Dag 1 – Gunungsari naar Tetebatu – Fietsen op Lombok

’s Morgens word je opgehaald bij je hotel in Senggigi. In ongeveer 30 minuten rijd je per auto naar het startpunt van de route in het dorpje Gunungsari. De fietsroute deze dag is niet te lang en gaat bergafwaarts. Onderweg maak je enkele stops: zo kun je bijvoorbeeld zien hoe kroepoek wordt gemaakt, kun je een kijkje nemen op een lokale markt, bezoek je een van de oudste moskeeën van Lombok in het traditionele dorp Bayan. Je hebt regelmatig een uitzicht op de Rinjani vulkaan. De route eindigt rond het middaguur bij de bijzondere tempel van Lingsar waar zowel hindoeïstische als islamitische mensen bidden. Na de lunch is het nog ongeveer een uur rijden naar je hotel in Tetebatu. De rest van de dag heb je vrij.

Dag 2 – Tetebatu naar Mataram

Deze ochtend staat er een gids klaar die je meeneemt op een wandeling door de rijstvelden rond Tetebatu. Na de lunch vertrek je per auto naar het startpunt van de fietstour vandaag. Je begint met een lange afdaling, waarbij je onderweg veel tabaksplantages passeert. Als het seizoen daar is, kun je zien hoe tabak wordt geoogst en verwerkt. De fietsroute eindigt in Kopang, aan de grote weg naar Mataram. De auto brengt je naar je hotel in het hart van Mataram, de hoofdstad van Lombok.

Dag 3 – Mataram naar Pelangan – Fietsen op Lombok

De fietsroute vandaag begint aan de zuidelijke ringweg van Mataram, waar je met de auto naartoe wordt gebracht. Je kunt eventueel ook al vanaf het hotel beginnen met fietsen. Op de fietsroute van vandaag ligt één fikse klim, maar de rest van de route is vlak en voert tussen de rijstvelden en van dorpje naar dorpje. Je wordt met een klein bootje een riviertje overgezet. De route eindigt bij de hindoetempel Gunung Pengsong. Via een trap kun je naar de tempel op een heuvel lopen voor een indrukwekkend uitzicht over de omgeving. Vanaf de tempel rijd je per auto in de richting van Pelangan.

Dag 4 – Pelangan naar Lembar

Na het ontbijt stap je deze ochtend al bij het hotel op de fiets. Vandaag fiets je grotendeels langs de kustlijn van zuidwest Lombok. Onderweg zul je veel vissers tegenkomen en mooie uitzichten over de baai en de zee. Aan het einde van de ochtend arriveer je bij de havenplaats Lembar. De fietstocht eindigt  hier en de auto brengt je naar de volgende bestemming in Lombok.

Plan jouw reis naar Indonesië

Ben je op zoek naar een bijzondere Indonesië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Emile en Nettert, de reisexperts in Indonesië. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Emile en Nettert.

Prijsinformatie

Vraag de reisexperts Nettert en Emile voor meer informatie over prijzen en de route.

Meer inspiratie voor een rondreis

Op zoek naar meer inspiratie voor je rondreis door Indonesië? Lees meer over reizen in Indonesië.