Veiligheid Costa Rica - tips van Miranda

  • Eén van de veiligste landen in Midden-Amerika
  • Geen bijzondere risico’s
  • Let goed op je spullen

Wil je meer weten over de veiligheid in een land, dan is het altijd handig om naar het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te kijken. Dit geeft aan of er bijzondere veiligheidsrisico’s zijn. Costa Rica heeft de kleur geel, wat betekent dat er wat veiligheidsrisico’s bestaan. Geen zorgen, want vrijwel alle niet-Westerse landen zijn geel gekleurd. De grootste risico’s in Costa Rica zijn berovingen en zakkenrollen. Let daarom goed op je spullen, vooral in stedelijke gebieden.

Veiligheid Costa Rica: gebruik je gezonde verstand

Costa Rica is over het algemeen een veilig land om te reizen en geldt als één van de veiligste landen in Midden-Amerika. Veruit de meeste reizigers reizen zonder problemen door het land. Natuurlijk is het wel belangrijk om je gezonde verstand te gebruiken en de normale voorzorgsmaatregelen te nemen. Enkele praktische tips voor de veiligheid in Costa Rica:

  • Laat geen geld of waardevolle spullen rondslingeren op je kamer.
  • Zwaai niet met een goedgevulde portemonnee, maar zorg dat je wat contant geld in je zak hebt zitten
  • Draag je rugzak op je buik op drukke plekken.
  • Vermijd stille straatjes, zeker ’s avonds.
  • Maak alleen gebruik van gemarkeerde taxi’s.
  • Laat geen spullen zichtbaar achter in je huurauto.

Tropische stormen en vulkanen

In Costa Rica kunnen tropische stormen voorkomen en die kunnen zorgen voor aardverschuivingen. Ook heeft het land verschillende actieve vulkanen. Het is belangrijk om altijd goed naar locals en onze lokale reisspecialist te luisteren: zij kennen de situatie ter plekke het beste en helpen je graag om je reis zo veilig mogelijk voort te zetten.

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Miranda, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Miranda.

Beste reistijd Costa Rica

De beste reistijd Costa Rica wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Costa Rica. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Costa Rica.

Costa Rica met kinderen

Costa Rica is erg geschikt voor een vakantie met zowel jonge als oudere kinderen. De bezienswaardigheden Costa Rica zijn geweldig voor kinderen. Kinderen zullen genieten van de vele dieren en zich ongetwijfeld vermaken met een canopy tour. Het strand is een goede afsluiter van de reis. Bekijk hier een voorbeeld van een familiereis.