Uitstoot van je reis naar Nepal (kg CO2e)

Route Nepal hoogtepunten rondreis

Dag 1-2: Aankomst in Kathmandu

Vandaag kom je aan in Nepal, en je wordt van de luchthaven naar je hotel in Kathmandu gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd in Kathmandu heb je tijd on de omgeving van je hotel te verkennen. Zo kun je een bezoek brengen aan Durbar Square, het oude Paleisplein met zijn vele tempels. Of wandel naar het Boeddhistisch complex van Swayambunath, ook wel de ‘apentempel’ genoemd. Onder het toeziend oog van een kolonie apen, wandel je 300 trappen op tot aan de stoepa. Ook kun je Pashupatinath bezoeken, het grootste hindoeistische complex van Kathmandu. De tempel mag je als niet-hindoe niet binnen, maar er is genoeg te zien rond de tempel. Vlakbij Pashupatinath ligt Boudhanath, waar je samen met vele pelgrims van overal ter wereld rondwandelt rond de stoepa. Er zijn verschillende kloosters rond de stoepa die je kan bezoeken.

Excursie (inclusief): Tijdens je verblijf in Kathmandu ontdek je de hoogtepunten van Kathmandu met een Engelssprekende gids.

 

Dag 3: Nagarkot

Je wordt opgehaald en per privé chauffeur in drie kwartier naar Sankhu gebracht. Sankhu is de oude Newar stad gelegen in de noordoostelijke hoek van de Kathmandu Vallei. Het stadje ligt op de oude handelsroute naar Tibet. De traditionele Newari nederzetting heeft nog steeds een middeleeuws karakter: met smalle straatjes, openbare pleinen daarop tempels en rusthuizen. Ten Noorden van Sankhu ligt de Mount Manichuda (2403m), een heilige berg, Op het midden van deze berg, op anderhalve kilometer van het stadje Sankhu, ligt de historisch goed bewaarde Vajrayogini tempel. Deze tempel werd in het midden van de 17de eeuw gebouwd. Daarna ontdek je Changu Narayan, waar je vanuit het rustige tempelcomplex, hoog gelegen op een heuvelrug, een prachtige uitzicht hebt in drie richtingen van de vallei. Vervolgens wordt je naar Nagarkot gebracht, waar je die nacht zult overnachten. Dit kleine bergdorp is een van de beste plekken om, bij helder weer, de Himalaya en de Mount Everest te bewonderen. 

 

Dag 4-5: Namobuddha

Binnen anderhalf uur bereik je Namobuddha. Bezoek vandaag het mooie Thrangu Tashi Yangtse klooster. Dit ligt op wandelafstand van je verblijfplaats. De hoofdtempel bevindt zich in het midden van het grote tempelcomplex. Het is wel zes verdiepingen hoog en er is een gebogen gouden dak toegevoegd. De hoofdzaal, waar ook de puja’s of gebedsceremonies plaats vinden ’s morgens en ’s avonds, bevindt zich op de vierde verdieping. Als bezoeker, is het toegelaten om deze puja's bij te wonen. Op het grote domein zijn ook de kwartieren van de monniken. Je kan de monniken hier ontmoeten, met hen praten of mee doen met hun meditaties. De volgende dag bezoek je het dorpje Namobuddha. In het midden van dit mooie en rustige dorp ligt een beroemde stoepa. De kleine stoepa is zeer belangrijk voor Tibetaanse boeddhisten, en gekend als een van de belangrijkste pelgrimsoorden voor Boeddhisten. Het is hier dat Boeddha, in zijn leven als prins, zijn lichaam gaf aan een uitstervende tijger en haar jongen.

 

 

Dag 6: Patan

Een korte rit van 40 minuten brengt je vandaag naar de tweede Koningsstad van de Kathmandu vallei: Patan. Deze stad is vooral bekend om zijn ambachtslui, de goud- en metaalsmeden. Op het Koningsplein zie je opnieuw schitterende voorbeelden van de middeleeuwse Nepalese architectuur. Er zijn hier meerdere tempels die je kunt bezoeken, zoal een stenen tempel met meer dan 1000 beelden van Boeddha, of de indrukwekkende vijf verdiepingen tellende pagode tempel Rudravarna Mahavihar.

 Lees onze tips voor een duurzame vakantie die je kunt gebruiken tijdens je voorbereiding en wanneer je door Nepal reist. 

 

Dag 7-8: Bandipur

Vandaag verlaat je de vallei en reis je naar het Newari stadje Bandipur. Dit stadje is vooral bekend om haar mooie architectuur en om het feit dat het centrum autovrij is gemaakt. Na aankomst maak je een wandeling door het stadje. Sluit je dag af in de bazaar en kijk naar de relaxte levensstijl van de stad, terwijl je geniet van een hapje en drankje. Bij helder weer heb je in de vroege ochtend prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya.

Excursie (inclusief): Door de mooie ligging leent Bandipur zich bij uitstek voor de dagwandeling naar nabijgelegen dorpjes die vandaag op de planning staat. Je wandelt met een Engelssprekende gids naar het dorpje Ramkot, een typisch Magar dorpje met traditionele ronde huizen, op ongeveer 2 uur lopen van Bandipur. Dit is ook een ideale kennismaking met het plattelandsleven van Nepal.

 

Dag 9-11: Pokhara

Je reist in 2,5 uur vandaag verder naar Pokhara. Dit populaire stadje aan de oevers van Phewa Lake is rijk aan cafés, restaurants en souvenirwinkels. Na aankomst kun je de stad verkennen en flaneren langs het meer. De volgende dag kun je naar eigen inzicht besteden. Wandel langs de oevers van het meer en neem een bootje naar het kleine eilandje op het meer. Op dit eiland ligt een kleine Hindoe tempel. De volgende dag ga je mee op wandeltocht naar het dorp Sarangkot, waar je kleine lokale Arabica koffieboeren ontmoet. De laatste dag in Pokhara heb je vrij te besteden. Fiets je graag, dan kun je in Pokhara een mountainbike huren. Of leer hier momo's maken tijdens een optionele workshop. 

