste excursies in Ladakh?