Je lokale reisspecialisten in Schotland

"Slainte Mhath, wij zijn Bianca en Henk, de Better Places Schotland specialisten. Onze passie voor Bonnie Scotland is al meer dan 20 jaar geleden begonnen en wij hebben in die jaren voor vele Nederlanders en Vlamingen prachtige reizen samengesteld. Geef ons je wensen door en wij sturen je een voorstel op maat"

Ontmoet de locals tijdens een excursie in Schotland

Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Hieronder hebben we een aantal toffe excursies voor je verzameld waarmee je tijdens je reis prachtige ervaringen kan opdoen bij de lokale gemeenschap. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Zeilen met een klassieke zeilboot

Vanaf het “Holy Isle of Iona” vertrek je met een klassieke zeilboot voor een mooie tocht langs het Isle of Mull naar Staffa. Het meer dan 120 jaar oude zeilschip vaart met maximaal 10 personen naar dit vulkanische eiland. Eenmaal aan land wandel je naar Fingals Cave, en in het voorjaar kun je een kolonie papegaaiduikers van dichtbij bewonderen.  
 

Bezoek aan paalwoning uit IJzertijd

Tweeduizend jaar geleden woonden de Keltische stammen in paalwoningen, gebouwd in de meren. Deze grote huizen boden onderdak aan soms wel 20 tot 30 personen en waren vaak alleen maar per kano te bereiken. In de Central Highlands kun je een excursie maken naar een replica van een paalwoning. 

Henk is een echte Schotland specialist. Heb je interesse in bepaalde excursies in Schotland en staan deze hier niet genoemd? Vraag het hem gerust!

Excursies in Schotland - Whiskytour

Je kunt natuurlijk geen bezoek aan Schotland brengen zonder een whiskytour. Wil je ervoor zorgen dat de chauffeur ook kan drinken, dan is een whiskytour een echte aanrader. Je gaat de hele dag op pad met een gids en bezoekt meerdere distilleries om te genieten van de drams

 

History tour op Orkney Isles

Een van onze topexcursies in Schotland is op de noordelijke Orkney Isles. Tijdens een tour met onze Military Historianleer je alles over de fascinerende geschiedenis van de Scape Flow. Deze grote baai was in beide wereldoorlogen de thuisbasis van de Britse vloot. Orkney staat ook vooral bekend om de vele prehistorische monumenten, waarbij je de bekende maar vooral ook de minder bekende steencirkels en graftombes uit de steentijd zult gaan ontdekken. Meer over de Orkney eilanden lees je op Jenny's blog IkReis.
 

Plan jouw reis naar Schotland

Ben je op zoek naar een bijzondere Schotland rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Henk en Bianca, de reisexperts voor Schotland. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan.

Beste reistijd Schotland

De beste reistijd Schotland wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Schotland. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Schotland.