Excursie (inclusief): Tijdens de wandeltocht naar Sarangkot leer je niet alleen meer over de Nepalese koffieteelt, maar krijg je ook inzicht in de belangrijke ecologische, economische en sociale voordelen hiervan. Daarnaast heb je leuke interacties met de lokale bevolking tijdens de wandeling.

 

Dag 12-13: Lumbini

Je reist verder naar Lumbini, de geboorteplaats van de Boeddha. Lumbini is een van 's werelds belangrijkste boeddhistische spirituele plaatsen. Je kan er meer dan 25 internationale boeddhistische kloosters en Boeddha’s geboorteplaats bezoeken. Geniet van de rustige sfeer, wapperende gebedsvlagjes in de wind, mediterende pelgrims en prachtige groene tuinen met diverse tempels. Het domein in Lumbini is 4,8 km lang en 1,6 km breed. De heilige plaats wordt begrensd door een grote zone waarin alleen kloosters kunnen worden gebouwd. Lumbini heeft ruïnes van oude kloosters, een heilige Bodhi-boom, een oude zwemvijver, de Ashokan-pilaar en de Mayadevi-tempel, waar de vermoedelijke geboorteplaats van Boeddha ligt. Overal wordt het leven van Boeddha in taferelen uitgebeeld. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zingen en mediteren pelgrims uit verschillende landen. Het is ook mogelijk om ter plaatse een fiets te huren en het domein en de rest van Lumbini per fiets te verkennen.

 

Dag 14-16: Chitwan

Vandaag kom je aan in Chitwan Nationaal Park. Ga gelijk al even wandelen langs de rivier en langs enkele kleine Tharu dorpjes. Het Chitwan Nationaal Park is een van de mooiste en bekendste wildparken van Azië. Het park heeft uitgestrekte bossen, grote kale grasvlakte en drassig terrein met kreken en poelen. In een traditionele boot, gemaakt van een uitgeholde boomstam ga je de volgende dag de rivier op. Langs de oever zie je onder andere krokodillen, vogels en mogelijk zelfs een olifant. Aan het eindpunt van deze boottocht ben je in het Chitwan National Park.

Excursie (inclusief): In het park maak je een junglewandeling. Dit is een zeer goede manier om het wildleven in de jungle van Chitwan te spotten. Een ervaren natuurgids neemt je mee en volgt de sporen van de wilde dieren. De gids weet de dieren op deze manier goed te traceren.

 

Dag 17: Pharping

Je verlaat het zuiden van Nepal en keert terug naar de Kathmandu vallei. Pharping is een Newari dorpje met verschillende boeddhistische kloosters en beelden. Je verblijft hier in het guesthouse van een boeddhistisch klooster. Je mag deelnemen aan de ochtend- en avondceremonie (puja), en maakt er kennis met het leven van de boeddhistische monniken.

Pharping is een bloeiend, traditioneel Newari dorp, beroemd om zijn pelgrimsoorden en populair bij zowel Tibetaans boeddhistische als hindoeïstische pelgrims. Het is interessant om een van de boeddhistische kloosters te bezoeken. Hier vind je ook de beroemde Buru Rinpoche-grot en de opmerkelijke Vajra Yogini-tempel, gewijd aan een tantrische boeddhistische godin. Ook kun je een mooie wandeling naar Dollu maken. In de kleine vallei van Dollu vind je traditionele boerderijen met terrasvormige velden tussen de groene heuvels.

 

Dag 18-19: Bhaktapur

Je wordt naar Bhaktapur gebracht, één van de drie Koningssteden in de Kathmandu Vallei en de best bewaarde middeleeuwse stad van Nepal. De historische stadskern is een beschermd Unesco-werelderfgoed en veel rustiger dan Kathmandu. Je kunt op eigen gelegenheid Bhaktapur verkennen.

Bhaktapur staat ook bekend als de pottenbakkersstad. De pottenbakkers beoefenen hun ambacht op de verschillende pleintjes van de stad: duizenden potten en andere kleien voorwerpen liggen er te drogen in de zon. Het is leuk om een workshop pottenbakken te doen en te proberen je eigen pot te draaien. Ook kun je een mooie wandeling maken in de omgeving, bijvoorbeeld naar de Mahadev Statue, een enorm standbeeld van Shiva.

Ben je benieuwd waar je overnacht tijdens je Nepal rondreis? Bekijk hier een aantal voorbeelden van hotels en trekkerslodges tijdens je Nepal rondreis.

 

Dag 20: Vertrek naar de luchthaven

Afhankelijk van je vluchttijd kun je nog wat souvenirtjes scoren, of maak je je op voor de vlucht naar huis.

“Alles goed geregeld door de plaatselijke Maaike en Chudda. We ontmoetten onze gids de eerste dag en de laatste namen we afscheid als vriend. Prachtige en ontroerende ervaring. We willen nog eens terug om meer te wandelen en natuur te zien!”

Lees meer ervaringen van reizigers naar Nepal

Reisspecialist Maaike woont in Nepal. Zij maakt je reis helemaal op maat.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Maaike je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Nepal

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Nepal boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Maaike geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Nepal reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Nepal maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Nepal

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Nepal. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Nepal 

beste reistijd Nepal rondreis

Beste reistijd Nepal trekkings

beste reistijd Nepal trekking

 

Beste reistijd Nepal

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.